Pilot olabilmek için ne yapmam gerekiyor

zPastwL

80+ Silver
Reaksiyon skoru
703
Dostlar başlıkta da olduğu gibi dümenden derslere başladım sayılır, aşağıda yıl sonu notlarımı bırakacağım 9 ve 10 da bir lavuk sayesinde hele 10 da kesin kalacaktım yani kesin kalacağım diye diye saldım yanlışlıkla geçtim ve iyi ki geçmişim diyorum bu sene tahmini 80 ortalama yaparsam eğer obp 343 olacak diploma notumda 68 olacak hedefim pilot olmak ama yurtdışında istiyorum daha ağırlıklı olarak özellikle kanada da Türkiye'de kendimi aşırı rahatsız hissetmeye başladım son bir kaç yıldır başından beri hayalimde zaten pilot olmak ve yurtdışında yaşamak pilotluk için 3 seçeneğim var 1. seçenek MSÜ askeri pilot olup oradan düz pilotluğa geçmek 2. seçenek ege üniversitesi meslek yüksekokulunda 2 senelik havacılık 3. seçenek ise maddi kaynaklar el vermiyor özel pilot okulunda okumak bunlar harici yurtdışında 2 sene bilgisayar okuyacağım o süre zarfında İngilizcem daha çok gelişecek ortama daha çok uyum sağlayacağım ve o süre zarfında orada çalışıp parada biriktirebilirim ardından havacılık üniversitesine gitmeyi planlıyorum şimdi asıl sorularıma gelecek olursak

1. Yurtdışında üniversite okuma işleri nasıl ilerliyor ne yapmam lazım.

2. Okuyabileceğim en iyi ülkeler ve o ülkelerin en iyi 5 üniversiteleri nelerdir.

3. Hem okul okuyup bir yandan boş vakitlerimi çalışarak geçirmek istiyorum tahminimce kuryelik yaparım okul + iş yapabilmek için hangi vizeyi almam lazım.

4. Türkiye'de TYT AYT veya herhangi bir sınava girmek zorunda mıyım, zorunda isem hangi sınavlara girmek zorundayım.

5. En hızlı değil de en garanti yoldan yurtdışında (şahsi isteğim kanada) nasıl pilot olabilirim.

ve evet gerçekten hiçbir şey bilmiyorum ve şurada 1 senem kaldı...

1. seçenek MSÜ askeri pilot olup oradan düz pilotluğa geçmek
Bunu aklından çıkar.
21 yıl zorunlu hizmet var.
Pilot olacağının garantisi yok.
Askeri disiplini kaldırabileceğinin de garantisi yok. Savaş pilotu olmak istiyorum tabii ki git de, sivil pilotluk için önermem.

Bunu aklından çıkar.
21 yıl zorunlu hizmet var.
Pilot olacağının garantisi yok.
Askeri disiplini kaldırabileceğinin de garantisi yok. Savaş pilotu olmak istiyorum tabii ki git de, sivil pilotluk için önermem.
Fiziksel olarak MSÜ'ye giremeyeceğim zaten, o seçeneği çokta düşünmüyordum açıkçası sadece daha önce askeri pilot olup ticari pilotluğa geçenleri duymuştum oradan bir seçenek olarak yürüttüm.

Fiziksel olarak MSÜ'ye giremeyeceğim zaten, o seçeneği çokta düşünmüyordum açıkçası sadece daha önce askeri pilot olup ticari pilotluğa geçenleri duymuştum oradan bir seçenek olarak yürüttüm.
onlar genelde emeklilik sonrası giriyor hocam o sivil pilotluğa o şık zor gibi maddi imkanda yok demişsiniz tek çare iyi bir sıralama yapıp sağlam bir bölüm okuyup gitmek olabilir

onlar genelde emeklilik sonrası giriyor hocam o sivil pilotluğa o şık zor gibi maddi imkanda yok demişsiniz tek çare iyi bir sıralama yapıp sağlam bir bölüm okuyup gitmek olabilir
Maddi konusunda demek istediğim 1 milyon ise babam ona muhtemelen laf etmez çok eğitimim için ama 10 milyon gibi bir şey için diyebilir. Peki Kanada'da devletin havacılık okulları var mıdır veya orasını geçtim önce normal 2 sene herhangi bir bölümde okusam ardından havacılık konusunda okusam oluyor mu ?

Okul okumana gerek yok. Özel kurslara giderek de pilotluk ehliyeti alabilirsin. Kurslar tabii ki bayağı pahalı ve zor. Ama alınabiliyor.

Okul okumana gerek yok. Özel kurslara giderek de pilotluk ehliyeti alabilirsin. Kurslar tabii ki bayağı pahalı ve zor. Ama alınabiliyor.
Hocam özel okul fiyatları malum çok pahalı ve dediğim gibi olabildiğince yurtdışında okumak istiyorum. Bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim ?

Hocam özel okul fiyatları malum çok pahalı ve dediğim gibi olabildiğince yurtdışında okumak istiyorum. Bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim ?

Bahsettiğim okul değil, normal bildiğin kurs. Benim arkadaşım şu anda ticari uçuşlarda görev yapıyor, okul okumadı sadece kursa gitti ve sertifikasını aldı. Yurt dışı olayını pek bilmiyorum ama pilotların bir çoğu okumaya yurt dışına gittiği için pilot okullarının referansları falan olabilir, onları araştırmak lazım.

Bahsettiğim okul değil, normal bildiğin kurs. Benim arkadaşım şu anda ticari uçuşlarda görev yapıyor, okul okumadı sadece kursa gitti ve sertifikasını aldı. Yurt dışı olayını pek bilmiyorum ama pilotların bir çoğu okumaya yurt dışına gittiği için pilot okullarının referansları falan olabilir, onları araştırmak lazım.
Kurs ücretleri nasıldır hocam, beş on milyon var mıdır. Yurtdışı olayını biraz daha araştıracağım ama ben hangi vizeyi alacağımı bilmiyorum, hem okul okumak hem de çalışmak istiyorum hangi vizeyi almam lazım.

Kurs ücretleri nasıldır hocam, beş on milyon var mıdır. Yurtdışı olayını biraz daha araştıracağım ama ben hangi vizeyi alacağımı bilmiyorum, hem okul okumak hem de çalışmak istiyorum hangi vizeyi almam lazım.

https://www.hotcourses-turkey.com/s...rencilere-okurken-calisma-izni-sunan-20-ulke/

Burada hem okumak hem çalışmak sorusunun cevabını bulabilirsin.

Burada da bir kurs buldum, 40-50k € kurs ücreti. İstersen arayıp daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsin.

https://www.hotcourses-turkey.com/s...rencilere-okurken-calisma-izni-sunan-20-ulke/

Burada hem okumak hem çalışmak sorusunun cevabını bulabilirsin.

Burada da bir kurs buldum, 40-50k € kurs ücreti. İstersen arayıp daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsin.
Teşekkürler. 2.5m lira çok pahalı ya yurtdışında kendim kazanıp bir şekilde halledeceğim o zaman.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle bir mühendislik oku garanti bir işin olmalı. Ayrıca gidip bir sağlık testi yaptırabilirsin çünkü fiziksel olarakta bazı şartları var geçmiş hastalıklar olduysan ameliyat vs. önemli. Buradan şartlara bakabilirsin ticari uçaklarda class 1 isteniyor https://web.shgm.gov.tr/documents/sivilhavacilik/files/mevzuat/sektorel/taslaklar/SHT-MED_Taslak.pdf.
Yazılımcıyım hocam iş konusunda amele bile olurum yeter ki her gün bir cinayet haberi her gün ayrı bir zam haberi ile uyanmayayım.

Öncelikle bir mühendislik oku garanti bir işin olmalı. Ayrıca gidip bir sağlık testi yaptırabilirsin çünkü fiziksel olarakta bazı şartları var geçmiş hastalıklar olduysan ameliyat vs. önemli. Buradan şartlara bakabilirsin ticari uçaklarda class 1 isteniyor https://web.shgm.gov.tr/documents/sivilhavacilik/files/mevzuat/sektorel/taslaklar/SHT-MED_Taslak.pdf.
Fazla uzun yarın düzgün kafayla okuyayım en iyisi. Teşekkürler.

Pilot olmak için okumaya ne gerek var?
Pudra şekeri yeterde artar :D
Hocam ben daha legal yolları istiyorum ya, ben kendimden çok diğerlerini uçurmak istiyorum :D.

Geri