Sapphire pulse rx9070xt sıcaklık değerleri normal mi ?

TalisMann

80+
Reaksiyon skoru
48
Kartı yeni aldım 2k bütün ayarlar ultra advanced settings de dahil fsr vs kapalı saf güçte rdr 2 oyanarken vram ve hotspot sıcaklığı fazla geldi ve kasanın gpu hizasındaki cam da ısınıyor sizce normal mi ? Özellikle Vram ve hotspot değerleri çok oynak oyundan çıkınca 2 3 dakikada gpu 40 hotspot 42 bellekler 55 civarına düşüyor.

Ekler

• Screenshot_20250922_142604_Gallery.webp
    Screenshot_20250922_142604_Gallery.webp
    91.4 KB · Hit: 71
  • Screenshot_20250922_142720_Gallery.webp
    Screenshot_20250922_142720_Gallery.webp
    221.5 KB · Hit: 65
  • Screenshot_20250922_142604_Gallery.webp
    Screenshot_20250922_142604_Gallery.webp
    91.4 KB · Hit: 67
Kartı yeni aldım 2k bütün ayarlar ultra advanced settings de dahil fsr vs kapalı saf güçte rdr 2 oyanarken vram ve hotspot sıcaklığı fazla geldi ve kasanın gpu hizasındaki cam da ısınıyor sizce normal mi ? Özellikle Vram ve hotspot değerleri çok oynak oyundan çıkınca 2 3 dakikada gpu 40 hotspot 42 bellekler 55 civarına düşüyor.
Gayet normal rx 9060 xt nitro plus var en tepe model yani last of us da 60 derce gpu hotspot da 77 derceydi

Furmark ile test yapar mısın?

Bence problem yok ama satarken biraz indirimli olur :)

Kablolama çıldırttı

Sıcaklık, hotspot normal. GPU memory daha da sıcaktır muhtemelen bu yüzden kasa çok fazla ısınmış gibi hissettirebilir. Sorun yok. Herhangi bir teste veya şüpheye gerek yok.
GPU 'ya binen yükü azaltmak için fps limit kullanabilirsin hikayeli oyunlarda 160-170 fps almaya gerek yok. Monitörün hertz'ine tam bölünen sayılara fps lock yapabilirsin.
Örn: 180hz ise 60 veya 90 fps, 170hz ise 85fps.

Sıcaklık, hotspot normal. GPU memory daha da sıcaktır muhtemelen bu yüzden kasa çok fazla ısınmış gibi hissettirebilir. Sorun yok. Herhangi bir teste veya şüpheye gerek yok.
GPU 'ya binen yükü azaltmak için fps limit kullanabilirsin hikayeli oyunlarda 160-170 fps almaya gerek yok. Monitörün hertz'ine tam bölünen sayılara fps lock yapabilirsin.
Örn: 180hz ise 60 veya 90 fps, 170hz ise 85fps.
Monitör 240hz o yüzden saldım gitti 😅
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kablolama çıldırttı
Şuanlık bu kadar yaptım ilerde toplarım arkayı görsen çok daha karmaşık

Bence problem yok ama satarken biraz indirimli olur :)
Niye öyle dediniz ?

Furmark testi yapıp koyacağım buraya

Hepsi normal hiçbir sıkıntı yok.
-15% Verimliliğe ayarlanırsa performans kaybetmeden 258-260W değerlerine düşer kart ve ısı değerleri çok tatlı seviyeye gelir.

Testi başlattım kaç dk yeterlidir
Test yapmanıza falan gerek yok değerleri normal kartın. :D

Hepsi normal hiçbir sıkıntı yok.
-15% Verimliliğe ayarlanırsa performans kaybetmeden 258-260W değerlerine düşer kart ve ısı değerleri çok tatlı seviyeye gelir.

Test yapmanıza falan gerek yok değerleri normal kartın. :D
Onu nasıl yapacağım undervolt mu oluyor dediğiniz şey

Onu nasıl yapacağım undervolt mu oluyor dediğiniz şey
AMD Adrenalin'de
Performans / Ayarlanıyor kısmından.
Sağ altta gördüğünüz gibi -15% kıstım sadece VRM-Saat hızı falan hiç dokunmadım.
-15% güç kıstım, tertemiz çalışıyor performans kaybetmeden.
Sizde nadirde olsa eğer çökme ihtimali olursa -10% yaparsınız o bile rahat ettirir.
1758544074913.webp

Geri