rtx 2060 ve rx 5600xt kullanmış biri olarak şunu diyebilirim:
-driver sorunu nvdiadada var, fh4 15 dakika sonra oyundan atıyor yazarsanız google'a zibilyon tane konu bulursunuz, ayrıca rdr2 de de 20-25 dakikadan fazla oynayamıyordum ve oyundan atıyordu. amd kartı olanlarda bu mevzu yok mesela. hatta sürücü nvdia 516'dan beri bu hata vardu 534'e kadar sürdü sonra ben kartı sattım bilmiyorum ne olduğunu.
-amd kartlardaki sürücü çökmesinin işte efendim bu wattman'dır diğerleridir sebebi amd kartların biosunda voltaj frekans ayarını ince yapmıyor üstüne birde karta oto oc ekliyor bide üstüne extrem oc engeli koyuyor yani kart kendini kilitliyor. sonra bu ***** algoritma kartı kilitliyor. amd bu sorunu kartlarına overclock desteğini kesmeden düzeldetemez düzelmez rx 20.000 serisi çıksada millet burda konu açar. kendi rx 5600 xt kartımdada bu sorunu yaşadım kartın biosunu ayarladım ve şimdi çiçek gibi kullanıyorum. nvdia kontrol panelde ya da geforce experience'de galiba oc bölümü yoktu sadece oto oc yapıyordu diye biliyorum onuda 10-15 dakika beklerdim. nvdia kartlar belki bu yüzden daha stabildir adamlar daha çok özeniyor belliki voltaj frekans ayarına. ayrıca 3. parti üreticilerde öyle aman aman bi oc yapamıyor, bak sapphire kendi kullandığım kartın oyun frekansı amd tarafından 1560 olarak çıkarmış adamlar +200 mhz koymuş, e tabi yersin wattman kart dengeyi kaybedip kendini kapatıyor, hd4550 ekran kartım vardı onda bile başıma gelirdi bu sorun.
-amd nvdia'nın cuda çekirdeklerine ne alternatif üretebilir ne de kendiside yapabilir çünkü burada belirli patentler haklar var ve bunları amd ile paylaşması izin vermesi lazım kiii oda çook zor. amd kendisi bunu başarsa bile baya bekleriz ve oda o kadar yarışçı olmayabilir ya da daha iyi de olabilir.
-bu grafik işleme teklonojileri tarafında amd yarışı yakalar gibime geliyor çünkü çok güzel yapay zekalı mobil çipler yaptılar biraz geliştirirlerse kendilerini yapay zeka konusunda burada da yarışı yakalar ve bu çokta önemsenecek bir fark olmaz.
bana kalırsa amd nvdia demez cebimdeki paraya bakar kart alırım, banada dediler rx 5600 xt mi dinlen dinlen kaç dediler ama cepte vardı 2500 lira.. kart minning çıkması bi temizlik termal macun+termal ped bide karta bios çaktım oldu çiçek. cebimde param olsa gider 2060s alırdım yoktu napayım?
önemli olan çip üreticisi değildir partner'dir. amd ya da nvdia sizi süründürür mü süründürür orasını bilmem lakin ben şunu bilirim. eğer msı ya da asus bu çipe düzgün bir soğutma koymaz ise beslemesini maliyeti kısmak için eksik koyar tdp'sini kısarsa hah işte o kart alınmaz.
cebindeki paraya bakacaksın, soğutmasına bakacaksın, markası zaten ortaya çıkıyor,
@Sefir Süleyman Çakır 👑