Param guvende ile ekran kartı satılırmı?

Letgo ve Dolap daha uygun en azından 2 taraf içinde ona göre karar veriyorlar. Sahibinden çözümü sorun yaşadın git dava et 😅 Komisyon alırken iyi ama

PG ile bir çok satışım var sorun yaşamadım klavyeden tut işlemciye ekran kartına anakarta varıncaya kadar sorun yaşamadım ama şu sorunlarla karşılaşma olasılığın yüksek kişi sattığın ürünün aynısının bozuğuna kırığına sahiptir alır senden kendi ürününü koyar sana kitler yada parça çalar geri iade eder. Yada ürünü alır zarar verir yanlışlıkla yada bilerek sana iade eder. yada ürünü içinden çalar "Hıyar" gönderir. O yüzden her zaman bir risk barındırıyor. Sahibinden olaya sahip çıkmaz yada kargo şirketi. THH yada buna bakacak başka mercilere durumu bildirmen gerekir. 2-3 senedir aktif kullanıyorum sahibinden PG yi ben hiç birinde bu tarz sorunlarla karşılaşmadım yarısını PG yarısını elden satış yaptım. Şu yola başvurabilirsin ki kimisi o yolu sık kullanıyor ürünün ücretini ibana attırırsın attırdıktan sonra ürünü karşı yada gönderici ödemeli gönderirsin. Ama bu tamamen karşılıklı güvene dayanır.

Sakın

bugun ilana ekran kartı koydum birisi param guvende ile alabilirim dedi param guvende ile gönderirsem bir sıkıntı yaşarmıyım sizce
Pek önermem de kart modeli nedir (ben kullanmıyordum ama geçen 2 tane sattım sorun yaşamadım)

En Sağlıklısı kayıt alıp tutanak tutuluyorsa tutak tutturup göndermek çalar yada bozarsa zarar verirse eksik gönderirse tepesine rahat binersin kişinin kaçamaz

Mümkünse ya alacak kişiyi şehrine çağır elden ver yada eş dost akraba arkadaşı aracı olacak biri varsa sor onu yönlendirsin sana teslim et ben çoğu zaman öyle yapıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İnternet kafe ise şöyle yap bende internet kafeye satmıştım 4060 zotac twin ekran kartı arkadaşının internet kafesine teslim ettim evime yakındı. telefonla görüştük oda görüştü arkadaşıyla kontrol ettirdi teslim aldı.

Hayır en son düşüneceğin şey olsun hatta düşünme. Öncelik elden veya ön ödeme olsun.

Hayır en son düşüneceğin şey olsun hatta düşünme. Öncelik elden veya ön ödeme olsun.
aynen mesela ücretin %90-95 i peşin gerisini teslim alınca mesela

Param güvende satıcıdan ziyade alıcıyı koruyan bir sistem, sattığın adam ekran kartı yerine kutuya taş koyup iade edebilir, Şikayetvar vb. yerlerde çokca şikayet var benzer şekilde.

Ben param güvende ile alım da satım da yaptım, ihtiyacım olan her şeyi param güvende ile almaya özen gösteriyorum.
Sana tavsiyem satış yapacağın şahısla her şeyden önce telefondan sesli olarak konuş, ürünü neden alıyorsun, ne amaçla kullanacaksın gibi sorular sor.
Az çok belli eder art niyetli olup olmadığını. Bir yamukluk sezersen yapmazsın o şahısla alışveriş.

Millet 40-50 binlik laptoplar gönderiyor param güvende ile, hırsızlık yapma niyeti olan adam RX 580 çalmaz yani rahat ol.

Karta kefilsen ben de almak isterim. Sağlam RX 580 aradım ama güven veren satıcı çıkmadı şimdiye kadar.

bugun ilana ekran kartı koydum birisi param guvende ile alabilirim dedi param guvende ile gönderirsem bir sıkıntı yaşarmıyım sizce
Şöyle düşün. Sen kutuya koyarken ne varsa videoya çekiyorsun. Her şeyi nizami bir şekilde yapıp kargo ile gönderiyorsun. Adam kargo eline ulaştıktan 1-2 gün sonra almaktan vazgeçip kartı sana geri gönderiyor. Sana gelen kargoyu açıyorsun. Ama o da ne? Bu senin kartın değil. Adamın elinde bir tane bozuk aynısından ekran kartı oluyor. Sana sanki o senin gönderdiğin kartmış gibi geri gönderiyor. Sen de bu benim kart değil desen de muhatap bulmakta zorlanıyorsun. O yüzden bu tarz ticaretlerden uzak durmakta fayda var.

Örnek mağdur;

Geri