Nasıl yani anlamadım. Gereken bant genişliğinin pek çok şeye bağli olduğunu biliyorsunuz degil mi? 4:4:4 + 10 bit + 240Hz + QHD demek QHD 240Hz'in en yüksek bant genişliği gerektiren versiyonu demek. Bu da 30 GBPS'e denk geliyor. FRL olduğu için tam karşilamıyor olma ihtimali var. DSC olmaması için FRL5 lazım. Muhtemelen o monitör 2.1'de de DSC kullanıyor. Kılavuzunu bir kontrol etmek lazım detaylı bilgi için.
My personal website providing software and resources for learning and reference purposes only.
trychen.com
Bununla birlikte DP1.4 de ancak 2K + 240HZ + 4:4:4 + 8 bit konfigürasyonunda DSC kullanmaz. 10 bit için yine DSC lazım.
Eğer 8 bite düşürürseniz DP 1.4 de HDMI 2.1 FRL4 de DSC olmadan yeterli gelir. 8 ile 10 arasındaki farkı görmeniz için 10 bit içerik izliyor olmanız lazım ki bu da neredeyse her zaman HDR demek. Bu monitör dahi HDR için yeterli olmadığindan neredeyse her zaman SDR kullanacaksınız. O yüzden sıkıntı olmamalı. Şu rehberimi kontrol edebilirsiniz:
Yine bir üyeye cevap yazmıştım (Bu sefer farklı forum). Monitörler hakkında yanlış bilinenlerde en üst sıraları zorlayan bir konu. Dolayısıyla kopyala-yapıştırla konu yaptım ki herkes görsün. " F/P ve HDR olarak LG cok daha iyi. MSI MAG256F 10 biti FRC ile veriyor ve 250nit. Renk doğrulu ile...
forum.donanimarsivi.com
Ama tabii aldığınız ürünün tüm özelliklerini kullanmanız hakkınız.
Dediğim gibi önce bir DP 1.4 kablosu ile deneyin.