OLED monitör tavsiyesi

HuseyinBy01

80+ Silver
Reaksiyon skoru
965
Bütçe
40000
Sistemi değişiyorum ve monitörüde yenileme planım var. Şuan halihazırda çift monitör kullanıyorum ve ikisinide satmayı düşünüyorum. Sistemim tahminen kafamda şekillendi şimdilik 5070 var ama ilerleyen zamanlarda 9080 XT gelince duruma göre ona upgrade etmeyi düşünüyorum işlemcimde 9800X3D olacak. Genel olarak iş hayatının gereği rekabetçi oyunlara daha az vakit ayırıyorum bundan dolayı OLED bakıyorum. Aklımda bir kaç model var ama sizlerinde önerilerini dikkate almak istiyorum.

Genel olarak UW bir monitör düşünüyorum. Samsung hem boyutu hemde fiyatıyla cezbediyor ama kalite olarak tatmin eder mi? diye düşünüyorum bundan dolayı LG nin bu modeli ile arada gitgel yaşıyorum. Ekte koyduğum boyutlarda bir masa gelecek yani alandan yana problemim yok.
@Tayfunns monitör konusunda bilgili gördüm seni yardımcı olursan sevinirim şimdiden teşekkürler :peepokalp:

Ekler

• WhatsApp Görsel 2025-09-07 saat 13.06.26_89f22842.webp
    WhatsApp Görsel 2025-09-07 saat 13.06.26_89f22842.webp
    34.7 KB · Hit: 8
Yeni nesil, yüksek parlaklık, yüksek renk gamutu vs konudaki modellere taş çıkartır, ayrıca fiyatı da çok daha ucuz.

Yeni nesil, yüksek parlaklık, yüksek renk gamutu vs konudaki modellere taş çıkartır, ayrıca fiyatı da çok daha ucuz.
peki ya UW boyutta önerin nedir ? bu attığın modelide değerlendireceğim.

Üni ogrenciyseniz g9 23k ya geliyoe.

peki ya UW boyutta önerin nedir ? bu attığın modelide değerlendireceğim.
UW modeller eski nesil. Samsung tarafında 2 nesil eski. LG tarafında ise 1 nesil eski panel kullanılıyor. Samsung da mor gözükme ve loş ortamda bile kontrast kaybetme durumu var.

Eski nesil Woled paneller de yani LG panellerin hepsinin renk gamutu zayıf. Parlaklıkları düşük. Metin okuma performansı bakımından içlerinde en kötüsü. Yansıma işlemesi yeni tandem oled kadar iyi değil. Ayrıca fiyatları kazık.

UW önermiyorum bu yüzden.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

G9 candır ekran kartı iyiyse
G9 neden alınmamalı üstte acıkladım, mesajı okuyun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,135
Üyeler
183,067
Son üye
Cenko
Geri