Neler Yeni

Okulda Din Derslerinde Sadece İslam Görmek

Facebook’a Arapça küfür yazsam amin derler kendi dinini iyi araştırmak lazım gerçi Facebook kullanan kalmadı

Çoğu dini görüyorsun zaten çoğunluğu Müslim sadece

Laik bir devletiz ama din dersinde sadece İslam görüyorüz , bu normal mi ? din diyor zaten , çok fazla din var sadece İslam yok

sizce bu mantıklı mı ? bana biraz garip geldi
Sadece din almiyosun hatta istersen din dersini okul yönetimine bildirip iptal ettirebiliyorsun yani zorunlu değil başka din görmek istiyorsan git onların ibadet yerlerine ayrıca laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması hocaya hocam ben yabuditim onun tarihini vesaire anlatır mısınız dedin mi hayır o zaman konuşma

Laik bir devletiz ama din dersinde sadece İslam görüyorüz , bu normal mi ? din diyor zaten , çok fazla din var sadece İslam yok

İsteyen derse girmek zorunda değil diye biliyorum.

Ülkemizin resmi dini islamiyet o yüzden ağırlık ile islam bilgisi görüyoruz brom.

GÜNCEL TÜRKÇE SÖZLÜK

laik
sıfat, hukuk, (l ince okunur), Fransızca laïque
Din işlerini devlet işlerine karıştırmayan, devlet işlerini dinden ayrı tutan:
"Türkiye Cumhuriyeti ... laik ve sosyal bir hukuk devletidir." - Anayasa
Türk İşaret Dili
Parmak Alfabesiyle Gösterilişi
Hımm bu da TDK tanımı ayrıca eğer nüfus cüzdanı bilgilerine bakarsak insanların çoğu doğduğu gibi olan dini ile geneli islamiyet ile kalıyorlar bunlardan dolayı eğer 1000 kişide 2 kişi için eğer islamiyet kadar başka dinler de atılamaz atılmamalıdır ayrıca 1 üniteyi tamamen ayırmışlar normalde 200 sayfada 1 sayfa filan aırmalılar orana bakınca :D

Peki din dersinde bizim matematik işlememiz :d

İsteyen derse girmek zorunda değil diye biliyorum.

Ülkemizin resmi dini islamiyet o yüzden ağırlık ile islam bilgisi görüyoruz brom.
Hımmm hocam nasıl resmi din islamiyet açıklar mısın?
laikliğin tanımını da atıyım
laik
sıfat, hukuk, (l ince okunur), Fransızca laïque
Din işlerini devlet işlerine karıştırmayan, devlet işlerini dinden ayrı tutan:
"Türkiye Cumhuriyeti ... laik ve sosyal bir hukuk devletidir." - Anayasa

her ulke kendine gore din dersi veriyor. mesela cin'de dogsaydin islam hakkinda birsey ogretmezlerdi kendi orf adet ve yasalarini ogretiyorlar ustelik disa kapalilar. abd vb gibi ulkelerde hristiyanlik asilaniyor. israil desen zaten hem kendilerini hemde dinlerini ustun goruyorlar yahudiler.
gordugun gibi hangi ulkede dogarsan dog o ulkenin din orf adetlerini ogreniyorsun. islam en doğru olani kendince elestirebilirsin ama bu dogrulugunu degistirmeyecektir. din dersinde diger dinlerede deginilir detaya inilmesede. din dersi bence verilmeli ama icerik olarak biraz degismeli tabi Adem peygamberden baslanmali diger buyuk peygamberler anlatildiktan sonra Muhammed peygamber anlatilmali. hem boylelikle yahudilik, hristiyanlik falan nasil ortaya cikti daha iyi ogrenilir

Geri