ugurcantekin
80+
- Reaksiyon skoru
- 100
RTX 4070 1 click oc 2x 12 GB Ekran kartı
AMD RYZEN 7 7700 3.80GHZ İşlemci
XPG Lancer RGB 32 GB (2x16) 6400 MHz CL32 AX5U6400C3216G-DCLARBK DDR5 Ram
TUF Gaming VG27AQ
WD black sn850 1 tb nvme ssd
Snowman kule tipi fan kullanıyorum 100tl'lik termal macun ile.
Pro b650m-p Anakart
MSI MAG A650BNL 650W 80 PLUS BRONZE GÜÇ KAYNAĞI
𝟏𝟏.𝟎𝟖.𝟐𝟎𝟐𝟓 𝟏𝟒:𝟏𝟗 𝐃Ü𝐙𝐄𝐍𝐋𝐄𝐌𝐄:
Arkadaşlar ekran kartımı 3 hafta önce verdim ve bugün aradım.Test ettiklerini ve hala testlerde sorun olmadıklarını söylüyorlar.Ama burada konumu sonuna kadar takip ederseniz @3uncubayezit arkadaşla tanıyı koymuştuk inceleyebilirsiniz.Bu hafta içerisinde eski ya da yeni ekran kartım gönderilecek.Bunlar bilerek mi sorun yok diyiyorlar? Çünkü ben farklı bir ekran kartı taktığım shutter probleminin aza indiğini kendim gördüm.Ve HWinfo sonuçlarında ise GPU çekirdeklerinde frekans sorunları görülüyordu.Bu arşivlerin hepsinide onlara gönderdim.Hala nasıl sorun yok diyebiliyorlar kafayı yiyeceğim? Şikayet etmek istersem nasıl bir yol arayabilirim yardımcı olur musunuz? Yakındır beni aramaları...
Arkadaşlar hep konu açıyorum ama bu sefer denemediğim donanım kalmadı.
Donanım olarak yaptıklarım;
1-SSD değiştirdim fayda etmedi.
2-Ram aldım 7000'tl ye Hynix model fayda etmedi.
3-Ekran kartı değiştirdim fayda etmedi.
4-Başka bir pc de kendi evimde denedim onda bile takıldı.Acaba benim evin elektriğimi dalgalı arkadaş anlamadım ki?
5-İşlemci bile arkadaştan kullandım ryzen 5 5500 o'da fayda etmedi.
6-TV monitör'e geçtim oda fayda etmedi.
7-DP kablosu kaliteli aldım paugge fayda etmedi.
Test Videosu:https://streamable.com/66pje0
Yaptıklarım:
1-Önceden AMD ekran kartı vardı dedim herhalde AMD ekran kartı sorumlu RTX 4070'e geçtim aynı mevzular takılmalar vs.
2-Ryzen 5 5600 vardı darboğaz oluyor dedik belkide Ryzen 7 7700'e geçtim yine aynı mevzu
3-1080P monitör keza darboğaz yapıyor dedik 2k monitör'e geçtik.
4-Arka plan uygulamaları vs her şey kapalı aklınıza ne gelirse.
5-Ekran kartına oc,İşlemciye oc undervolt her şeyi yaptım fayda etmedi.
6-OCCT test yaptım hepsi temiz çıktı.
7-Bios sıfırladım,bios güncelledim,format attım aynı terane
8-O kadar çok uğraştım bios ayarlarımıda bozdum JBAT1 kısa devre yapıp bios sıfırladım
9-Hatta dün CPU led ışığıda yandı kendini kapattı PC.Sonra pc'yi açtım 1 saat sorun yoktu yine ışık yandı yien kapandı.Bugünde tüm donanımları çıkartıp taktım şuanlık sorun yok gibi.
10-CPU sıcaklık 85'e kadar max çıktığı oluyor.Sıcaklık sorun oluyor desem undervolt yaptım vs yine aynı mevzular.Gerçi gücünü düşürdükten sonra sıcaklığı düşürsekte pek anlamı kalmıyor ama.Önemli olan sıcak 65 derece civarı gerçek gücünde çalışması.
11-RDR2,Spiderman 2,Tlou2'de özellikle FPS dalgalanmları,salisiyelik droplar yaşıyorum.Ve bunlarlada optimize ayar,mod aklınıza ne geldiyse yaptım.
AMD RYZEN 7 7700 3.80GHZ İşlemci
XPG Lancer RGB 32 GB (2x16) 6400 MHz CL32 AX5U6400C3216G-DCLARBK DDR5 Ram
TUF Gaming VG27AQ
WD black sn850 1 tb nvme ssd
Snowman kule tipi fan kullanıyorum 100tl'lik termal macun ile.
Pro b650m-p Anakart
MSI MAG A650BNL 650W 80 PLUS BRONZE GÜÇ KAYNAĞI
𝟏𝟏.𝟎𝟖.𝟐𝟎𝟐𝟓 𝟏𝟒:𝟏𝟗 𝐃Ü𝐙𝐄𝐍𝐋𝐄𝐌𝐄:
Arkadaşlar ekran kartımı 3 hafta önce verdim ve bugün aradım.Test ettiklerini ve hala testlerde sorun olmadıklarını söylüyorlar.Ama burada konumu sonuna kadar takip ederseniz @3uncubayezit arkadaşla tanıyı koymuştuk inceleyebilirsiniz.Bu hafta içerisinde eski ya da yeni ekran kartım gönderilecek.Bunlar bilerek mi sorun yok diyiyorlar? Çünkü ben farklı bir ekran kartı taktığım shutter probleminin aza indiğini kendim gördüm.Ve HWinfo sonuçlarında ise GPU çekirdeklerinde frekans sorunları görülüyordu.Bu arşivlerin hepsinide onlara gönderdim.Hala nasıl sorun yok diyebiliyorlar kafayı yiyeceğim? Şikayet etmek istersem nasıl bir yol arayabilirim yardımcı olur musunuz? Yakındır beni aramaları...
Arkadaşlar hep konu açıyorum ama bu sefer denemediğim donanım kalmadı.
Donanım olarak yaptıklarım;
1-SSD değiştirdim fayda etmedi.
2-Ram aldım 7000'tl ye Hynix model fayda etmedi.
3-Ekran kartı değiştirdim fayda etmedi.
4-Başka bir pc de kendi evimde denedim onda bile takıldı.Acaba benim evin elektriğimi dalgalı arkadaş anlamadım ki?
5-İşlemci bile arkadaştan kullandım ryzen 5 5500 o'da fayda etmedi.
6-TV monitör'e geçtim oda fayda etmedi.
7-DP kablosu kaliteli aldım paugge fayda etmedi.
Test Videosu:https://streamable.com/66pje0
Yaptıklarım:
1-Önceden AMD ekran kartı vardı dedim herhalde AMD ekran kartı sorumlu RTX 4070'e geçtim aynı mevzular takılmalar vs.
2-Ryzen 5 5600 vardı darboğaz oluyor dedik belkide Ryzen 7 7700'e geçtim yine aynı mevzu
3-1080P monitör keza darboğaz yapıyor dedik 2k monitör'e geçtik.
4-Arka plan uygulamaları vs her şey kapalı aklınıza ne gelirse.
5-Ekran kartına oc,İşlemciye oc undervolt her şeyi yaptım fayda etmedi.
6-OCCT test yaptım hepsi temiz çıktı.
7-Bios sıfırladım,bios güncelledim,format attım aynı terane
8-O kadar çok uğraştım bios ayarlarımıda bozdum JBAT1 kısa devre yapıp bios sıfırladım
9-Hatta dün CPU led ışığıda yandı kendini kapattı PC.Sonra pc'yi açtım 1 saat sorun yoktu yine ışık yandı yien kapandı.Bugünde tüm donanımları çıkartıp taktım şuanlık sorun yok gibi.
10-CPU sıcaklık 85'e kadar max çıktığı oluyor.Sıcaklık sorun oluyor desem undervolt yaptım vs yine aynı mevzular.Gerçi gücünü düşürdükten sonra sıcaklığı düşürsekte pek anlamı kalmıyor ama.Önemli olan sıcak 65 derece civarı gerçek gücünde çalışması.
11-RDR2,Spiderman 2,Tlou2'de özellikle FPS dalgalanmları,salisiyelik droplar yaşıyorum.Ve bunlarlada optimize ayar,mod aklınıza ne geldiyse yaptım.
Son düzenleme: