Teşekkür ederim.Bilgisayarın olduğu için kesinlikle xbox tavsiye etmem. Bilgisayarın olmasaydı xbox o zaman düşülebilirdi. Xbox oyunlarını gamepass sayesinde pc üzerinde oynayabiliyorsun zaten. Ps öneririm fakat Ps tarafında oyunların çok pahalı olduğunu belirtmek isterim hatta bugün tekrar zam geldi bazı oyunlara, ps plus aboneliği almanı tavsiye ederim fakat abonelikler de yıllık 2000tl-2700tl arasıydı yanlış hatırlamıyorsam. Ps sahibi biriyim fakat ayda 3-4 kez açıyorum çoğunlukla pc kullanıyorum yani herhangi bir fanboyluk yapmıyorum.
Ps tarafında depolama alanından şikayetçiyim fakat ps5 oyunlarını ssd'ye kuruyorum diğer oyunları 2tb harici harddisk'e kuruyorum çok sıkıntı değil benim adıma ama sorun yaşayacağını düşünüyorsan uyumlu 1TB ssd alabilirsin.
Türkiye'de ps aksesuarları bulmak biraz zor. Eğer imkanın varsa ps aksesuarları satan bir mağaza bulursa uğra bak beğendiklerini alırsın.
PS5 ile ilgili herhangi bir sorun olursa özelden yazabilirsin. Aktif oldukça cevaplamaya çalışırım.
Bende 1 yıl önce aldım ps5'i yurt dışından. O zaman da araştırma yapmıştım ve ps daha mantıklı gelmişti.
Hikayeli oyunları kol ile rekabetçi oyunları COD vb. mouse ile oynamayı tercih ediyordum. Tarayıcısını da klavye mouse kullanınca büyük ölçüde hem oyun hem pc ihtiyacımı karşılamıştı.Klavye ve fare desteğine ihtiyaç duyan birisi hangi amaçla konsol alır ki? Yurtdışında durum nedir bilmiyorum ama Türkiye'de böyle bir oyuncu profili olduğunu hiç zannetmiyorum.
Hayatında strateji oyunu nedir duymamışsın sanırım yoruma bak ya starteji oyunları konsollara da çıkıyor ya hani belki ondandır çoluk çocuk kaynıyor forumKlavye ve fare desteğine ihtiyaç duyan birisi hangi amaçla konsol alır ki? Yurtdışında durum nedir bilmiyorum ama Türkiye'de böyle bir oyuncu profili olduğunu hiç zannetmiyorum.
Ps 5 pro bekle onu alArkadaşlar selam. Öncelikle bu konuda fanboyca yorumlar istemediğimi belirtmeliyim. Sorum biraz spesifik olacak; bu yüzden enine boyuna tartışmak, konuşmak istiyorum. Öncelikle oyun oynamak için 3060lı bir laptop sahibiyim, oyunlarımı burada oynuyorum. Daha önce konsolum olmadı. 2025 Aralık ayına kadar Game Pass Ultimate aboneliğim mevcut. Last of Us serisi harici Ps oyunlarını ise (yeni çıkanlar hariç) PC'den oynadım.
2 hafta sonra Japonya'ya turistik bir seyahatte bulunacağım. Oradan ne alınır diye bakarken bu iki konsolun da 60.000 yen yani yaklaşık 12.000 ₺'ye denk geldiğini gördüm. Bu sebepten dolayı almanın çok mantıklı olacağını düşünüyorum. Aslında şu anlık ihtiyacım yok ama yeni nesil oyunlar için yatırımlık bile olsa iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum.
Her şeyden önemlisi ise GTA 6'nın pc'ye daha geç çıkacağını ve benim 3060'lı laptopın çok da iyi performans vermeyeceğini göz önünde bulundurursak, hangisini almak daha mantıklı? GTA 6'nın Playstation exclusive çıkma ihtimali var mı? Game pass'im olmasından dolayı Series X şu anlık daha ağır basıyor, ancak GOW Ragnarok, Spider Man 2, TLOU2 gibi oyunları da deneyimlemek istiyorum. (Oyunların pahalı olması can sıkıyor tabi. )Bu yüzden ikilemde kaldım. Sizce hangisi? Siz olsanız ne yapardınız?
Böyle şebeklik yapmaya devam edersen forumdan bir çocuk eksilecek abisi. Bilgin olsun.Hayatında strateji oyunu nedir duymamışsın sanırım yoruma bak ya starteji oyunları konsollara da çıkıyor ya hani belki ondandır çoluk çocuk kaynıyor forum
hangi oyun ne ile en iyi oynanır bir fikrin yok ama milletin tercihlerini aşağılar gibi sorguluyorsun senin ne haddine bu? FPS ve strateji oyunları en iyi mouse ve klavye ile oynanır bunu ortalama oyun sever ve oynayan herkes bilir bu seni niye rahatsız ediyor bu kadar?Böyle şebeklik yapmaya devam edersen forumdan bir çocuk eksilecek abisi. Bilgin olsun.
Ozaman ne yapıyoruz canavar gibi bir PC topluyoruz kafamız rahat ediyorSony diğer platformlara özellikle PC'ye oyun yayıncısı olma yolunda hızla ilerliyor. Playstation özel olarak adlandırılan tüm oyunların yavaş yavaş PC ye gelmesinin ardından en son geçtiğimiz hafta çıkış yapan Helldrivers 2 hem PS hem PC ye aynı gün çıkış yaptı. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Sony başkanı Hiroki Totoki PlayStation'ın geleceği hakkında konuştu;
"Bundan sonra PS özel oyunlarını ilk gün PC'de bile görebiliriz. Artık "exclusive" diye bir şey kalmayabilir. Buna Sony'nin geliştirdiği oyunlar da dahil." Amaçları konsol sattırmaktan çok, oyunu olabildiğince iyi bir satışa ulaştırmak olacak. Amaç kârı yükseltmek. Multi-platform desteği.
"Kendi adıma şirkette, sektörde neler olup bittiğini ve analistlerin bakış açısını anlamaya çalışıyorum ve insanların bu sorunları tanıyabilmesi ve fark edebilmesi için şeffaf bir şekilde açıklamaya çalışıyorum. böylece ileriye yönelik uyumlu bir yaklaşıma(diğer platformlarla) sahip olabiliriz."
"Bugün değinmeyeceğim somut noktalar var." Diğer platformlara oyun çıkarmanın daha karlı olacağını kast ediyor ama tepki çekmemek için bunlar somut gözle görülür bir gerçek ancak sonra açıklarım diye üstünü kapatıyor.
Sony Boss Says PlayStation Has ‘Room for Improvement’ When It Comes to Cutting Development Costs - IGN
Sony boss Hiroki Totoki has offered what he called his “frank impressions” of the PlayStation business, suggesting its studios can do more to cut development costs.www.ign.com
2025 hatta 2026'ya kadar sony üst düzey oyun çıkartmayacak zaten var olan oyunlarda ps4 zamanı çıkan şu an remake yapılan oyunlar. PS5'in hiçbir çekiciliği yok.
Gerçekten idrak yolları enfeksiyonu mu yaşıyorsun yoksa kasıtlı olarak yorumları çarpıtmak gibi bir niyetin mi var?hangi oyun ne ile en iyi oynanır bir fikrin yok ama milletin tercihlerini aşağılar gibi sorguluyorsun senin ne haddine bu? FPS ve strateji oyunları en iyi mouse ve klavye ile oynanır bunu ortalama oyun sever ve oynayan herkes bilir bu seni niye rahatsız ediyor bu kadar?
Zaten imkanı olan en iyi PC yi toplar en iyisi bu sony bile özel oyunlarını ilk günden PC ye getircekken en mantıklı olan PC toplamak.Ozaman ne yapıyoruz canavar gibi bir PC topluyoruz kafamız rahat ediyor
Ps5 pro çıkana kadar Japonya'da bulunabilsem keşkePs 5 pro bekle onu al
Sen önce fanboyluktan vazgeç millet Xbox ta mouse kalvye desteği var hoşuma gidiyor dediği an kendinden geçip aşağılama yoluna gidiyorsun. milletin oyun ve o oyunu oynama zevki seni niye ilgilendiriyor bu kadar niye rahatsız oluyorsun?Gerçekten idrak yolları enfeksiyonu mu yaşıyorsun yoksa kasıtlı olarak yorumları çarpıtmak gibi bir niyetin mi var?