Temmuzun 4’ünde sipariş verdiğim Samsung Odyssey G65B monitörüm, Temmuzun 9’unda elime ulaştı. Geldiği zaman ölü piksel testi yaptım ve ekranda ölü piksel olduğunu fark ettim. Daha sonra iade etmeye karar verdim. Samsung’a yazdığımda, bana Yurtiçi Kargo için bir iade kodu verdiler. Ancak Yurtiçi Kargo’ya gittiğimde, bu kodun hatalı olduğunu söylediler.
Samsung’a tekrar yazdığımda, “yeni kod gelecek” diyerek beni 16 Temmuz’a kadar beklettiler. Sonrasında bana bir SMS geldi ve “iade için adresinize gelinecek” denildi. Bekledim, Hepsijet’ten bir kargo görevlisi geldi. Gelen kargocuya, Yurtiçi Kargo’dan iade etmem gerektiği söylendiğini belirttim. Kargocu da, “Samsung bize iade talebi oluşturmadan bizim gelmemiz mümkün değil” dedi. Zaten her zaman bana kargo getiren abiydi, bu yüzden tereddüt etmeden teslim ettim.
19 Temmuz’da, verdikleri takip numarasından ürünün ilgili kişiye teslim edildiğini gördüm. Birkaç gün bekledikten sonra, kendi sitelerinde iade sürecinin hâlâ ilerlemediğini fark ettim. Samsung’a tekrar yazdığımda, “tarafınıza geri dönüş yapılacaktır” denildi. Fakat kimse benimle iletişime geçmedi. 19 Temmuz’dan beri her gün yazıyorum ama sürekli aynı yanıtı alıyorum: “En kısa sürede tarafınıza geri dönüş yapılacaktır.”
Şu an ne yapmam gerekiyor? Beni sürekli oyalıyorlar. Elimde bahsettiğim her şeye dair yazılı kanıtlar var. Şikayet etme süreci nasıl işliyor, bilen biri varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Bu mesajı bilgi almak amacıyla yazdım. Teşekkür ederim.