Neler Yeni

Yardım Neden NVIDIA Ekran kartı Alalım?

Keepr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
817
İsim
Enes Altunışık
dostum rx6700xt var bazen bizde driver hatası falan oluyor nadiren fakat nvidia

ben kullanıyorum sorun yaşamıyorum demek ki bazı insanlar kullanamıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

arada driver hatası alıyorum çok nadıren fakat basit şeyler
Sen sorun yaşamıyorsun diye insanların amd yerine nvidia tercih etmelerinin sebebi bilgisayardan anlamamaları mı oluyor?

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
403
İsim
Göksel
Sen sorun yaşamıyorsun diye insanların amd yerine nvidia tercih etmelerinin sebebi bilgisayardan anlamamaları mı oluyor?
o zaman nvidia içinde aynısı geçerli sorun yaşayan çok insan var ?

Keepr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
817
İsim
Enes Altunışık
o zaman nvidia içinde aynısı geçerli sorun yaşayan çok insan var ?
Ben nvidia veya amd savunmuyorum şuan. Amd kullanmak istemeyen insanlara pcden anlamıyor demen hoş değil. İnsanlar farklı sebeplerle farklı ekran kartları tercih edebilir. Böyle bir genelleme hem yanlış hem de hoş değil.

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
403
İsim
Göksel
ve evet pcden anlamamalarından dolayı oluyor amd kullanmasını bilen birinde sıkıntı yaratmıyor

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
403
İsim
Göksel
Ben nvidia veya amd savunmuyorum şuan. Amd kullanmak istemeyen insanlara pcden anlamıyor demen hoş değil. İnsanlar farklı sebeplerle farklı ekran kartları tercih edebilir. Böyle bir genelleme hem yanlış hem de hoş değil.
amd örnek verelim orjinal olmayan oyunlardan programlardan driveri daha çok etkileniyor bunu bilmeyip adam bilgisayarına herşeyi dolduruyor ve driver sorunu yaşıyor amd kullanmasını bilen biri böyle olcağını bılır zaten

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
yani kısacası bu kimse gelip te yazılım flan yazmasın
Öğrenmek için açtığın konuya bunu yazmazsın. Amacının bir şeyler öğrenmek olduğunu düşünmüyorum AMD övme konusuna döndürmek gibi bir amaç var konuda.

Paran varsa Nvidia alır keyfine bakarsın yoksa AMD översin başka çaren yok :) 3. dünya ülkelerinde de AMD fanı fazla, yoramam bu konu ile kendimi.

Umarım daha da gelişir ve bu durum kullanıcıya yarar.

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,252
İsim
Sinan Aba
Bu arada fsr 3.0 çıkmış ben bir kaç ay geriden geldiğim için teknoloji konularında fark etmemişim sende uyarmamışsın. :D
Tam sürüme çıkmamış o kötü olmuş. Sanırım test yapanları gördüğüm kadarıyla dlss'e göre fsr sanal görüntüyü biraz daha göze batacak şekilde vermiş ama tam sürüm çıkmadan yorum yapmak dediğin gibi uygun değil.

Doğru ancak AMD daha sorunlu algısı hala bitmemiş aslında bundan bahsetmek istemiştim.

Buda doğru takım tutar gibi kart tutuyoruz ama ister istemez sorunlarla da göz göze geliyoruz. Sonuçta yaşadığımız ülke belli ister istemez ister nvidia olsun ister amd gidip sorun yaşayanlara güveniyoruz. Zaman zaman AMD'de kullandım Nvidia'da maalesef Nvidia kullanırken forum ne onu da bilmiyordum. :kekw: O zamanlar çocuktum gerçi ondanda kaynaklı.

Zaten sizin bilginizi ölçmek veya sormak haddime değil her şey ortada.

Min RX6600 alın diyorsunuz mesela AMD tarafı için ama Nvidia tarafında böyle bir minimum önerisi görmüyorum. Tabii performans için ve güncel oyunları oynamak için en az RTX 2060s sınırı falan koyuyorlar onları saymazsak. Windows driver update kapatmak mesela bilgisayar kullanmayı bilmeyen için uğraştırıcı bir olay bunun için Windows'a mı kızmak gerekiyor yoksa AMD'ye mi bilmiyorum ama ikisinin halen uyuşmadığını görmek üzücü.
Ha fsr3 çıktıda 3 oyunda var sadece. Benim yazdığım fsr 3 değil ama AMD 2024'ün başlarında bir driver güncellemesi verecek. Ve dx11, dx12 tüm oyunlarda frame generation açılabilecek (ismi: fluid motion frames)

Benim kendi görüşüm o şimdi 400-5000 serisinde sorun yaşaman olası. Çözümleri 6000 serisine göre bı tık daha uğraştırır.

6600 dememin sebebi ise çok fazla 6500xt de sorun yaşayan kişi gördüm. Hiç kullanmadığım için de bir şey diyemem.
Onunda pcie sürümünden dolayı sorun yarattığını düşünüyorum çünkü AMD o kartlari pcie4'te daha fazla performans verecek şekilde yapmış. Büyük ihtimalle 3.0 kullandığın zaman sorun yaşatıyor emin degilim.

Adzero

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Kaan
Öğrenmek için açtığın konuya bunu yazmazsın. Amacının bir şeyler öğrenmek olduğunu düşünmüyorum AMD övme konusuna döndürmek gibi bir amaç var konuda.

Paran varsa Nvidia alır keyfine bakarsın yoksa AMD översin başka çaren yok :) 3. dünya ülkelerinde de AMD fanı fazla, yoramam bu konu ile kendimi.

Umarım daha da gelişir ve bu durum kullanıcıya yarar.
Konuya daha önce de yazdım artık durumun parayla bir ilgisi kalmadı. 7800 XT alacak parası olup 4070 alamayan veya 7700 XT alabilecekken 4060 Ti alamayan bir kitle olduğunu düşünmüyorum çünkü bu kartların arasındaki fiyat farkı yok denecek kadar az. Almak isteyen tercih ettiği için alıyor.

2. el piyasasında durum farklı olabilir ama buradaki fiyatın amd/nvidia ile bir ilgisi yok zaten serbest piyasa.

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Konuya daha önce de yazdım artık durumun parayla bir ilgisi kalmadı. 7800 XT alacak parası olup 4070 alamayan veya 7700 XT alabilecekken 4060 Ti alamayan bir kitle olduğunu düşünmüyorum çünkü bu kartların arasındaki fiyat farkı yok denecek kadar az. Almak isteyen tercih ettiği için alıyor.

2. el piyasasında durum farklı olabilir ama buradaki fiyatın amd/nvidia ile bir ilgisi yok zaten serbest piyasa.

Sadece oyun oynayacağım kafasıyla bakmaya devam ettiğiniz sürece hiçbir yere varamazsınız. İş sektöründe sattığı firmalara, oyunculara sattıklarından kat ve kat daha fazla kazanıyorlar. Bununla birlikte hala AMD'nin yazılım dışında olmadığı birçok alan var. Sadece FPS attırayım, saf güç ve bol VRAM'in her şeyi çözmediği birçok konu var.

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,785
İsim
Eren Güven
Arkadaşlar ben 3060 kullanıyorum NVIDIA bence bu zamana kadar en iyisiydi ama bundan sonra neden NVIDIA alalım. Bakıyorum rx6600 serisi ve sonrası artık yazılımsal sorunlar yok saf güç olarak NVIDIA ya misal 3060 denk daha fazla fps veriyor fiyat olarak ta arada ciddi farklar var yani kısacası bu kimse gelip te yazılım flan yazmasın alanların çoğu cayir cayır kullanıyor peki artık NVIDIA almamızı sağlayacak sebep nedir neden bundan sonra alalimki sorusu aklıma geliyor bana AMD ve Nvidia kulananlar yazsın ama bir düşünün objektif olun lütfen...
4000 serisi için dlls Frame generation ve dlss 3.5 vazgeçilmez iki teknoloji. Ray tracing performansı da cabası. Kendimden örnek vereyim 4080 4k da cp2077 de her şey full ultra ray traving sayko ayarda 25 30 FPS alıyorum. Frame generation açtığımda fps 100 lere fırlıyor ve görüntü neredeyse bozulmuyor. Eğer gidip hem daha ucuz hem saf güç olarak daha iyi diye 7900xtx alsaydım bazı oyunları 4k full ultra oynamam mümkün olmayacaktı. 3000 serisi için durum pek böyle değil ama yine de nvdia hem daha stabil hem de çok kullanışlı teknolojileri var. Amd hala şans işi. Driverlarının bazı versiyonlarında watmann yeme ihtimalin var ama hangi bileşen kombinasyonu ve hangi driver sürümünde watmann yeyip yemeyeceğin bile belli değil. Bir PSU ile sorunsuz kullandığın amd sistemi başka bir PSU ile sorunsuz kullanamıyorsun PSU ile ne alakası var diye sormayın kimse bilmiyor sadece başımıza böyle garip olaylar geldi amd kartlarla. Uzun lafın kısası ben nvdia almanı öneririm

korro

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
377
İsim
Koray Yıldız
param yoktu 2.el rx6600 aldım, memnunum maaşallah

Top Bottom