Neler Yeni

🔥İndirim LENOVO R25f-30 24.5inch Monitor-HDMI 280 HZ VA 4299 TL 🔥🔥🔥

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Burak yılmaz
Gelecek şu eksileri de kabul etmeniz lazim tabii:
(Mesajın en altındaki spoilera bakın)
Başlık 'Ghosting nedir? Inverse Ghosting nedir? Black Smearing nedir?' https://forum.donanimarsivi.com/kon...e-ghosting-nedir-black-smearing-nedir.714112/
yine şahsi konuşucam 3 senede 2 kere monitör değiştirdim 2side asus idi biri 144hz'di 165hz asus kalitesi derim susarım Yani tutup aa ucuzmuş diyim %5lik bir ghostingli ekran alıcagıma 1.5k daha ekler 0 ghosting 165hz asus alırım

Akanzai

80+
Oyunda dezavantaj yaratacak ghosting yok kullandım FPS oyununda yapacağı tek dezavantaj gecikme süresinin vaat ettiği değeri alabilmen için görüntüyü pekte iyi olmayan değerlere alman lazım.
180 hz ile de 280 hz arasında da iyi fark var fark ettiriyor.
Dostum bana inanmıyorlar sen şuna anlatsana üründe ghosting var mı yok mu? Birde lütfen dediğim değerlerde test edebilir misin?

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,116
İsim
Kadir
yine şahsi konuşucam 3 senede 2 kere monitör değiştirdim 2side asus idi biri 144hz'di 165hz asus kalitesi derim susarım Yani tutup aa ucuzmuş diyim %5lik bir ghostingli ekran alıcagıma 1.5k daha ekler 0 ghosting 165hz asus alırım
Asusun Tuf IPS monitörünü kullandım VG27AQ 2K inanılmaz kaliteli bir monitördü IPS
Yine farklı bir Asus TUF Gaming VG279Q1R IPS panelli monitörünü kullandım üsttekinden önce BERBATTI o kadar kalitesizdi ki TN panel bile daha kaliteliydi
Ürünün paneli > panel türü
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum bana inanmıyorlar sen şuna anlatsana üründe ghosting var mı yok mu? Birde lütfen dediğim değerlerde test edebilir misin?
Trendyolda daha ucuza düşünce iade etmek için paketledim. Test edemem
ABARTI GHOSTING YOK CS DE DENENDİ GHOSTING GRAM RAHATSIZ ETMIYOR MONSTER VA KULLANDIM SAMSUNG KULLANDIM ONLARLA ALAKASI YOK PANELİN @Akanzai @Fantastiktürk PANELİ BEĞENMEYENDE İADE EDER KONU KAPANIR
İYİ FORUMLAR boşuna tartışmayın artık rica ediyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Burak yılmaz
Asusun Tuf IPS monitörünü kullandım VG27AQ 2K inanılmaz kaliteli bir monitördü IPS
Yine farklı bir Asus TUF Gaming VG279Q1R IPS panelli monitörünü kullandım üsttekinden önce BERBATTI o kadar kalitesizdi ki TN panel bile daha kaliteliydi
kankam 2 sene evvel VG279Q1R kullandım hiçbir sorun görmedim nerden aldın acaba ?

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,116
İsim
Kadir
kankam 2 sene evvel VG279Q1R kullandım hiçbir sorun görmedim nerden aldın acaba ?
VG27AQ1R kadar kalitesiz panele sahip IPS yok, bunu sadece ben de söylemiyorum renklerini cidden beğendin mi? Teknosadan aldım diye hatırlıyorum

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Ya çocuk elinde ürün dahi yok ürün olmadan işkembeden bolca sallamak olmuyor.Kendim valorant oynuyorum problem olsa söylerim.
Ya anlatıyorum anlatıyorum bir kulaktan girip diğerindej çıkıyor. Başa dönüyor papağan gibi tekrar ediyor. Bir de hakaret ediyor.
Ya anlamıyorsun işte monitörden. VG27AQ geniş renk gamutu dahi desteklemeyen eski bir monitör. Kaç tane yenisi çıktı hzerine.

Sondaki tespitin ise baştan aşagı hatalı. Panel türlerinin bir limitleri, güçlü ve zayıf noktaları vardır. Hala ghostingiz tek VA panel Samsung Neo G7 gibi paneller. Yıllar yılı gelişmesine rağmen...

VG27AQ1R kadar kalitesiz panele sahip IPS yok, bunu sadece ben de söylemiyorum renklerini cidden beğendin mi? Teknosadan aldım diye hatırlıyorum
VG27AQ da sRGB bir monitör.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Burak yılmaz
Elli kere anlattım da anlamamakta ısrarcı. Arkadaşın gözü > rail sistemler, kalibrasyon cihazları.

Kardeş nediyorsun ikisini de sen diyorsun?

Az önce kötü işte yazmiştı, peki diye değişmiş 😂
Sakin Beyler Sakin :D

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,116
İsim
Kadir
Elli kere anlattım da anlamamakta ısrarcı. Arkadaşın gözü > rail sistemler, kalibrasyon cihazları.

Kardeş nediyorsun ikisini de sen diyorsun?
Diğer modeli yazdın sandım düzelttim :)
Bu kadar takmayın sana göre eski, bana göre çok iyi monitör VG27AQ renk paletleri görüntü kalitesi çok iyi. VG27AQ1R ise bir o kadar kötü renk veriyordu tüm inceleme ayarlarını da yapmıştım.
Bizzat ürünleri kullandım ve benim "fikrim"

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
" VG27AQ geniş renk gamutu dahi desteklemeyen eski bir monitör. Kaç tane yenisi çıktı hzerine."
Peki :D
Senin de göz doğuştan kalibrasyon cihazıyla geliyor herhalde. Bi ölçüyorsun of monitör rengi kontrastı parlaklığı tekdüzleiği falan liste olarak ağzından geliyor degil mi?
Bknz:
Edit: hiç desteklemeyen bu değilmiş ama yine kötü. Rakipleri %95DCI-P3 + kalibreli + 2 kat daha hızlı tepki süresitle geliyor.
"The VG27AQ has a mediocre HDR color gamut, and can't display a wide color gamut for HDR content."

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Burak yılmaz
Diğer modeli yazdın sandım düzelttim :)
Bu kadar takmayın sana göre eski, bana göre çok iyi monitör VG27AQ renk paletleri görüntü kalitesi çok iyi. VG27AQ1R ise bir o kadar kötü renk veriyordu tüm inceleme ayarlarını da yapmıştım.
Bizzat ürünleri kullandım ve benim "fikrim"
şuan vg27vq kullanıyorum renk kalitesi harika ghosting 0 zaten asus monitörde ghosting çıkarsa oda senin şansın :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,014
Üyeler
160,785
Son üye
Hageas Ace
Top Bottom