Neler Yeni

🔥İndirim Samsung 27" Odyssey OLED G6 G61SD QHD, 27” 240Hz 17.519TL

evohan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ev lafcı
Monitörü alanlardan halen deniyim yazan olmadı sanırım ?

Bu yeni model G61SD, nvidia'nın sitesinden g-sync sertifikası aldı, VRR titremesinde bir gelişme var mı acaba ?

LBerk8

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Berk Cansever
Monitörü alanlardan halen deniyim yazan olmadı sanırım ?

Bu yeni model G61SD, nvidia'nın sitesinden g-sync sertifikası aldı, VRR titremesinde bir gelişme var mı acaba ?
Oled monitörlerin nerdeyse hepsinde bu problem var. Ben de asus xg27aqdmg sahibiyim bu titremeyi genelde oyun yüklenme anlarında görüyorum fps çok dalgalandığı için, oynarken gözükmüyor. Çok bir problem değil yani.

lavianthe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Nesim Mutlu
Eğer stok gelirse yeni aldığım MSI G274QPX monitörü iade edip samsungdan mı almalıyım gerek var mı

Mbgolcek

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Muzaffer Berke
Arkadaşlar Monitör an itibari ile elime ulaştı, kurulumunu yaptım. Mini-LED ekranlı 16 inç M2 Macbook Pro ile yan yana koyup 4K HDR Çözünürlükte LG Oled Videosu ile test ettim, fakat Oled monitörün siyahları siyah gibi değil videoyu Drive'a yükledim Siz de bakabilirsiniz.

MacBook Mini-LED vs Samsung OLED Kraşılaştırma Videosu Linki

HDMI ile Bağladım, Monitörün renk modu default olarak Eco'daydı grafik'e aldım. Fakat siyahlar siyah gibi değil, bu bir tek bende mi böyle ?

Sencrom

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Mert
Arkadaşlar Monitör an itibari ile elime ulaştı, kurulumunu yaptım. Mini-LED ekranlı 16 inç M2 Macbook Pro ile yan yana koyup 4K HDR Çözünürlükte LG Oled Videosu ile test ettim, fakat Oled monitörün siyahları siyah gibi değil videoyu Drive'a yükledim Siz de bakabilirsiniz.

HDMI ile Bağladım, Monitörün renk modu default olarak Eco'daydı grafik'e aldım. Fakat siyahlar siyah gibi değil, bu bir tek bende mi böyle ?
Normal değil kanka bu ayarlarında mutlaka bir şeyler kaçırmışsındır eğer böyleyse derhal iade edin harbi çok kötü duruyo

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak baba

4k 32nch modelini almıştım bende mi problem var diye düşünüyordum mat ekran arada turuncu bir perde varmış hissi yaratıyor o yüzden iade ettim parlak panel bi oled arıyorum

batuhan02

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Batuhan Altunay

renk tonu ve renk alanı ayarlarını doğala alıp dener misiniz birde

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Berkay Ocakcı

Hocam herhangi bir problem yok. Alacağın tüm qd-oled modeller gün ışığında böyle gözükecek çünkü arkadaki Quantum Dot filtresi ışığa duyarlı, ışık vurduğunda ya da aydınlık bir ortamda siyahlar biraz mora kaçıyor. G8 32 inç ve g8 34 inç de bu şekildeydi.

Üzerindeki mat kaplama da bu konuda yansıyan ışığı yayarak mor bölgelerin yayılmasını sağlıyor ama parlak ekranlara göre gündüz aşağı yukarı bir IPS performansına yakın performans almanızı sağlıyor.

Düşük ışık veya akşam deneseniz simsiyah bir deneyim yaşarsınız.

Mbgolcek

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Muzaffer Berke
renk tonu ve renk alanı ayarlarını doğala alıp dener misiniz birde
Renk Modları arasında "Eğlence, Grafik, Eko Oyun Standartı, Rol yapma oyunu, RTS, FPS, Spor, Orijinal, Kişisel" bulunuyor.

Orjinal'e alınıp test videosu drive linki

telefonum Samsung A34, 4K 30FPS'de çektim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam herhangi bir problem yok. Alacağın tüm qd-oled modeller gün ışığında böyle gözükecek çünkü arkadaki Quantum Dot filtresi ışığa duyarlı, ışık vurduğunda ya da aydınlık bir ortamda siyahlar biraz mora kaçıyor. G8 32 inç ve g8 34 inç de bu şekildeydi.

Üzerindeki mat kaplama da bu konuda yansıyan ışığı yayarak mor bölgelerin yayılmasını sağlıyor ama parlak ekranlara göre gündüz aşağı yukarı bir IPS performansına yakın performans almanızı sağlıyor.

Düşük ışık veya akşam deneseniz simsiyah bir deneyim yaşarsınız.
Bu monitörü herkes gibi net siyahları görmek için almıştım, fakat böyle bir görüntü ile karşılaşmayı beklemiyordum açıkçası. Mini-LED'den daha iyi siyahlara sahip olduğunu bir çok yerde okudum. Cidden normal mi böyle bir gözükmesi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Berkay Ocakcı
Renk Modları arasında "Eğlence, Grafik, Eko Oyun Standartı, Rol yapma oyunu, RTS, FPS, Spor, Orijinal, Kişisel" bulunuyor.

Hocam 27 inç 2k'da metin performansı nasıl? Renk saçaklanması veya keskinlik olarak yorumlayabilir misiniz?

Bu monitörü herkes gibi net siyahları görmek için almıştım, fakat böyle bir görüntü ile karşılaşmayı beklemiyordum açıkçası. Mini-LED'den daha iyi siyahlara sahip olduğunu bir çok yerde okudum. Cidden normal mi böyle bir gözükmesi ?
Normal hocam. Oled paneller nesil olarak ilerlemiş olsa da henüz TV'lerdeki olgunluğa erişemedi. En basitinden tüm ekran parlaklığı 250 nits eşiği geçilmedi çünkü monitörler TV'lere nazaran hem daha az soğutma alanına hem de çok daha fazla statik öge ve yüksek yenileme hızına sahip. Haliyle bazı handikapları oluyor. Şuan 62 bin liraya Asus'un 4k 32 inç modelini de alsanız ışık vurduğunda o mor filtreyi göreceksiniz.

Birçok inceleme kanalı Samsung'un mat kaplaması oldukça kaliteli olduğunu söylüyor ve amaç gün ışığında görünebilirliği artırmak, düşük ışıkta da renkler ve keskinliği bozmadan canlı renkler ve sonsuz kontrastı bozmayacak şekilde görüntü verebilmek.

Muhtemelen arka tarafınızdan oda ışık alıyor. Eğer simsiyah gözükmesini istiyorsanız woled'lerde bu şekilde bir filtre olmadığı için gün ışığında daha derin siyahlar gösteriyor fakat onun da renk üretim kabiliyeti qd-oled'ler kadar iyi değil. Düşük ışıkta tekrar deneyin ben pişman olacağınızı düşünmüyorum.

Son düzenleme:

Sencrom

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Mert

Hocam karanlık ortamda çekermisin bide arkadaşın dediği gibi karanlık ortamlarda simsiyah oluyor mu merak ettim

Top Bottom