Çözüldü✓ PSU dan gelen cızırtı sesi

Alt F4

80+
Reaksiyon skoru
14
Merhaba Fazeon F8 kasamın içinden çıkan 650 watt lık psu yu kullanıyorum ve psu bolgesinden elektriksel cızırtı sesi geliyor ne yapmalıyım pc ye zararı olurmu yardımcı olursanız sevinirim.

Coil Whine sesidir. Fiziksel olarak bir zararı yoktur ama rahatsız edici bir ses.

hocam garantiye göndersem değişim veya başka bir şey yaparlarmı ona göre yeni psu bakicam
genellike coil whine bir sorun olarak teşkil etmiyor pek bir şey yapcağını zannetmem çünkü bazı ekran kartlarında yüke bindikçe de o ses çıkıyor ama yine de götür istersen başka bir sorun vardır ya da bobinlerden geliyor da olabilir

hocam garantiye göndersem değişim veya başka bir şey yaparlarmı ona göre yeni psu bakicam
Muhtemelen değişim yaparlar ama ben yeni gelen ürünün de aynı standartta geleceğini düşünüyorum. Şimdilik idare et istersen zamanı gelince iyi bir PSU alırsın.

Muhtemelen coil whine sesi dertlik bir durum değil değişim yapsanda mesela denk gelebilir yani

Muhtemelen değişim yaparlar ama ben yeni gelen ürünün de aynı standartta geleceğini düşünüyorum. Şimdilik idare et istersen zamanı gelince iyi bir PSU alırsın.
garantiye göndericem hocam artık düzelirse devam ederim düzelmese yeni bir psu çekerim yardımcı olduğunuz için teşekkürler

garantiye göndericem hocam artık düzelirse devam ederim düzelmese yeni bir psu çekerim yardımcı olduğunuz için teşekkürler
Düzelmezse de çok canını sıkma. Coil whine istenmeyen bir durum olsa da indüktör(bobin) içeren her bileşenin başına gelebilir ne kadar kaliteli ürün olsa da.

Merhaba Fazeon F8 kasamın içinden çıkan 650 watt lık psu yu kullanıyorum ve psu bolgesinden elektriksel cızırtı sesi geliyor ne yapmalıyım pc ye zararı olurmu yardımcı olursanız sevinirim.
Zararı olmaz eğer Coil whine ise. Bobinlerden geliyor.

1757984824491.webp

Bu senin PSU'nun içi olması lazım. Şu 3'ü ana sorumlular.

Eğer eski coil whine yapan bir PSU bulursam sıcak silikon metodunu bizzat deneyeceğim :D
Silikon olmaz. Oralar 70 80 dereceye kadar çıkabiliyor. Sıcak silikon bir süre sonra erir. Reçine gibi bir şeyin kullanılması lazım. Ki bunuda aşırıya kaçmamak lazım. Bobinin etrafı ne kadar kapanırsa ısıyı atması o kadar zorlaşır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,511
Üyeler
183,847
Son üye
bexonway
Geri