Sanırım Deist oldum ?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

Yumurtalı Tavuk

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,091
Eskiden Dinime çok bağlıydım ama günden güne o bağ kaybedildi O sırada evet İslamiyet Hakkında Herşeyi biliyorum Ama Artık insanların Dini Kullanmasından ve kendi kafasına göre Yorumlamalarından inanılmaz bıktım Küçüğüm daha 14 13 yaşlarında falan Hocaya Türkçe Şekilde Kuran Kerim bitirdim dedim Hoca bana günah dedi günah işlemişim falan dedi Ama Tek Yaptığım Şey Kur'an Kerimi Türkçe bir çeviri ile bitirmek hoca beni baya uzun süre Azarladı Annene anlatım Baya sinirlendi Hocaya Doğruyu anlattı Neyse Arapça Öğrenmek için Tekrar gittim Farklı bir kursa O Kursda Devamlı Atatürkü kötülemeye çalışıyorlardı falan Ve Öğrenemedim Arapçayı hatta olanı bile kaybettim öğretmediler neyse bütün din hocalarına falan bakıyorum hiçbiri islam hakkında çok şey biliyormuş gibi ama aslında hiçbir şey bilmiyorlar Ve Son zamanlarda Artık Dinin ve siyasal islamın iyice Kullanılması ve doğruymuş gibi yapılması bunun dışında İslam adı altında her türlü şeyin yapılması artık beni bıktırdı o olaylardan bakıyorum Kötü bir şey oluyor Geliyor birisi Yok işte biz müslümanız falan Ve artık Din ile olan Son Bağ ise o cahiller yüzünden koptu İslamiyet Var oldu ama Simdiki yaşadığınız İslamiyet ile o zamandaki islamiyet aynı değil Aynı diğer dinler gibi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kusura bakmayın sinirden dolayı baya yazım hatası yapmış gibiyim.

Deist olmanın sebebi çevren mi yoksa kitabın mantıksız gelmesi mi
Çoğunlukta Çevrem Beni itti Maalesef Tekrar İnanmak istiyorum ama o Cahilleri gördükten sonra İçinden gelmiyor ve İslamiyet ilk çıktığı zaman ile simdiki gibi aynı şekilde devam etmesi bozulmadan imkansız gibi çünkü diğer dinler bozuldu ama islam bozulmadı saçma geliyor.

Çoğunlukta Çevrem Beni itti Maalesef Tekrar İnanmak istiyorum ama o Cahilleri gördükten sonra İçinden gelmiyor ve İslamiyet ilk çıktığı zaman ile simdiki gibi aynı şekilde devam etmesi bozulmadan imkansız gibi çünkü diğer dinler bozuldu ama islam bozulmadı saçma geliyor.
Karbon 14 Bulunan ilk Nüsha'nın Peygamber döneminde yazıldığını gösteriyor tabi Peygamber döneminin önceisini de gösteriyor, ama daha önce olması zaten başlı başına Mucizevi bir kitap olduğunu gösterir. Ayet sıralaması aynı şekilde ilerliyor. Evrime de ters değil.

Bunlar Kur'an için, islamiyet için ; @Alexa

Karbon 14 Bulunan ilk Nüsha'nın Peygamber döneminde yazıldığını gösteriyor tabi Peygamber döneminin önceisini de gösteriyor, ama daha önce olması zaten başlı başına Mucizevi bir kitap olduğunu gösterir. Ayet sıralaması aynı şekilde ilerliyor. Evrime de ters değil.

Bunlar Kur'an için, islamiyet için ; @Alexa
kanka nasıl müslüman olabilirim yazmamış ne yazık ki yanlış konu

Eskiden Dinime çok bağlıydım ama günden güne o bağ kaybedildi O sırada evet İslamiyet Hakkında Herşeyi biliyorum Ama Artık insanların Dini Kullanmasından ve kendi kafasına göre Yorumlamalarından inanılmaz bıktım Küçüğüm daha 14 13 yaşlarında falan Hocaya Türkçe Şekilde Kuran Kerim bitirdim dedim Hoca bana günah dedi günah işlemişim falan dedi Ama Tek Yaptığım Şey Kur'an Kerimi Türkçe bir çeviri ile bitirmek hoca beni baya uzun süre Azarladı Annene anlatım Baya sinirlendi Hocaya Doğruyu anlattı Neyse Arapça Öğrenmek için Tekrar gittim Farklı bir kursa O Kursda Devamlı Atatürkü kötülemeye çalışıyorlardı falan Ve Öğrenemedim Arapçayı hatta olanı bile kaybettim öğretmediler neyse bütün din hocalarına falan bakıyorum hiçbiri islam hakkında çok şey biliyormuş gibi ama aslında hiçbir şey bilmiyorlar Ve Son zamanlarda Artık Dinin ve siyasal islamın iyice Kullanılması ve doğruymuş gibi yapılması bunun dışında İslam adı altında her Sefers*z*n yapılması artık beni bıktırdı o olaylardan bakıyorum Kötü bir şey oluyor Geliyor birisi Yok işte biz müslümanız falan Ve artık Din ile olan Son Bağ ise o cahiller yüzünden koptu İslamiyet Var oldu ama Simdiki yaşadığınız İslamiyet ile o zamandaki islamiyet aynı değil Aynı diğer dinler gibi.

Kusura bakmayın sinirden dolayı baya yazım hatası yapmış gibiyim.
kitaptakielrin saçma gelmesi ile deist olduysan mantıklı ama küfür etmemek için zeka geriliği yaşayan insanlar diyim onlar yüzündense dinle onların bi alakası yok onları takma bile çakma müslüman hepsi.. öğretmenin mesela ya da çoğu aile çocuğu kuran kursuna gönderip arapça olarak okumasını istiyor ama çocuğu getirsen şurda ne yazıyor desen anlamını bilemez ee kuran okudu da ne oldu bu çocuk ne yazdığından haberş yok daha .) sen türkçesini okumakla çok iyi yapmışsın hem ne anlama geldiğini öğrenir hem mantıksız gelen şeyleri görürsün mantıklı geliyorsa da inancına devam edersin ve arapça öğrenip arapça da okursun çoğu kesim çok cahil onları takma , Atatürkü kötülüyor demişsin şuan özgürce yaşadığı ülkede özgürce kuranını okuyabiliyorsa Atatürk sayesinde ama haberiş yok Atatürk kuran okumayı yasakladı sanıyorlar yok ezanı türkçe okutturdu filan ya kardeşim yoldan geçen 10 kişiye sor ezan okunuyor ama ne diyor burda diye 9 u bilemez ( tabi arapça kötü okunmasın demiyorum tabi amaçoğu kesimin arapçanın anlamını bilmediği halde boş boş dinlemesi saçma geliyor bana )

kitaptakielrin saçma gelmesi ile deist olduysan mantıklı ama küfür etmemek için zeka geriliği yaşayan insanlar diyim onlar yüzündense dinle onların bi alakası yok onları takma bile çakma müslüman hepsi.. öğretmenin mesela ya da çoğu aile çocuğu kuran kursuna gönderip arapça olarak okumasını istiyor ama çocuğu getirsen şurda ne yazıyor desen anlamını bilemez ee kuran okudu da ne oldu bu çocuk ne yazdığından haberş yok daha .) sen türkçesini okumakla çok iyi yapmışsın hem ne anlama geldiğini öğrenir hem mantıksız gelen şeyleri görürsün mantıklı geliyorsa da inancına devam edersin ve arapça öğrenip arapça da okursun çoğu kesim çok cahil onları takma , Atatürkü kötülüyor demişsin şuan özgürce yaşadığı ülkede özgürce kuranını okuyabiliyorsa Atatürk sayesinde ama haberiş yok Atatürk kuran okumayı yasakladı sanıyorlar yok ezanı türkçe okutturdu filan ya kardeşim yoldan geçen 10 kişiye sor ezan okunuyor ama ne diyor burda diye 9 u bilemez ( tabi arapça kötü okunmasın demiyorum tabi amaçoğu kesimin arapçanın anlamını bilmediği halde boş boş dinlemesi saçma geliyor bana )
hızlı yazdım anlamsız olabilir bazı yerler kusura bakmayın

Yüce Allah seni affetsin.

hızlı yazdım anlamsız olabilir bazı yerler kusura bakmayın
“Dinini tilkiden öğrenirsen tavuk çalmayı sevap zannedersin.”

Yüce Allah seni affetsin.
Amin

Deistler cahil olamıyor mu? Ayrıca birileri cahil diye Müslümanlığa, İslam'a bakış açını değiştirmen dinine bağlı olmadığını gösteriyor.

Deist falan olmadın. O moda girme hemen. :D
Sadece çevren yüzünden dine karşı biraz soğuk hissetmişsin.
Dinden çıkmak kalbine bağlıdır. Görüyorum ki senin kalbin hala İslam doğru diyor.

Önerim şudur ki eğer İslam'a karşı sıcak bakmak istiyorsan Arapça, makamlı bir Kur'an okuman. Kur'an okumayı biliyor musun? Ya da güzel okumayı biliyor musun diye sorayım.
Daha sonrasında ibadetlerine devam et. Kalbin ısınır.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri