Çözüldü✓ MSI RTX 3070 Ventus 2X fan noise

Bende de 2900 pro var, bir ara fanı birden hızlanıyordu, uzay montajdayken anakartın altındaki kutuyu biraz sallıyordum fan yavaşlıyordu.

Dediğiniz şey ne?
arabalarda direksiyon ayarına denir rot ayarı diye
mesela tekerler düz durur ama direksiyon içeriden hafif sağa doğru dönük olur yani direksyona tekerler uyuşmaz rot ayarı yaparlar duzelir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Garantisi varsa garantiye yollamak gerekli, fanları az kurcalasan sorun çözülür.

PWM veya BİOS arızası ise daha kolay.
bios derken usta vbios mu

usta seni yakalamışken sorayım o zaman geçen vbios ile ilgili konu açtım kimse yardımcı olmadı
vbios güncellemesi yapmak istiyorum herşeyi hazırladım ama nasıl yapacağımı bilmiyorum
yapmak istememin sebebi ise fanlar pc açılırken ya da masaüstünde iken arada bir hızlanıp geri yavaşlıyor normal halinde dönmeye devam ediyor eski kartım böyle değildi
bende vbios duydum ama nasıl yapılır bilmiyorum işte belki çözüm olur diye

usta seni yakalamışken sorayım o zaman geçen vbios ile ilgili konu açtım kimse yardımcı olmadı
vbios güncellemesi yapmak istiyorum herşeyi hazırladım ama nasıl yapacağımı bilmiyorum
yapmak istememin sebebi ise fanlar PC açılırken ya da masaüstünde iken arada bir hızlanıp geri yavaşlıyor normal halinde dönmeye devam ediyor eski kartım böyle değildi
Yanlış BİOS atarsan kart brick olur GPU-Z resmini ve kartın tam modelini söyle BİOS'U sana bulayım.

yapmak istememin sebebi ise fanlar PC açılırken ya da masaüstünde iken arada bir hızlanıp geri yavaşlıyor normal halinde dönmeye devam ediyor eski kartım böyle değildi
Kendine özel Fan Curve yap.
Fanların hızlanıp yavaşlamasının vBios ile alakası yok

Geri