Neler Yeni

Nvidia VS AMD [PATLAYACAK KONU]

Captain Pricee

80+ Bronze

[PATLAYACAK KONU]​

BarbaraPalvin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,807
İsim
Umut
İlgilendiği Kategoriler
her şey
Şuan patliyacak konu açtım neyse ben şahsen Nvidia taraftariyim tmm AMD de iyi ama Nvidia RTX Ve DLSS bu özelliklere ve renk seçimi bence daha güzel belki AMD ye ışın izlenme gelir ama başka bi adla gelebilir AMD bu yüzden sevmiyorum FSR varda DLSS gibi değil
Forumda bilmem kaç tane daha aynı karşılaştırma hakkında konu var sıktı artık yeni konu açana kadar eskileri okuyun.

Keptın

80+ Silver
Turbox alır

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Birincisi böyle bir şey de taraf tutan bilgisizdir. İkisininde kendine göre artıları ve eksileri var. Evet AMD her zaman bütçe olarak ekran kartlarında bir tık daha bütçe dostu oldu. Nvidia ray Tracing ve Dlss gibi şeylerde hep öndeydi ve yazılımı gayet güzeldi. Düşük kartlarda rtx bir işe yaramadı ve haliyle insanlar giriş seviye Nvidia kart alacağına saf güç olarak ve bütçe dostu olarak amd seçiyordu. Ama artık amd FSR çıkardı Dlss rakibi daha gelişme aşamasında. Ve zaten yeni seri kartlarda rt çekirdeğide var artık. AMD çok geç kalsada şuan bunu başardı ve gelişmeye uğraşıyorlar.
Ben ikisini de seviyorum. Ben uzun süre problemsiz buz gibi 5600xt kullandım. Şimdi Nvidia denemek istediğim için Nvidia alıcam ve onu aldıktan sonra bile amd yi savunucam.
Konuya at gözlükleriyle bakmayalım lütfen. Birisi bütçe dostu ve o bütçedeki saf performansta üstün. Birisi sahip olduğu teknolojilerle üstün. Seçim tamamen kullanıcının amacına ve cebine göre değişir. Bu biri birinden üstün tokatlar demek değildir.

Keptın

80+ Silver
Birincisi böyle bir şey de taraf tutan bilgisizdir. İkisininde kendine göre artıları ve eksileri var. Evet AMD her zaman bütçe olarak ekran kartlarında bir tık daha bütçe dostu oldu. Nvidia ray Tracing ve Dlss gibi şeylerde hep öndeydi ve yazılımı gayet güzeldi. Düşük kartlarda rtx bir işe yaramadı ve haliyle insanlar giriş seviye Nvidia kart alacağına saf güç olarak ve bütçe dostu olarak amd seçiyordu. Ama artık amd FSR çıkardı Dlss rakibi daha gelişme aşamasında. Ve zaten yeni seri kartlarda rt çekirdeğide var artık. AMD çok geç kalsada şuan bunu başardı ve gelişmeye uğraşıyorlar.
Ben ikisini de seviyorum. Ben uzun süre problemsiz buz gibi 5600xt kullandım. Şimdi Nvidia denemek istediğim için Nvidia alıcam ve onu aldıktan sonra bile amd yi savunucam.
Konuya at gözlükleriyle bakmayalım lütfen. Birisi bütçe dostu ve o bütçedeki saf performansta üstün. Birisi sahip olduğu teknolojilerle üstün. Seçim tamamen kullanıcının amacına ve cebine göre değişir. Bu biri birinden üstün tokatlar demek değildir.
198455.jpg

tyrantrex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
can çalık
Instagram
cancaliks
Twitter
acancalik
AMD kullanan birisi olarak şunu söyleyebilirim ; DLSS ve RTX gibi teknolojilere ihtiyaç duymadım lakin bu demek değil ki ileride duymayacağım.İhtiyaç halinde olsam bile F/P odaklı bakarsam yine AMD bana bir tık daha yakın geliyor (FSR & RTX AMD ekran kartlarında aktif olarak var lakin her uygulamayı desteklemiyor orası ayrı.). Bazı oyunlarda AMD bana sorun yaratıyor örneğin ; Warzone , bu bana her seferinde acaba dedirttirse dahi her güncellemede arttırılan performans gözümü boyamaya fazlasıyla yetiyor. Kısacası bu tamamen bütçe ve kullanım amacına göre değişen bir konu , kendi tarafım ise AMD.

Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Yiğit
İlgilendiği Kategoriler
Oyun
Ver bana hit konusu.

Hikoreis

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,905
İsim
Onur Ğ
İşlemcide amd ekran kartında nvidia (konu tartışmaya kapalıdır).

BIGGZ

80+ Bronze
Saçma kıyas, hangisi F/P ise onu alırım

Ama şimdi AMD nin hakkını verelim, herifler güçlü kart üretiyor
Nvidia ise daha stabil kartlar üretiyor

Aslında intel/amd kiyasiyla aynı şey,
Intel stabil
Amd güçlü

Taraf tutmam ama illahaki tut dersen amd ye daha yakın bir insanım çünkü apu konusunda yaptıkları beni etkisi altında bırakıyor

EgoistmanTR01

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,733
İsim
Egemen Toz
Amdyi severim ama...
Nvidia adamdır.

Top Bottom