Neler Yeni

İnceleme Samsung Odyssey G6 G65B 1ms(GtG) / VA panel (LS27BG652EUXUF) Monitör Ghosting Testi

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hocam sanırım oyun oynamadığımdan dolayı internette survev.io oynarken 1 kere yaptı siyah erkanı. 240 hertz 10 bit. Ama oyundayken çok daha sık yapıyordu diye hatırlıyorum @Batuhan Lastronin
O monitor 12 bit değil bir defa 10 bit. Yazılimsal bir şeyler açıktır o yüzden 12 gözüküyordur.

DP ile bağlayın ve 10 bit seçin. HDMI ile muhtemelen DSC kullanıyordur. O da Alt+Tab vs. yapınca bu soruna neden olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Egemen
O monitor 12 bit değil bir defa 10 bit. Yazılimsal bir şeyler açıktır o yüzden 12 gözüküyordur.

DP ile bağlayın ve 10 bit seçin. HDMI ile muhtemelen DSC kullanıyordur. O da Alt+Tab vs. yapınca bu soruna neden olur.
Hocam nvidia kontrol panelinden seçiyorum bit mevzusunu, ama soyle bi durum var neden oluyor bi fikrim yok normal webde gezerken video izlerken 240hertz 10 bit sorun yaratmiyor ama oyunda hele ki karsima adam ciktiginda, sanirim anlik renk degisiminden dolayi direkt siyah ekran. Hatta dun soyle bi sorunla karsilastim cok karisik olmadan onu da anlatayim:

Valoranta girdim karsima adam ciktiginda bi kere siyah ekran verdi ve 5 saniye sonra geri geldi ama coktan olmüstum. Ondan sonra birdaha siyah ekran oldu ama bu sefer samsungun ekrani olan mavi baloncuklar ardindan da bu cozunurluk desteklenmiyor diyip monitorun kendi bekleme alanina atti monitoru kullanamiyordum yani. Ondan sonra hdmi kablosunu soktum ve tekrar taktim saatlerce sorunsuz 2k 240hertz 10 bit oynayabildim. Her seferinde hdmi i boyle sokup takmali miyim ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Egemen
@Fantastiktürk hocam bugun de hicbirsey yapmadan monitor dunki olay gibi ayni 3 kere siyah ekran oldu geri geldi siyah ekran oldu yine geri geldi sonra siyah ekran olup bu uyarıyı verdi geri gelmiyor. Kabloyu sokup taksam geri gelebilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyun oynamiyordum veya alt tab yapmiyordum web uzerinde sekme degistiriyordum. Acaba urunde bir sorun mu var ?

Ekler

• IMG_1905.jpeg
    IMG_1905.jpeg
    145.7 KB · Hit: 6

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
@Fantastiktürk hocam bugun de hicbirsey yapmadan monitor dunki olay gibi ayni 3 kere siyah ekran oldu geri geldi siyah ekran oldu yine geri geldi sonra siyah ekran olup bu uyarıyı verdi geri gelmiyor. Kabloyu sokup taksam geri gelebilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyun oynamiyordum veya alt tab yapmiyordum web uzerinde sekme degistiriyordum. Acaba urunde bir sorun mu var ?
Size kaçıncı defa diyorum bilmiyorum ama DP ile bağlayın. Sorununuz çözülecek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Egemen
Size kaçıncı defa diyorum bilmiyorum ama DP ile bağlayın. Sorununuz çözülecek.
@Fantastiktürk Anlamadığım faktör şu hdmi 2.1 48gbps bandwith destekliyor, benim kullandığım 1440p 240hz ise 24.62 veya 30 GBPS. Buna rağmen bu sorun neden olur ki. Kablom elimde olsa deneyeceğim. Ama 48GBPS Destekleyen bir kablo 30 GBPS'de neden DSC KUllanma ihtiyacı duyuyor ki ?

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
@Fantastiktürk Anlamadığım faktör şu hdmi 2.1 48gbps bandwith destekliyor, benim kullandığım 1440p 240hz ise 24.62 veya 30 GBPS. Buna rağmen bu sorun neden olur ki. Kablom elimde olsa deneyeceğim. Ama 48GBPS Destekleyen bir kablo 30 GBPS'de neden DSC KUllanma ihtiyacı duyuyor ki ?
Çünkü "gerçek" HDMI 2.1 değil. FRL 10X4 kullanıyor.
Bir DP 1.4 kablosu ödünç alıp deneyin bakayım aynı sorun olacak mı (Olmaması çok yüksek ihtimal)?

Bu monitör üreticileri sürekli bir ağız oyunu uydurup duruyorlar yahu. Ben bile bıktım.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Egemen
Çünkü "gerçek" HDMI 2.1 değil. FRL 10X4 kullanıyor.
Bir DP 1.4 kablosu ödünç alıp deneyin bakayım aynı sorun olacak mı (Olmaması çok yüksek ihtimal)?

Bu monitör üreticileri sürekli bir ağız oyunu uydurup duruyorlar yahu. Ben bile bıktım.
Bildiğiniz dolandırıcılık gerçekten DELL SAMSUNG ASUS hepsi aynılar. Dell de inanılmaz övülen çok tutulan G2427D modelinde gitti çamur gibi panel koydu insanları enayi yerine koyuyorlar. Keşke hukukta yeri olsada bunlara karşı hakkımızı arayabilsek en azından.
@Fantastiktürk fakat hocam FRL 10X4'ün sunduğu 40GBPS yine de kullanılanın 10 Gigabyte üstü yetmesi gerekmez miydi ?

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bildiğiniz dolandırıcılık gerçekten DELL SAMSUNG ASUS hepsi aynılar. Dell de inanılmaz övülen çok tutulan G2427D modelinde gitti çamur gibi panel koydu insanları enayi yerine koyuyorlar. Keşke hukukta yeri olsada bunlara karşı hakkımızı arayabilsek en azından.
@Fantastiktürk fakat hocam FRL 10X4'ün sunduğu 40GBPS yine de kullanılanın 10 Gigabyte üstü yetmesi gerekmez miydi ?
Nasıl yani anlamadım. Gereken bant genişliğinin pek çok şeye bağli olduğunu biliyorsunuz degil mi? 4:4:4 + 10 bit + 240Hz + QHD demek QHD 240Hz'in en yüksek bant genişliği gerektiren versiyonu demek. Bu da 30 GBPS'e denk geliyor. FRL olduğu için tam karşilamıyor olma ihtimali var. DSC olmaması için FRL5 lazım. Muhtemelen o monitör 2.1'de de DSC kullanıyor. Kılavuzunu bir kontrol etmek lazım detaylı bilgi için.

Bununla birlikte DP1.4 de ancak 2K + 240HZ + 4:4:4 + 8 bit konfigürasyonunda DSC kullanmaz. 10 bit için yine DSC lazım.

Eğer 8 bite düşürürseniz DP 1.4 de HDMI 2.1 FRL4 de DSC olmadan yeterli gelir. 8 ile 10 arasındaki farkı görmeniz için 10 bit içerik izliyor olmanız lazım ki bu da neredeyse her zaman HDR demek. Bu monitör dahi HDR için yeterli olmadığindan neredeyse her zaman SDR kullanacaksınız. O yüzden sıkıntı olmamalı. Şu rehberimi kontrol edebilirsiniz:
Ama tabii aldığınız ürünün tüm özelliklerini kullanmanız hakkınız.

Dediğim gibi önce bir DP 1.4 kablosu ile deneyin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Egemen
Nasıl yani anlamadım. Gereken bant genişliğinin pek çok şeye bağli olduğunu biliyorsunuz degil mi? 4:4:4 + 10 bit + 240Hz + QHD demek QHD 240Hz'in en yüksek bant genişliği gerektiren versiyonu demek. Bu da 30 GBPS'e denk geliyor. FRL olduğu için tam karşilamıyor olma ihtimali var. DSC olmaması için FRL5 lazım. Muhtemelen o monitör 2.1'de de DSC kullanıyor. Kılavuzunu bir kontrol etmek lazım detaylı bilgi için.

Bununla birlikte DP1.4 de ancak 2K + 240HZ + 4:4:4 + 8 bit konfigürasyonunda DSC kullanmaz. 10 bit için yine DSC lazım.

Eğer 8 bite düşürürseniz DP 1.4 de HDMI 2.1 FRL4 de DSC olmadan yeterli gelir. 8 ile 10 arasındaki farkı görmeniz için 10 bit içerik izliyor olmanız lazım ki bu da neredeyse her zaman HDR demek. Bu monitör dahi HDR için yeterli olmadığindan neredeyse her zaman SDR kullanacaksınız. O yüzden sıkıntı olmamalı. Şu rehberimi kontrol edebilirsiniz:
Ama tabii aldığınız ürünün tüm özelliklerini kullanmanız hakkınız.

Dediğim gibi önce bir DP 1.4 kablosu ile deneyin.
Bilgileriniz icin tesekkur ederim Dp ile deneyecegim. Ben oyunlar icin 10 bit istiyordum fakat yapabilecek birsey yok suan icin. Benim anlamadigim nokta Bu urun FRL 4x10 dan 40 gbps desteklerken 30 gbps de neden sorun yasiyor olmasiydi fakat onu bu urunu tasarlayan samsung muhendislerine sormak lazım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,043,655
Üyeler
165,560
Son üye
shin57