Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Samsung 27" Odyssey OLED G6 G61SD QHD, 27” 240Hz 17.519TL

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
İhsan Abi
Hocam bir problem yaşamazsın düşük çözünürlüklerde. Ben cs 1280x960 oynuyorum zaten mükemmel görsellik beklemiyorum ama öyle çok da kötü gözükmüyor. 4k'da 1080p yine iyi gözükmüyor ki keskinlik detay hak getire

4k monitörümde denemiştim bunu bana her halükarda çamur gibi geldi

Ben 1001 sürümünde kaldım bir problem yaşamadığım için, ayrıca güncelleme notları da bulamadım. Bu yüzden güncelleme yapmak istemedim.
Güncelleme notlarını maalesef bende bulamadım ama yinede güncelledim bir problem yaşamadım şuanlık.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdi renk ayarlarıyla biraz uğraşacağım bakalım nasıl olacak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada monitörü alan arkadaşlara Easy Setting Box'u kurmalarını tavsiye ederim. Uygulama içerisinde ;
1741362009312.png

Seçeneği ile sürekli aynı şekilde görev çubuğundaki aydınlanan pixellerin parlaklığının kısılmasını sağlıyor. Uzun ömürlü kullanım olması için yararlı olacaktır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Berkay Ocakcı
Arkadaşlar ufaktan bir inceleme yazısı yazdım almak isteyen, tereddütte olan arkadaşlar varsa okuyabilir. Bu modelden ziyade genel QD Oled deneyimi için de okuyabilirsiniz. Woled hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Ömer Furkan Yalçın
Evet arkadaşlar şuanda monitör geldi ve bende MSI G274QPX ile yan yana koyabildim. Henüz cihazı kullanmaya başlayalı 10-15 dakika olduğundan dolayı aşırı bilgili değilim fakat merak ettiğiniz bir şeyler varsa sorabilirsiniz.
Sağlam bir IPS rakip. Parlaklığı ve kontrastı çoğu IPS'ten yüksek. Bu iki yönden ve text keskinliği yönünden karşılaştırabilirseniz müteşekkir oluruz.

batuhan02

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
180
İsim
Batuhan Altunay
Arkadaşlar ufaktan bir inceleme yazısı yazdım almak isteyen, tereddütte olan arkadaşlar varsa okuyabilir. Bu modelden ziyade genel QD Oled deneyimi için de okuyabilirsiniz. Woled hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim.

elinize sağlık hocam

OguzhanM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
270
İsim
Oğuzhan Mutluer
Dün almıştım hala kargoya verilmedi. Sanırım çarşambaya anca teslim edilir

Mbgolcek

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Muzaffer Berke
Mini-LED ekranlı macbook prom ile karşılaştırdığımda renkleri çok farklı, max parlaklıkları farklı olduğu için de elimle renk ayarı yapmaya çalışmak pek olmuyor. Monitörümü kalibre ettirebileceğim bir yer var mı istanbulda ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
İhsan Abi
Sağlam bir IPS rakip. Parlaklığı ve kontrastı çoğu IPS'ten yüksek. Bu iki yönden ve text keskinliği yönünden karşılaştırabilirseniz müteşekkir oluruz.
Öncelikle kesinlikle haklısın IPS tarafında seçilebilecek harika bir monitör o su götürmez bir gerçek. Yaklaşık 1 saattir renk - HDR ayarları ile oynuyorum ve tam istediğim noktaya (sweet spot) ulaşabildim. G274QPX'e göre şunları söyleyebilirim normal SDR kullanımda parlaklığı maalesef Samsung'un düşük kalıyor fakat bu endişe etmeniz gereken bir durum değil çünkü normal şartlarda her iki monitörü de sürekli olarak %100 parlaklıkta/kontrastta kulanamazsınız gözleriniz acır. Yani normal kullanım senaryolarında %100 parlaklıkta bu monitörde fazla geliyor dolayısıyla diğer arkadaşların dediği gibi %60-70 civarlarında (Odanızın aldığı ışığa bağlı olarak değişir) kullanım sağlayabiliyorsunuz. Metin keskinliği açısından fabrika ayarları ile geldiğinde gerçekten çok üzülmüştüm fakat bu da bir problem değil çünkü monitörün ilk gelen fabrika ayarları rezalet ötesi! ancak elinizle ayar çektiğinizde neler yapabildiğine ben şaşırdım. Nasıl olurda bu kadar güzel renkler verebilen bir monitöre o fabrika ayarlarını yüklemişler hala şaşkınım. Metin keskinliğini arttırmak amacıyla monitörün OSD'sinden birkaç tık keskinliği yükselttim hem genel görüntüde hem de metinlerde netlik kazandım. Objektif yorumum G274QPX ile G61SD yaptığım ayarlar sonrasında metin netliği konusunda neredeyse hiçbir fark yok her ikisi de net ve okunabilir gözüküyor.

Sencrom

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Mert
Öncelikle kesinlikle haklısın IPS tarafında seçilebilecek harika bir monitör o su götürmez bir gerçek. Yaklaşık 1 saattir renk - HDR ayarları ile oynuyorum ve tam istediğim noktaya (sweet spot) ulaşabildim. G274QPX'e göre şunları söyleyebilirim normal SDR kullanımda parlaklığı maalesef Samsung'un düşük kalıyor fakat bu endişe etmeniz gereken bir durum değil çünkü normal şartlarda her iki monitörü de sürekli olarak %100 parlaklıkta/kontrastta kulanamazsınız gözleriniz acır. Yani normal kullanım senaryolarında %100 parlaklıkta bu monitörde fazla geliyor dolayısıyla diğer arkadaşların dediği gibi %60-70 civarlarında (Odanızın aldığı ışığa bağlı olarak değişir) kullanım sağlayabiliyorsunuz. Metin keskinliği açısından fabrika ayarları ile geldiğinde gerçekten çok üzülmüştüm fakat bu da bir problem değil çünkü monitörün ilk gelen fabrika ayarları rezalet ötesi! ancak elinizle ayar çektiğinizde neler yapabildiğine ben şaşırdım. Nasıl olurda bu kadar güzel renkler verebilen bir monitöre o fabrika ayarlarını yüklemişler hala şaşkınım. Metin keskinliğini arttırmak amacıyla monitörün OSD'sinden birkaç tık keskinliği yükselttim hem genel görüntüde hem de metinlerde netlik kazandım. Objektif yorumum G274QPX ile G61SD yaptığım ayarlar sonrasında metin netliği konusunda neredeyse hiçbir fark yok her ikisi de net ve okunabilir gözüküyor.
Çok güzel hocam yorumunuz kıymetli hayırlı olsun tekrardan bol siyah içerikli film ve oyun oynamalar 🫡

TayyarCR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
yolcu arslan
Arkadaş masaüstündeki ölçekten değil de tam ekran uygulamalardaki çözünürlükten bahsediyor. Csyi 1280 960 ya da pubgyi 1728 1080 oynamak gibi. Ya da aynı en boy oranı fakat 1:x mapleme yapılamayan çözünürlükler, 1440pde fps yetersiz gelip 1080pye almak gibi. Aynı boyuttaki native 1080p monitör, 1440pden 1080e düşürülmüşe göre daha net oluyor. 4K'da her 4 pixeli 1 gibi sayarsan 1080p'ye 1e2 mapleniyor düzgünce.
kısmen anladım oyun oynayan biri değilim. Fakat bakayım az önce dedim 2k dan fhd ye çektim herhangi bir kalite düşmesi olmadı. Ama eski bilgisayarımda oluyordu hatılyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
İhsan Abi
Top Bottom