Rehber Minidump Dosyalarını Paylaşın İnceleyelim

Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran aldığınızda oluşan döküm dosyasıdır. Minidump dosylarını analiz ederek hataya sebep olan işlemleri tespit edebiliriz.

Minidump dosyaları, "C:\Windows\Minidump" klasöründe bulunur ve ".dmp" uzantılıdır. (Memory.dmp değil)

Bu dosyaları sizden istediğimizde yapmanız gereken işlemler sırasıyla şöyle:

1- Minidump dosyalarını masaüstüne çıkarın sonra hepsini seçip sağ tıklayıp "Arşive ekle" seçeneğini seçin. Tüm dosyalar tek bir dosyaya dönüşecek.
2- Oluşan dosyayı aşağıda verdiğim bulut servislerin birine yükleyin ve linki bizimle paylaşın.

Bulut Servisleri;

Google Drive'a yükleyecekseniz aşağıdaki rehberi uygulayın.

Eğer "Arşive ekle" işleminde "bu dosyayı açma izniniz yok" diyorsa bu adımları uygulayın;

Dosyaya sağ tıklayın Özellikler > Güvenlik > Gelişmiş;

Yaptıktan sonra bu ekran çıkacak buradan, "Devam" diyoruz.
Kullanıcı hesabınızı seçin ve devralmayı etkinleştirin deyin.

Not: Sizde "Devralmayı Etkinleştirin" seçeneği olacak.

1626284147082.png

Uygula deyip Tamam diyoruz işlem bitiyor.

Minidumpları burada paylaşmayın!

Son düzenleme:
Mavi ekran konularında artık bu konuyu paylaşalım. Başka forumların konularına gerek yok.

Mavi ekran konularında artık bu konuyu paylaşalım. Başka forumların konularına gerek yok.
Düzenledim mesajı. Mavi ekran Valorant'ı kapattıktan hemen sonra Chrome'a girince oldu. (Valorant'ı kapattıktan sonra birkaç dakika arkada çalışmaya devam ediyor. Ondan sonra otomatik kapanıyor.)

Düzenledim mesajı. Mavi ekran Valorant'ı kapattıktan hemen sonra Chrome'a girince oldu. (Valorant'ı kapattıktan sonra birkaç dakika arkada çalışmaya devam ediyor. Ondan sonra otomatik kapanıyor.)
Minidumpları burada paylaşmayın. Konu açıp paylaşın.

Güzel gibi konu

Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran aldığınızda oluşan döküm dosyasıdır. Minidump dosylarını analiz ederek hataya sebep olan işlemleri tespit edebiliriz.

Minidump dosyaları, "C:\Windows\Minidump" klasöründe bulunur ve ".dmp" uzantılıdır. (Memory.dmp değil)

Bu dosyaları sizden istediğimizde yapmanız gereken işlemler sırasıyla şöyle:

1- Minidump dosyalarını masaüstüne çıkarın sonra hepsini seçip sağ tıklayıp "Arşive ekle" seçeneğini seçin. Tüm dosyalar tek bir dosyaya dönüşecek.
2- Oluşan dosyayı aşağıda verdiğim bulut servislerin birine yükleyin ve linki bizimle paylaşın.

Bulut Servisleri;

Google Drive'a yükleyecekseniz aşağıdaki rehberi uygulayın.

Eğer "Arşive ekle" işleminde "bu dosyayı açma izniniz yok" diyorsa bu adımları uygulayın;

Dosyaya sağ tıklayın Özellikler > Güvenlik > Gelişmiş;

Yaptıktan sonra bu ekran çıkacak buradan, "Devam" diyoruz.
Kullanıcı hesabınızı seçin ve devralmayı etkinleştirin deyin.

Not: Sizde "Devralmayı Etkinleştirin" seçeneği olacak.

Alıntıyı görüntüle

Uygula deyip Tamam diyoruz işlem bitiyor.

Minidumpları burada paylaşmayın!
benimkinde minidump yok. kaç defadır mavi ekran alıyorum ama minidump dosyasını bulamadım.

benimkinde minidump yok. kaç defadır mavi ekran alıyorum ama minidump dosyasını bulamadım.
Anti-virüs programı kullanıyor musun?

Minidump klasörü mü yok yoksa içinde minidump dökümanı m ıyok?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,179,671
Üyeler
187,226
Son üye
ernerol
Geri