Çözüldü✓ RAM çalışmıyor

Glitchy

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,708
Merhabalar, daha şimdi yeni RAM aldım 4 gb ama 2 slotuda denediğim halde sadece önceki RAM'i okuyor, markaları değişik olduğundan mı ? öncekini çıkarırsan sorun çözülürmü ?
@Dontaçhi @Kamina @RevDeisDou
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada tam oturttumç

@Nightmare837 ∆∆∆ Hocam siz biliyor musunuz ?

Slot yerlerini değiştirip dene.
Sadece yeni rami dene.
Sadece eski rami dene.
Yeni rami eski ramin yerine takıp tek dene
Eski rami yeni ramin yerine takıp tek dene.

Yapabileceğin tüm kombinasyonları dene. eğer aynı ram değilse uyuşmazlık olabilir. Yada anakartın slotu bozuk olabilir.
@revanier @Mert Özkaya

Önce 1. RAM'i takıp test et çalışıyor mu diye. Sonra çıkartıp diğer RAM'i takıp test et çalışıyor mu diye.

Slot yerlerini değiştirip dene.
Sadece yeni rami dene.
Sadece eski rami dene.
Yeni rami eski ramin yerine takıp tek dene
Eski rami yeni ramin yerine takıp tek dene.

Yapabileceğin tüm kombinasyonları dene. eğer aynı ram değilse uyuşmazlık olabilir. Yada anakartın slotu bozuk olabilir.
@revanier @Mert Özkaya
Slot bozuk değil hocam slotları değiştirdim şimdi eskisini çıkartmayı denicem biri nono gibi eski olanı yeni olan kingston

Merhabalar, daha şimdi yeni RAM aldım 4 gb ama 2 slotuda denediğim halde sadece önceki RAM'i okuyor, markaları değişik olduğundan mı ? öncekini çıkarırsan sorun çözülürmü ?
@Dontaçhi @Kamina @RevDeisDou

Bu arada tam oturttumç

@Nightmare837 ∆∆∆ Hocam siz biliyor musunuz ?
markası değilde hız ve gecikme değerleri farklı olduğundan ikisi beraber çalışmıyordur

Ramlerin uyuştuğuna emin misin ?
Özellikler aynı ama marka farklı zaten eski ramin markası satılmıyor üretimi yok artık

markası değilde hız ve gecikme değerleri farklı olduğundan ikisi beraber çalışmıyordur
Hayır aynı

Şimdi eskisini çıkarıp deneyeceğim

Eğer uyumlu olduğundan eminsen çalışan ram'i çıkart çalışmayanı tak ve öyle dene.

Özellikler aynı ama marka farklı zaten eski ramin markası satılmıyor üretimi yok artık

Hayır aynı

Şimdi eskisini çıkarıp deneyeceğim
cl değerleri aynı mı hem cl değeri hem de mhz değeri uyuştuğu sürece sorun yaratmaz diye biliyorum

Eğer uyumlu olduğundan eminsen çalışan ram'i çıkart çalışmayanı tak ve öyle dene.
Uyumlu hocam maalesef tüm yöntemleri denedim iade etmeyi düşünüyorum. Zaten gidecektim RAM'ide götürmeye karar verdim.

Uyumlu hocam maalesef tüm yöntemleri denedim iade etmeyi düşünüyorum. Zaten gidecektim RAM'ide götürmeye karar verdim.
anakarttaki bios pilini 1 dakika civarı çıkarıp bios sıfırlamayı dene. olmazsa öyle götürürsün.

Geri