Neler Yeni

Yardım Neden NVIDIA Ekran kartı Alalım?

Adzero

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Kaan
Sadece oyun oynayacağım kafasıyla bakmaya devam ettiğiniz sürece hiçbir yere varamazsınız. İş sektöründe firmalar oyunculara sattıklarından kat ve kat daha fazla kazanıyorlar.
Benim dediğimle bu yorumun ne ilgisi var? RX 7000 ve RTX 4000 serisi için konuşuyorum, parası olan NVIDIA alır yazmışsın, bu dediğin şey sadece 4090 için geçerli. 4090 altındaki bütün kartlar rakibi diye çıkan kartla aynı fiyata satılıyor hemen hemen.

7800 XT alan birisi parası olmayan kişi olmuyor yani, 4070 yerine 7800 XT'yi tercih eden kişi oluyor.

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,252
İsim
Sinan Aba
Öğrenmek için açtığın konuya bunu yazmazsın. Amacının bir şeyler öğrenmek olduğunu düşünmüyorum AMD övme konusuna döndürmek gibi bir amaç var konuda.

Paran varsa Nvidia alır keyfine bakarsın yoksa AMD översin başka çaren yok :) 3. dünya ülkelerinde de AMD fanı fazla, yoramam bu konu ile kendimi.

Umarım daha da gelişir ve bu durum kullanıcıya yarar.
Dostum valla genelde mesajların iyi oluyor arada görüyorum ama bu yorumuna katılmıyorum . Paran varsa Nvidia alır keyfine bakarsın kısmı fanboy yorumu olmuş.

Arsek

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
907
İsim
mehmet yahya kara
İlgilendiği Kategoriler
ISS önerilerinde, Driver ile ilgili konularda, Donanımsal herhangi bir arızada etiketlerseniz seve seve yardımcı olurum
Discord
.arsek
şu yazılım sorununu nedense hep amd kullanmayan insanlar diyor. (tr halkının özeti)

1.5 yıldır asus rx 6600 kullanıyorum 1 kere bile hata almadım

freust

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Gökmen Uygur
rtx 2060 ve rx 5600xt kullanmış biri olarak şunu diyebilirim:
-driver sorunu nvdiadada var, fh4 15 dakika sonra oyundan atıyor yazarsanız google'a zibilyon tane konu bulursunuz, ayrıca rdr2 de de 20-25 dakikadan fazla oynayamıyordum ve oyundan atıyordu. amd kartı olanlarda bu mevzu yok mesela. hatta sürücü nvdia 516'dan beri bu hata vardu 534'e kadar sürdü sonra ben kartı sattım bilmiyorum ne olduğunu.

-amd kartlardaki sürücü çökmesinin işte efendim bu wattman'dır diğerleridir sebebi amd kartların biosunda voltaj frekans ayarını ince yapmıyor üstüne birde karta oto oc ekliyor bide üstüne extrem oc engeli koyuyor yani kart kendini kilitliyor. sonra bu ***** algoritma kartı kilitliyor. amd bu sorunu kartlarına overclock desteğini kesmeden düzeldetemez düzelmez rx 20.000 serisi çıksada millet burda konu açar. kendi rx 5600 xt kartımdada bu sorunu yaşadım kartın biosunu ayarladım ve şimdi çiçek gibi kullanıyorum. nvdia kontrol panelde ya da geforce experience'de galiba oc bölümü yoktu sadece oto oc yapıyordu diye biliyorum onuda 10-15 dakika beklerdim. nvdia kartlar belki bu yüzden daha stabildir adamlar daha çok özeniyor belliki voltaj frekans ayarına. ayrıca 3. parti üreticilerde öyle aman aman bi oc yapamıyor, bak sapphire kendi kullandığım kartın oyun frekansı amd tarafından 1560 olarak çıkarmış adamlar +200 mhz koymuş, e tabi yersin wattman kart dengeyi kaybedip kendini kapatıyor, hd4550 ekran kartım vardı onda bile başıma gelirdi bu sorun.

-amd nvdia'nın cuda çekirdeklerine ne alternatif üretebilir ne de kendiside yapabilir çünkü burada belirli patentler haklar var ve bunları amd ile paylaşması izin vermesi lazım kiii oda çook zor. amd kendisi bunu başarsa bile baya bekleriz ve oda o kadar yarışçı olmayabilir ya da daha iyi de olabilir.

-bu grafik işleme teklonojileri tarafında amd yarışı yakalar gibime geliyor çünkü çok güzel yapay zekalı mobil çipler yaptılar biraz geliştirirlerse kendilerini yapay zeka konusunda burada da yarışı yakalar ve bu çokta önemsenecek bir fark olmaz.

bana kalırsa amd nvdia demez cebimdeki paraya bakar kart alırım, banada dediler rx 5600 xt mi dinlen dinlen kaç dediler ama cepte vardı 2500 lira.. kart minning çıkması bi temizlik termal macun+termal ped bide karta bios çaktım oldu çiçek. cebimde param olsa gider 2060s alırdım yoktu napayım?

önemli olan çip üreticisi değildir partner'dir. amd ya da nvdia sizi süründürür mü süründürür orasını bilmem lakin ben şunu bilirim. eğer msı ya da asus bu çipe düzgün bir soğutma koymaz ise beslemesini maliyeti kısmak için eksik koyar tdp'sini kısarsa hah işte o kart alınmaz.

cebindeki paraya bakacaksın, soğutmasına bakacaksın, markası zaten ortaya çıkıyor,
@Sefir Süleyman Çakır 👑
Hocam siz olsanız 40-45k arası bütçeye ne alırsınız. Şuan aklımda şu iki sistem var:

4070ti

7900 gre

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
595
İsim
Murat Cemal
Hocam siz olsanız 40-45k arası bütçeye ne alırsınız. Şuan aklımda şu iki sistem var:

4070ti

7900 gre
4070 ti lı sistemi alırdım ramlerin cl'si 2cl daha düşük ve ssd kalite olarak daha iyi gibi duruyor ama öbür sistemin anakartı daha iyi. Bence bütce ver yeni konu aç sadece ekran kartına bakarak kasa almak çok tehlikeli genelde reklam yüzü yapıp ekran kartını diğer donanımlardan kısıyorlar. Cl18 3000 mhz ddr4 diğerinde 3000 mhz cl 16 ram var mesela gibi düşün. Ddr5 tede ilerde tekrar masraf yapmamak için 6000+üzeri frekanslı alınmalı ve 38 cl üzeri ramler alınmamalı tekrar masrafa sokar adamı ddr5 e geçtiğinin anlamı kalmaz. Hazır kasa alacaksan buna dikkat et derim yarın seni anakart ssd ya da ram rezil edebilir 4060tj 16 gb al ama anakart ram in iyi olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Millet 7000 8000 mhz ramlerden bahsederken 5200 mhz ram almak saçma olur, ucuz diye getirip satıyorlar millette anlamıyor

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Benim dediğimle bu yorumun ne ilgisi var? RX 7000 ve RTX 4000 serisi için konuşuyorum, parası olan NVIDIA alır yazmışsın, bu dediğin şey sadece 4090 için geçerli. 4090 altındaki bütün kartlar rakibi diye çıkan kartla aynı fiyata satılıyor hemen hemen.

7800 XT alan birisi parası olmayan kişi olmuyor yani, 4070 yerine 7800 XT'yi tercih eden kişi oluyor.

Söylediğim şeyin yine arkasındayım, parası olup da bu konulara az bilgisi olan ve AMD alan daha kimseyi görmedim, ne yazılımcı ne de tasarımcı ne de diğer işlerde :)

Dostum valla genelde mesajların iyi oluyor arada görüyorum ama bu yorumuna katılmıyorum . Paran varsa Nvidia alır keyfine bakarsın kısmı fanboy yorumu olmuş.

Bu konuda tartışmak istemediğim için onu yazdım geçtim fakat bu söylem yine çoğunlukla öyledir. 4080 veya 4090 alacak parası olan kişilerin %99'u yine Nvidia tercih edecektir kimse kendini kandırmasın, zaten donanım verileri de yine bunu hep destekliyor. Diğer kısımlarda da kullanıcı bireysel ihtiyacına göre yönlenir.

Bununla birlikte random yazı yazan biri değilim, binlerce çözümlediğin forumlarda konular var, bu da bir gözlem getirir, ekran kartı sorunu olan konuların yine çoğunlukla AMD kart olduğu yine bir gerçek. "Yazilim yazılmasın" lafı görünce bu yüzden çok bir şeyler açıklama isteği olmuyor. Bu adamın bilgisi yok, pek öğrenmeyede niyeti yok çünkü gardını almış gelmiş. Buna kafa yormaya değmez deyip, hafif alaylı bir şekilde fikrimi belirtip geçtim.

Senerr

80+ Bronze
1050 ti kullanıyordum onda da sorunlar oluyordu yanı
Yaşadığın hatayı söylesene merak ettim çünkü yıllardır Gt710m kullandım daha bir hataya denk gelmedim zaten kart güncelleme de almıyordu driveri yok gibi bir şey. Malum 1050ti da Steam'e göre kullanılan en çok kartlardan biri hem ?

şu yazılım sorununu nedense hep amd kullanmayan insanlar diyor. (tr halkının özeti)

1.5 yıldır asus rx 6600 kullanıyorum 1 kere bile hata almadım
Amd kullandığım aktif cihazım var ve evet maalesef yazılım sorunu vardı. Düzeltmem zamanımı aldı yoksa çözümsüz bir hata değildi ama benden kaynaklıda değildi sorunsa bu. Windows driver update varmış onu kapatmak gerekiyormuş bende forumlardan öğrendim yoksa hala sıkıntı yaşardım. Forumda olmasa asla aklıma gelmeyecem bir sorundu bu beni hala korkutuyor. Düşünsene bir hata yaşıyorsun ama forum harici bir yerde bulamıyorsun çözümünü.

Son düzenleme:

Adzero

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Kaan
Söylediğim şeyin yine arkasındayım, parası olup da bu konulara az bilgisi olan ve AMD alan daha kimseyi görmedim, ne yazılımcı ne de tasarımcı ne de diğer işlerde :)
Zaten ben yazdığım ilk yorumda AMD'nin ekonomik açıdan bile sıfır yeni nesil piyasasında çok bir avantajı olmadığını belirttim, herhangi bir ekran kartı karşılaştırması yapmadım, bendeki PC'de ekran kartı yok şu an 4000 Super'leri bekliyorum :D

freust

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Gökmen Uygur
4070 ti lı sistemi alırdım ramlerin cl'si 2cl daha düşük ve ssd kalite olarak daha iyi gibi duruyor ama öbür sistemin anakartı daha iyi. Bence bütce ver yeni konu aç sadece ekran kartına bakarak kasa almak çok tehlikeli genelde reklam yüzü yapıp ekran kartını diğer donanımlardan kısıyorlar. Cl18 3000 mhz ddr4 diğerinde 3000 mhz cl 16 ram var mesela gibi düşün. Ddr5 tede ilerde tekrar masraf yapmamak için 6000+üzeri frekanslı alınmalı ve 38 cl üzeri ramler alınmamalı tekrar masrafa sokar adamı ddr5 e geçtiğinin anlamı kalmaz. Hazır kasa alacaksan buna dikkat et derim yarın seni anakart ssd ya da ram rezil edebilir 4060tj 16 gb al ama anakart ram in iyi olsun.

Millet 7000 8000 mhz ramlerden bahsederken 5200 mhz ram almak saçma olur, ucuz diye getirip satıyorlar millette anlamıyor
Acıyorum konuyu hocam.

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
403
İsim
Göksel
Yaşadığın hatayı söylesene merak ettim çünkü yıllardır Gt710m kullandım daha bir hataya denk gelmedim zaten kart güncelleme de almıyordu driveri yok gibi bir şey. Malum 1050ti da Steam'e göre kullanılan en çok kartlardan biri hem ?

Amd kullandığım aktif cihazım var ve evet maalesef yazılım sorunu vardı. Düzeltmem zamanımı aldı yoksa çözümsüz bir hata değildi ama benden kaynaklıda değildi sorunsa bu. Windows driver update varmış onu kapatmak gerekiyormuş bende forumlardan öğrendim yoksa hala sıkıntı yaşardım. Forumda olmasa asla aklıma gelmeyecem bir sorundu bu beni hala korkutuyor. Düşünsene bir hata yaşıyorsun ama forum harici bir yerde bulamıyorsun çözümünü.
şuan 2 pc kullanıyorum biri 6700xt diğeri 1050 ti sana yazdığım pc 1050ti lı sistem ve oyun oynarken siyah ekran gelip pc yi resetlemeden düzelmiyor sürücüsü çöküyor ddu ile silip baştan yuklemek zorunda kalıyorum

Senerr

80+ Bronze
şuan 2 pc kullanıyorum biri 6700xt diğeri 1050 ti sana yazdığım pc 1050ti lı sistem ve oyun oynarken siyah ekran gelip pc yi resetlemeden düzelmiyor sürücüsü çöküyor ddu ile silip baştan yuklemek zorunda kalıyorum
ddu ile geçiyorsa iyi yine windows update driver gibi Windows ile çakışan bir hataysa benim yaşadığım gibi Amd'de o zaman daha kötü.

rasputin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Uğur
Arkadaşlar ben 3060 kullanıyorum NVIDIA bence bu zamana kadar en iyisiydi ama bundan sonra neden NVIDIA alalım. Bakıyorum rx6600 serisi ve sonrası artık yazılımsal sorunlar yok saf güç olarak NVIDIA ya misal 3060 denk daha fazla fps veriyor fiyat olarak ta arada ciddi farklar var yani kısacası bu kimse gelip te yazılım flan yazmasın alanların çoğu cayir cayır kullanıyor peki artık NVIDIA almamızı sağlayacak sebep nedir neden bundan sonra alalimki sorusu aklıma geliyor bana AMD ve Nvidia kulananlar yazsın ama bir düşünün objektif olun lütfen...
6700 xt aldım ucuz diye en iyi driver hangisi diye aramaktan bıktım 23.8.2 deyim şuan düşün paran varsa nvidia al lütfen amd ye bulaşma.

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
yağmur yıldırım
Arkadaşlar ben 3060 kullanıyorum NVIDIA bence bu zamana kadar en iyisiydi ama bundan sonra neden NVIDIA alalım. Bakıyorum rx6600 serisi ve sonrası artık yazılımsal sorunlar yok saf güç olarak NVIDIA ya misal 3060 denk daha fazla fps veriyor fiyat olarak ta arada ciddi farklar var yani kısacası bu kimse gelip te yazılım flan yazmasın alanların çoğu cayir cayır kullanıyor peki artık NVIDIA almamızı sağlayacak sebep nedir neden bundan sonra alalimki sorusu aklıma geliyor bana AMD ve Nvidia kulananlar yazsın ama bir düşünün objektif olun lütfen...
HOCAM TEKNOLOJİ İSTİYORSANIZ NVİDİA AMA AMD DRİVER KURULUMLARINDAN ŞİKAYET EDENLER VAR FAKAT PERFORMANS MÜKEMMMEL

hocam broadcast istenildiginde ML sayesinde mikrofonudaki gürültüyü temizleyen isterseniz discordan gelen seslerin arka plan sesini filtireleyrn yeşil ekran olmadan arkaplanı çok iyi şekilde ayırabilen bir yazılım ayrıca yazılım projeleri yapıyorsanız cuda çekirdekleri eşsiz amd’nin esamesi okunmuyor
AMD OYUN İÇİN ALINIR EKRAN KARTLARI İŞ VE RENDER İÇİN DEĞİL

Top Bottom