Sıvı Soğutma Üste mi yoksa Öne mi takılmalı

1940

80+
Reaksiyon skoru
2
Selamlar,

İşlemcim i7-14700F, ekran kartı RTX 4060, ve sıvı soğutma olarak 360mm’lik güçlü bir model almayı düşünüyorum (DeepCool LS720, Thermalright Frozen Edge 360 gibi). Kasam şimdilik sadece ön tarafa 360mm radyatör desteği veriyor (PowerBoost PB-P3385B), ama gerekirse yeni kasa da alabilirim.

Bazı yerlerde okudum, radyatör öne takılınca CPU serin kalıyor ama GPU'nun sıcaklığı artabiliyormuş. Özellikle CPU testlerinde bile 8 derece fark gördüm, o yüzden biraz kafam karıştı.

Sizce ne daha mantıklı?

• 14700F gibi güçlü ve sıcak çalışan bir işlemciyi iyi soğutmak mı?
  • Yoksa GPU'nun daha serin kalması mı?

Ben CPU tarafına biraz daha öncelik veriyorum ama uzun vadede sistem için hangisi daha mantıklı olur, fikirlerinizi merak ediyorum.

Teşekkürler

Not:
  • Eğer sıvı soğutucu pompası radyatörden daha düşükte kalıyorsa (yani pompa kasanın en altında kalmıyorsa), bu durumda hava kabarcıkları pompayı yormaz.
  • Ancak pompa üstte kalıyorsa ve radyatör altta ise, hava pompanın içinde toplanabilir, bu da gürültü ve erken pompa arızasına neden olabilir.

bu bilgiler doğru mu sizce

bu konuda benim de bir sorum var sıvı soğutucu üstte olunca hava içeriden dışarı atılıyor yani içerisinin soğuk olması lazım radyatörler de soğuk havayla soğuması lazım ekran kartı kasanın içerisinde yukarı doğru sıcak hava üflediğinde bu hava direkt sıvı soğutucunun radyatörüne denk gelmiyor mu o zaman oradan gelen 70 derecelik sıcak hava direkt olarak radyatörün soğumasını engellemez mi?

Selamlar,

İşlemcim i7-14700F, ekran kartı RTX 4060, ve sıvı soğutma olarak 360mm’lik güçlü bir model almayı düşünüyorum (DeepCool LS720, Thermalright Frozen Edge 360 gibi). Kasam şimdilik sadece ön tarafa 360mm radyatör desteği veriyor (PowerBoost PB-P3385B), ama gerekirse yeni kasa da alabilirim.

Bazı yerlerde okudum, radyatör öne takılınca CPU serin kalıyor ama GPU'nun sıcaklığı artabiliyormuş. Özellikle CPU testlerinde bile 8 derece fark gördüm, o yüzden biraz kafam karıştı.

Sizce ne daha mantıklı?

• 14700F gibi güçlü ve sıcak çalışan bir işlemciyi iyi soğutmak mı?
  • Yoksa GPU'nun daha serin kalması mı?

Ben CPU tarafına biraz daha öncelik veriyorum ama uzun vadede sistem için hangisi daha mantıklı olur, fikirlerinizi merak ediyorum.

Teşekkürler
Üste yada öne takabilirsiniz farketmez hangi şekilde taktığınız önemli eğerki dikey şekilde takacaksanız hortumların yukarı bakması gerekir yatay takacaksanız yönü farketmez istediğiniz gibi takabilirsiniz.

bu konuda benim de bir sorum var sıvı soğutucu üstte olunca hava içeriden dışarı atılıyor yani içerisinin soğuk olması lazım radyatörler de soğuk havayla soğuması lazım ekran kartı kasanın içerisinde yukarı doğru sıcak hava üflediğinde bu hava direkt sıvı soğutucunun radyatörüne denk gelmiyor mu o zaman oradan gelen 70 derecelik sıcak hava direkt olarak radyatörün soğumasını engellemez mi?
İçerdeki hava 70 derece ısınmaz ama işlemci sıcaklıkları 5-6 derece daha sıcak olur diye duymuştum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,427
Üyeler
183,427
Son üye
tayfuneser1903
Geri