Oruç bozulma durumu.

OzanKayaa

80+
Reaksiyon skoru
8
Merhaba ben sahurda ezanın okumasina dakikalar kala su içiyordum suyu aldım ağzıma tam o anda ezan okumaya başladı bende aynı anda suyu yuttum orucum bozulmusmudur bir şey olurmu?

Merhaba ben sahurda ezanın okumasina dakikalar kala su içiyordum suyu aldım ağzıma tam o anda ezan okumaya başladı bende aynı anda suyu yuttum orucum bozulmusmudur bir şey olurmu?
Ben imsak vakti girdiği gibi ezan okunduğunda yemek yenmez su içilmez diye biliyorum.

Bozulmaz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben imsak vakti girdiği gibi ezan okunduğunda yemek yenmez su içilmez diye biliyorum.
Doğru biliyosun ama arkadaşınki bilinçli yapılmamış bozulmaz

Bozulmaz. Ezanlar zaten bir miktar daha erken okunuyor. Bu tür durumlar için böyle erken okuyorlar.

Madem konu açılmış baya araştırdım ama emin olamadım bir türlü imsak vakti ezan okunduğunda oruç başlıyor tamam ama bana sanki işi garantiye alıyorlarmış gibi geliyor malum insan oğlu bu işin suyunu çıkarmakta üstüne yok kafamı karıştıran nokta tan yeri ağarınca başlar olayı yani sanki imsak vakti ezan okunmasından sonra biraz daha vaktimiz var gibi geliyor bana .

Madem konu açılmış baya araştırdım ama emin olamadım bir türlü imsak vakti ezan okunduğunda oruç başlıyor tamam ama bana sanki işi garantiye alıyorlarmış gibi geliyor malum insan oğlu bu işin suyunu çıkarmakta üstüne yok kafamı karıştıran nokta tan yeri ağarınca başlar olayı yani sanki imsak vakti ezan okunmasından sonra biraz daha vaktimiz var gibi geliyor bana .
Bende bilmiyorum işte herkes farklı bir şey söyleyebilir şimdi ne yapcam bilmiyorum bozulmamıştir İnşallah

Bozulmaz. Ezanlar zaten bir miktar daha erken okunuyor. Bu tür durumlar için böyle erken okuyorlar.
Bozulmaz

Doğru biliyosun ama arkadaşınki bilinçli yapılmamış bozulmaz
Tamam umarım öyledir teşekkürler

Bende bilmiyorum işte herkes farklı bir şey söyleyebilir şimdi ne yapcam bilmiyorum bozulmamıştir İnşallah
Önemli olan niyettir o nedenle bozulmamıştır diye düşünüyorum neticede kasti bir durum yok rahat ol .

Bozulmaz hocam.Üzerine bir kaç bardak daha içerdiniz hatta.

Toplamda en az 1 saat fazla oruç tutuluyor ama bunu ülkede tartışmaya açamazsın. Aksi durumda biatçılar tarafından din düşmanı, dinde reformcu, zındık vs gibi ithamlara maruz kalma durumu var. Ola ki yobazlar halka baskın gelemedi ve kamuoyunu sindiremediler diyelim, bu sefer de "E 1 saat fazla tutuyoruz ne güzel işte. Daha büyük sevaba giriyoruz. Sorun nedir tam olarak?" savunması devreye girecek.

Muhyiddin diye bi arkadaş vardı o bilir. @Muhyiddin İbnü'l-Arabi
profilinde ki ileri görüşlü insanın fotoğrafını profiline koyup koymamayı hak edip etmediğini sorgulamalısın.
biz çocuk ölümleri konuşuyoruz adam oruç bozulur mu yazmış
sendede gizli bir şey varda zamanla çıkar

Ezan bitene kadar süren var ezan bittikten sonra yuttuysan bozulur

Geri