Benimde şuan kullandığım telefonda mesela 4.yılını bitirdi 5.yılına girecek. Tabi dediğin gibi uzun süre kullanımda da iş kullanıcıya kalıyor. Telefonu temiz tutmak, gereksiz yere boş uygulamalar ile doldurmamak. Yorumun için teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Açıkçası S21 FE güzel tasarıma ve ekranı da gayet güzel fakat yorumlarda okuduğum kadarıyla batarya süresi kısa diyorlardı. Ama telefon gayet şık tabii ki. Şimdiden hayırlı olsun diyeyim sana. Güzel günlerde kullan.
Rica ederim , yerli veya yabancı tam hatırlamıyorum forumlarda okuduğum kadarıyla ilk bir hafta telefon optimizasyonu için hızlı bitiyormuş şarjı sonrasında normale dönüyormuş 4500mahlık s21fe nin çok üzeceğini düşünmüyorum yani. Yaptığın tercihi ve bir iki hafta sonraki kullanıcı deneyimini paylaşırsan sevinirim.
Şuan kullandığım telefon Huawei Mate 10 lite 1.956 TL verdiler kullandığım cihaza . İPhone 11 64 GB yanlış hatırlamıyorsam 10.500'e geliyor. S20 FE ise 6.400 TL'ye geliyor. Şuan iyice düşüneyim kararsız kaldım. S20 FE içinde ısınma sorunu var, batarya hızlı bitiyor, ön kamera da pudra efekti var gibi çekiyor diyorlar. Yorumda okuduklarım kadarıyla.
bence elindekini ikinci el olarak o fiyatlara satsan internetten 20 fe siparş etsen bence daha uyguna gelecektir diye düşünüyorum teknosa tarzı yerlerde alacagın cihaz pahalı oluyor 300 500 filan ,
Fiyat tarafında S20FE kesinlikle ancak ben bu telefonu alıp rahat bir 5 sene sıkıntısız kullanacağım diyorsan iPhone 11'e çevirebilirsin. Aslında iPhone 11 de 64GB olmasına rağmen bunun neredeyse 2 katı fiyatı ama yani sıkıntısız uzun uzun kullanacağım dersen iPhone daha mantıklı. Eğer oyun oynuyorsan da Apple bu tarafta başarılı yani iPhone 7'de bile PUBG'yi akıcı oynarsın. Sosyal medyayı aktif kullanan birisiysen hele ki Instagram, iPhone daha mantıklı çünkü Android'de Instagram biraz problem biliyorsun... iPhone 11 ekranını tam bilmem ama bence işlemci, kullanım ömrü, kamera olarak bakarsak daha mantıklı.
Diğer yana bakarsak S20FE 7.000₺ falan ve ağır bir kullanıcı değilsen o kamera seni üzmez. Oyun oynar mısın bilmem ama ağır oyunlarda da pek sorun çıkartmaz diye tahmin ediyorum. Samsung zaten günlük kullanım ömründe başarılı bence.
Fakat dediğim gibi uzun süreli kullanımda hangisi daha mantıklı olur emin değilim. Fiyat farkından kaynaklı arada kaldım.
Hocam Mate 10 Lite 64GB var bende ve 4.5 senesi falan oldu. Hala da kullanıyorum sorunsuz bir şekilde ve batarya ömrünü korumak için de bir şey yapmıyorum yani hatta bataryanın ölmesi için bile uğraşıyorum denebilir. Ona rağmen daha yeni yeni gitmeye başladı. Önceden günümü çıkartırken şu an gün sonuna doğru %20 falan oluyor yani o da bir zahmet olsun. 5 yıl götüreceğini de düşünüyorum, ışıklandırma kalitesi iyi olsa kamerası da fena değil. (bu pp dahil tüm çektiğim fotoğraflara sonradan ışık / renk ayarlaması atıyorum) Oyun tarafında üzüyor bir tek.
Fiyat tarafında S20FE kesinlikle ancak ben bu telefonu alıp rahat bir 5 sene sıkıntısız kullanacağım diyorsan iPhone 11'e çevirebilirsin. Aslında iPhone 11 de 64GB olmasına rağmen bunun neredeyse 2 katı fiyatı ama yani sıkıntısız uzun uzun kullanacağım dersen iPhone daha mantıklı. Eğer oyun oynuyorsan da Apple bu tarafta başarılı yani iPhone 7'de bile PUBG'yi akıcı oynarsın. Sosyal medyayı aktif kullanan birisiysen hele ki Instagram, iPhone daha mantıklı çünkü Android'de Instagram biraz problem biliyorsun... iPhone 11 ekranını tam bilmem ama bence işlemci, kullanım ömrü, kamera olarak bakarsak daha mantıklı.
Diğer yana bakarsak S20FE 7.000₺ falan ve ağır bir kullanıcı değilsen o kamera seni üzmez. Oyun oynar mısın bilmem ama ağır oyunlarda da pek sorun çıkartmaz diye tahmin ediyorum. Samsung zaten günlük kullanım ömründe başarılı bence.
Fakat dediğim gibi uzun süreli kullanımda hangisi daha mantıklı olur emin değilim. Fiyat farkından kaynaklı arada kaldım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam Mate 10 Lite 64GB var bende ve 4.5 senesi falan oldu. Hala da kullanıyorum sorunsuz bir şekilde ve batarya ömrünü korumak için de bir şey yapmıyorum yani hatta bataryanın ölmesi için bile uğraşıyorum denebilir. Ona rağmen daha yeni yeni gitmeye başladı. Önceden günümü çıkartırken şu an gün sonuna doğru %20 falan oluyor yani o da bir zahmet olsun. 5 yıl götüreceğini de düşünüyorum, ışıklandırma kalitesi iyi olsa kamerası da fena değil. (bu pp dahil tüm çektiğim fotoğraflara sonradan ışık / renk ayarlaması atıyorum) Oyun tarafında üzüyor bir tek.
Benimde gün sonuna doğru şarjım %25 falan kalıyor ve %20 de şarja takıyorum. Hatta şarj zamanı mesela %84 olunca " pil sağlığı için şarj durduruldu" şeklinde uyarı veriyor. O yönden de batarya performansını iyi buluyorum. Telefonu da %100 şarj etmek doğru mu. Sen nasıl kullanıyorsun. Şuanlık dediğim gibi çok kararsız biri olduğum için sanırım iyice düşünmem lazım. Ama ileri de fiyatlar daha da artar mı yoksa sabit kalır mı. Teşekkür ederim bu arada yorumun için.
Dostum en olmadı az daha zorla 2 tane S20FE al öbürü ölünce diğerini açarsın 7-8 yıl gider Ben olsam S20FE alırdım. iOS için hem ekrandan hem bataryadan üstüne 7000 TL' den olmak değmez.
Dostum en olmadı az daha zorla 2 tane S20FE al öbürü ölünce diğerini açarsın 7-8 yıl gider Ben olsam S20FE alırdım. iOS için hem ekrandan hem bataryadan üstüne 7000 TL' den olmak değmez.