Neler Yeni

Müslümanlar niye çocuklarına arapça isim koyuyor?

Alfha13

80+ Silver
Bir Türk milleti olan Hazarların yöneticileri:

Bulan, Obadiah, Zachariah, Manasseh, Benjamin, Aaron, Joseph, David , Georgios
Hazarlar Yahudi'ydi bu arada.

Melisa, Filiz, Poyraz, Elmas, Buket, Temel, Menderes, Demet, Volkan, Müge isimleri de Batı kökenli.
Meral, Ceren, Olcay, Kubilay, Ceylan da Moğolca mesela.

Demek ki neymiş, dinle değil etkilenen kültürle alakalıymış. Yüzyıllarca Arapların yanında yaşarsan isimlerini alırsın tabi ki, Avrupa'daki isimlere bir bak bakalım; İngiltere'de İtalyan kökenli, İtalya'da İsveç kökenli, Rusya'da Yunan kökenli tonla isim var.

Konuyu açanın derdinin isimler değil İslam olduğunu anlamak da zor değil zaten.

Sercankır

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
718
İsim
Sercan
Cahilsin diyip geçiştirme. hangi konuda cahilim ve doğrusunu anlat ki öğreneyim. Şu güzelim kelimeyi düzgün kullanamıyorsunuz sonra millet cahil kelimesini hakaret olarak algiliyor
Bu konuda cevabımı verdim zaten.Harbi uğraşılmaz senle.Bu da sana son mesajım.Hata bizde.Cahille ne kadar konuşursan konuş yenilirsin.Evet yenildim kusura bakma.

Alfha13

80+ Silver
Dünyaya bakalım bir de:

İtalya'da en çok kullanılan isimlerden

Leonardo, Cermen kökenli
Alessandro, Yunan kökenli
Sofia, Yunan kökenli
Gabriele, Yahudi kökenli
Edoardo, Cermen kökenli
Riccardo, Cermen kökenli

Fransızca'ya bakalım

Raphael, Yahudi kökenli
Emma, Cermen kökenli

Almanca'ya bakalım bir de

Noah, Yahudi kökenli
Elias, Yahudi kökenli
Hannah, Yahudi kökenli
Mia, Yahudi kökenli
Sophia, Yunan kökenli

Görmüş olabileceğiniz gibi diğer ülkelerde de durum farklı değil, en çok kullanılan isimler hep yabancı kökenli.

radasamara

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,713
İsim
rada
Ne olursa olsun bu yaptığın saygısızlık.Ben müslümanım ve çoğu insanda müslüman.Bizim kitabımıza ve içinde geçen peygamber isimleri Allahın isimleri dahil kimse saçma diyemez.Ben bir müslümanım mesela hristiyanların kitabı incile asla bir şey diyemem veya puta tapan insanlara dahil hiç bir şey diyemem.Onlar o yolu seçmiş beni ilgilendirmez derim.Çok yanlış bir bakış açın var.İnşallah kısa sürede kendine çeki düzen verirsin.
Herkes çocuğuna peygamber ismi koymuyor, benim derdim sıradan arapça kelimeleri çocuklarına isim olarak koyan aileler ile.

Alfha13

80+ Silver
Herkes çocuğuna peygamber ismi koymuyor, benim derdim sıradan arapça kelimeleri çocuklarına isim olarak koyan aileler ile.
Yerde Arapça küfür görse anlamadığı için öpüp kaldıracak insanlar var, onlarla herkesin derdi var zaten.

Berke Fitness

80+ Bronze
Bu konuda cevabımı verdim zaten.Harbi uğraşılmaz senle.Bu da sana son mesajım.Hata bizde.Cahille ne kadar konuşursan konuş yenilirsin.Evet yenildim kusura bakma.
Ben Osmanlı'nın halka ettiği zulmü, halkına 600 yıl boyunca Arapça birtakım tekerlemeler söyleyerek uyuyup bilim ve teknoloji namına her konudan geri kaldığını anlatıyorum sen gelmişsin yok 600 yıl boyunca hüküm sürmüş falan filan. Gerçeklere inanmıyorsun çöl bedevisinin karıncayla konuştuğunu anlatanlara inanıyorsun ve bana cahil diyorsun Efe Aydal'ın senin için çok iyi bir tabiri var: "alt insan."

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Arapça Kutsal değil hocam sadece merak ettim.
Bana garib geliyor.
Kutsal olan arapça değil.
İslam ve müslümanlık Arap dili ile ortaya çıktı.
Arapça isimler aslında anlamları olan kelimeler.
Diyeceğim her dil güzeldir ve Arapça değil öyle.
Tam arapçası konmuyor biraz yontuluyor.

Zeynep Muhammed gibi isimlermi değişik geliyor ?
Bence gayet güzel isimler şahsen ben müslüman olmasaydım bile çocuğuma Zeynep gibi güzel isimler koyardım.
Anlamlarıda gerçekten güzel.

Carl-S

80+ Gold
Bir Türk milleti olan Hazarların yöneticileri:

Bulan, Obadiah, Zachariah, Manasseh, Benjamin, Aaron, Joseph, David , Georgios
Hazarlar Yahudi'ydi bu arada.

Melisa, Filiz, Poyraz, Elmas, Buket, Temel, Menderes, Demet, Volkan, Müge isimleri de Batı kökenli.
Meral, Ceren, Olcay, Kubilay, Ceylan da Moğolca mesela.

Demek ki neymiş, dinle değil etkilenen kültürle alakalıymış. Yüzyıllarca Arapların yanında yaşarsan isimlerini alırsın tabi ki, Avrupa'daki isimlere bir bak bakalım; İngiltere'de İtalyan kökenli, İtalya'da İsveç kökenli, Rusya'da Yunan kökenli tonla isim var.

Konuyu açanın derdinin isimler değil İslam olduğunu anlamak da zor değil zaten.
İslam düşmanı değilim sizde hemen islamofobi ilan ettiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ingilizce isim koysa rahatsız olmazsınız, arapça kürtçe farsça olunca batıyor size.
Hayır batmıyor sadece meraktan sordum.

Alfha13

80+ Silver
İslam düşmanı değilim sizde hemen islamofobi ilan ettiniz.
Soruyu soruş şeklin ve malum kişilerin verebileceği muhtemel cevapları düşününce öyle bir amacı varmış gibi geldi, kusura bakma. Cevabı da verdim zaten.

Carl-S

80+ Gold
Soruyu soruş şeklin ve malum kişilerin verebileceği muhtemel cevapları düşününce öyle bir amacı varmış gibi geldi, kusura bakma. Cevabı da verdim zaten.
Sizde haklısınız soru sorma şekli garib oldu kusura bakmayın. :)

Top Bottom