Neler Yeni

Neden Android varken iPhone alınmalı?

prmdmnn

80+ Bronze
Annem günlük kullanımda J7 Prime kullanıyor, neredeyse 4 yıllık bir cihaz. Fazla bir şey yaptığı yok, Candy Crush gibi oyunları oynatabildiği için pek sıkıntı yaşamıyor ancak tek sorun 16 GB hafızanın yetmemesi. Asıl soruya gelecek olursam iOS Android telefonlara göre daha güncel ve daha kararlı tutulduğu, optimize çalıştığı için daha artı tarafta. Param olsa iPhone alırım.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Bütçesi olmayan adam tabii ki xiaomi alıcak fiyat performans konusunda çok iyi ama en ucuz xiaomi ile kıyaslayıp bide orda yazan mAh dan dolayı pili daha iyi vb diyorlar :D

xiaomi ceo’su steve jobs u idol olarak gördüğünü söylüyordu (galiba yaklaşık 30-40 tane tasarımı apple dan çalmasının nedeni bu :D)
Patentli tasarımları çalamaz, ancak benzerini yapabilir. Android ile iPhone kıyaslamayı ben birazcık saçma buluyorum. Sebebi ise IOS markaya özel bir os android ise gidip github gibi kaynaklardan indirebileceğiniz bir os. Dolar 1 tl olsa ve (kişisel tercih) tasarımı daha iyi olsa hiç düşünmeden apple alırım. O zamana kadar android tercihimdir

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,088
İsim
Lydranx
Ekranı gayet iyi, neresi kötü?
Artık yeter be hocam, batarya 1 günü çıkartıyor. Benim daha 2 aylık 4100mah telefonum oyun oynadığımda 3 kere şarja takıyorum.
Ram ise, İPhone'lar zaten düşük RAM ile meşhurlar. Anlatmama gerek yok sanırsam?
Ekranı İyi mi ?
Oled FHD Ekran , 3000tl Diye Kötülenen Telefonların Çoğunda Bulunan Ekran Tipi.

2227mh Batarya İle Oyun Süresinin Ne Kadar AZ olduğunu Anlatmama Gerek Yok Sanırsam
5000mh Batarya Bile Oyunlara Zor Dayanıyor Zaten.

Ram Tarafında İse 4gb Gerçekten Düşük , 8k Telefona 4gb Ram nedir ?

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Apple resmi hesabının tweetlerini android cihazdan attığı aklıma geldi, ve koyun ithamı ağır olmuş. Bütçesi olmayan adam nasıl iphone alsın? Kişisel zevk de devreye giriyor burada. Bu ağır ithamlar için sizi kınıyorum
Koyun kelimesinin neresi ağır? Tam yerinde bi benzetme çünkü savundukları şirket bile kendilerinin apple ile bu kadar sert karşılaştırmıyor aynı fiyattaki telefonlarını karşılaştırıyor.

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Cemal Faruk Koçak
İOS benim kendi kullanımımda fotoğraf çekme, çok az oyun, arada dizi izleme de sorun çıkartmıyor bana hitap ediyor.
Pahalı mı evet pahalı vergiler, kur vs vs.
Stabillik benim için önemli param olsa alacaklar listemde ilk sıralarda

Son düzenleme:

emiirfb

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,299
İsim
Emirhan İnan
Kişisel tercih benimde X telefonum var. Daha doğrusu alacağım xd

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ekranı İyi mi ?
Oled FHD Ekran , 3000tl Diye Kötülenen Telefonların Çoğunda Bulunan Ekran Tipi.

2227mh Batarya İle Oyun Süresinin Ne Kadar AZ olduğunu Anlatmama Gerek Yok Sanırsam
5000mh Batarya Bile Oyunlara Zor Dayanıyor Zaten.

Ram Tarafında İse 4gb Gerçekten Düşük , 8k Telefona 4gb Ram nedir ?
Hala miktar üzerinden karşılaştırdığın için @Nachi olsam bu konuşmaya devam etmezdim :D sen o miktarları bi 2 ile çarp anca eşit oluyor

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Aynı mah seviyesindeki android bir cihaz ile iosta oynadığınız süreden çok daha az süre oyun oynayabilirsiniz. IOS ram dostu bir donanım, süs olsun diye 8gb ram koymak mantıksız

kırmızışarapp

80+ Silver

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Kimse asıl cevabı verememiş. İşten anlayan ve işin ciddiyetini kavrayanlar kendini belli edecektir.

Android; public tir. Yani açık kaynak kodlu. Güvenlik açıkları hat safhadadır uygulamaların. Telefonunuza hiçbirşey yapmadan neredeyse tüm ücretli uygulamaları korsan olarak kullandığınız bir işletim sisteminde ne kadar güvenlik bekleyebilirsiniz? Yatırım yapan birçok yapımcı bu durumdan şikayetçi zaten. Ayrıca ömürleri de, değerleride çok hızlı düşmektedir.

IOS; kapalı kaynak kodludur. Uygulamalar kararsız gelmez. Son hali kullanıcıya sunulur ve güvenlik konusunda da mobil ekosistemde çok öncü kuralları vardır. Adını dahi hiç duymadığınız birçok kaliteli program sadece IOS işletim sistemine uyumlu olarak piyasaya çıkmaktadır. Kalitesi ortada. Iphone 6 serisi hala revaçta olan bir model. Kalitesi ve değeri neredeyse hiç düşmez.

Ben oyun oynayayım, fotoğraf çekeyim, sosyal medya delisiyim, woooww 108 megapiksel kamera diye etrafta dolanıyorsanız sizi buyrun Android köşesine alalım fakat benim gibi ciddi işlerle uğraşıp, proje bilgileri, mailler, kimlikler veya kişisel bilgiler taşıyorsanız mecburen Apple tarafına benimle birlikte geçebilirsiniz.

Forumun %85'inin amacı oyunlar ve hız olduğu için güvenlik arkaplanda kalıyor.

Ne yazılımsal olarak, ne güvenlik olarak ne de sağladığı imkanlar bazında Android ile IOS karşılaştırılması yapmak sadece sektörde bulunan iki dev işletim sistemi olduğundan dolayı mümkün olabilir. İşi bilen kimse bu konuda tartışma açmaz ya da Android'i yüceltmez. Tamamen amaçlara yöneliktir.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Koyun kelimesinin neresi ağır? Tam yerinde bi benzetme çünkü savundukları şirket bile kendilerinin apple ile bu kadar sert karşılaştırmıyor aynı fiyattaki telefonlarını karşılaştırıyor.
Apple daha çok çoban o zaman. Yıllardır işletim sistemlerinde devasa değişiklikler yaptıklarını iddia edip bu bir ilk diyorlar ve apple kullanıcılarının çoğu clapliyor. Androidde 5 yıldır olan özellik nadıl ilk ?

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Patentli tasarımları çalamaz, ancak benzerini yapabilir. Android ile iPhone kıyaslamayı ben birazcık saçma buluyorum. Sebebi ise IOS markaya özel bir os android ise gidip github gibi kaynaklardan indirebileceğiniz bir os. Dolar 1 TL olsa ve (kişisel tercih) tasarımı daha iyi olsa hiç düşünmeden apple alırım. O zamana kadar android tercihimdir
Apple airpods çıkartıyor dalga geçiliyor , 20 farklı android şirket çıkartıyor fanboylar bayılıyor

apple çentik getiriyor dalga geçiliyor şuan çentiksiz android telefon yok

bunun gibi daha tonlarca olay var ilk apple çıkartıyor , android kitlesi dalga geçiyor sonra kendi bayıldığı şirket çıkarttığı zaman seviyor. Haksızlık yapılıyor

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,088
İsim
Lydranx
Sıra sende android artı eksisi nedir?
Özelleştirilebilir İşletim Sistemi.
APK Olayını Söylememe Gerek Yoktur herhalde

Yüksek Ekran Çözünürlüğü , Kaliteli Panel , Kaliteli Ekran Görüşü

Telefondan Telefona Değişen İşlemciler , SnapDragon Serisi İşlemci Tarafında bir şaheser

Yüksek Ram Boyutları , 4000TL Üstü bütün Telefonlar En az 6GB Ram.

Yüksek Batarya Ömrü , 4000mh batarya Bana Bir Gün bile yetiyor. 6000 , 7000mh Oldukça uzun Süreler gider.

Yüksek kamera Çözünürlüğü , Orta Segmentte Bile 4k Video çekimi. Yüksek MP kamera.

Rahat Bulunabilir Şarj Aleti , Type C Çok Rahat Her Yerde Bulunabiliyor.

Daha Çok Var , İstersen Daha Sayabilirim.

Top Bottom