Sistem Parça önerileri Detaylı Bilgi Ve yardım

Cancan234

80+
Reaksiyon skoru
81
Bütçe
80000
Öncelikler Herkese İyi geceler dilerim Eşime sistem Toplamaya başladık ve yavaş yavaş parçaları satın alıyoruz ilk başta ekran kartı aldık Elimizde olan sistem parçalarından başlamak isterim
Ekran kartı olarak
33 bin tl ye 1.5 hafta önce bu ekran kartını aldık
Psu olarak Forumdan Psular hakkında bilgi birikimi olan bir arkadaş yardımcı oldu ve
bunu almaya karar verdik

m2 ssd olarak elimizde 1 adet 1tb bir ssd var onuda buraya ekleyeceğim ama ekstra olarak 2 tb bir ssd daha alma niyetindeyiz

monitör olarak msı monitörü var onuda paylaşacağım ama fiyatı bu değil kesinlikle max 9 k ya aldım

Bunlar elimizde olanlar ve alacak olduklarımız
2. bir monitör eşim için 24 lük bir monitör bakıyoruz kendim için ise 27 lik bir mönitör arayışındayız
şuan Eksiklerimize Gelcek olursak :
Anakart
İşlemci AMD : Tercihen 7800x3d ve üzeri olması genel ağırlık oyun fakat ufak çaplı render alma da olucak
Ram : 16x2 olucak şekilde min 6000 mhz ve CL30 Olması Tercihen
2. M2ssd : 2Tb okuma yazması üzmeyecek uzun vade götürcek olması
soğutma : sıvı soğutma düşünüyoruz 360 lık vs bu konuda çok fazla bilgi kirliliği gördük o yüzden doğru ve sistemle senkronize çalışıcak bir soğutma ihtiyacı var
ve son olarak toparladığımız tüm parçalara uyumlu olucak bir Kasa arayışındayız kasayı en sonra bırakma sebebim hepsine uyumlu olsun isteğimizden kasada bizim için öncemli olan bayan kullanıcak ona göre kaba bir kasa olmasın hava akışı sorunlu olmasın yeterli olacaktır

NOT: Zaten cevap verilmiş gözüyle bakmaz iseniz seviniriz sizde fikrinizi önerdiğiniz parçayı paylaşın lütfen

9800x3d , 7800x3d , 9700x alınabilir 9900'lere cıkabilirsin bunlar iş görür. Anakart olarak asus roglara bakabilirsin yarıyolda bırakmaz

9800x3d , 7800x3d , 9700x alınabilir 9900'lere cıkabilirsin bunlar iş görür. Anakart olarak asus roglara bakabilirsin yarıyolda bırakmaz
Teşekkür ederim hocam anakartta asus roglarda gereksiz pahalı sadece markaya para veriyoruz gibi geliyor nerdeyse yarı fiyatına aynı işi yapan anakartlar var ama işte karar mekanizmasında sıkıntı yaşıyoruz biraz 🥹

Geri