Bir video ve üründen kötü marka olduğunu nasil anladınız merak ettim bende isteyim kime gidiyor para eleştirmek için değil öğrenmek için soruyorum kanal galiba yabancı kanal izlesem de anlamam alt yazi falan doğru düzgün olmuyor genelde
Ürünlerde genel olarak sıkıntı yok bir kaç yanabilen kasa dışında. Olay daha çok firmanın satış stratejileri. Adamlar müşterilerini dolandırıyor, illegal işlerle uğraşıyor, yalan söylüyor vs.
İnternette kısaca bir özet buldum ve yapay zekaya çeviri yaptırdım olayın tamamını içermiyor:
1. NZXT, tüketicilerin belirli bir aylık ücret karşılığında NZXT'den oyun bilgisayarı kiralayabileceği Flex adlı bir "hizmet" sunuyor.
2. Aylık ücret sürekli artıyor ve iptal işlemi bir sorun haline geliyor. Ayrıca, NZXT'nin makinede kalan tüm kullanıcı verilerini talep etmesi, bu veriler silinse bile depolama sürücülerinden kurtarılabiliyor olması nedeniyle kullanıcılar için büyük bir güvenlik riski oluşturuyor.
3. NZXT, makinelerinin teknik özelliklerini sürekli olarak değiştiriyor ancak fiyatını değiştirmiyor ve web sayfalarındaki performans verilerini değiştirmeyi unutuyor. Bu nedenle, bir makine kiraladığınızda gerçekte aldığınızdan çok daha iyi bir performans bekleyebilirsiniz. İnsanlar genellikle satın almadan önce bekliyor, bu yüzden NZXT'nin aynı fiyata teknik özellikleri haber vermeden düşürdüğünü fark etmeden satın alma işlemini tamamlamak için geri dönebiliyorlar. Bunun tek dezavantajı, NZXT'nin sözleşmesinde, cihazın reklamı yapılan performansın %10'unun altında olması durumunda, cihazın bu gerekçeyle iade edilebileceği belirtilmesi ve NZXT'nin tüm reklam bilgilerini güncellememesi nedeniyle bu cepheyi daha kolay hale getirmesidir.
4. NZXT, bu hizmeti YouTube, TikTok vb. platformlarda NZXT'nin senaryolu yalanlarını yayan çeşitli beyinsiz fenomenler aracılığıyla reklam ediyor. "Ayda sadece 59 dolara üst düzey bir oyun bilgisayarına sahip olabilirsiniz!" (eğer cihaza sahip değilseniz, NZXT'nin sahip olması ve donanımın programın alt uç tarafında üst düzey olmaktan uzak olması durumunda), garanti konusunda asılsız iddialarda bulunmak (kullanıcı için bir garanti yoktur ve eğer kullanıcı cihazı bozarsa, NZXT muhtemelen onlardan tazminat bekleyecektir) ve NZXT'nin tüketiciyle yaptığı sözleşmede birçok koşul varken "herhangi bir koşula bağlı olmadığı" yönünde asılsız iddialarda bulunmak. Bu reklamverenlerden biri, Fortnite turnuvasını kazanıp kendi makinenizi inşa edebileceğinizi veya satın alabileceğinizi ve ardından Flex sözleşmesini iptal edebileceğinizi iddia etti.Bu reklamlar açıkça gençleri ve bir oyun makinesine tek seferde 1.000 dolardan fazla para harcayamayan ve ikinci el pazarında fırsat avcılığı gibi diğer yöntemlerle dolar başına performansı nasıl en üst düzeye çıkaracaklarını bilmeyen, maddi sıkıntı çeken kişileri hedefliyor.
5. GN, NZXT'nin bir daha asla kendi aracılığıyla reklam vermesini tamamen yasakladı (ve web sitelerinde bir yasak listesi oluşturdu) ve Aralık ayı için planlanan 23.000 dolarlık reklam kampanyası, NZXT için herhangi bir ücret alınmadan iptal edildi. NZXT'yi yalnızca kesinlikle gerekli olduğunda, örneğin bu ve NZXT'nin geçiştirdiği H1 kasa yangını sorunları gibi durumlarda ele alacaklar.