Neler Yeni

İnceleme SS Rival 3 Wireless İnceleme

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
İnceleme güzel olmuş elinize sağlık. Rival 3 Wireless'a alternatif olarak bu da bakılabilir.

Rival 3'ün sensöründen de daha iyi. PMW 3369 dengi bir sensörü vardı. Ayrıca yine Rival 3 gibi wireless.

Mahir Ertuğrul

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,066
İsim
Mahir Ertuğrul
Selamlar, tam 1 hafta önce 460TL'ye satın almış olduğum Rival 3 Wireless'i inceleyeceğim umarım beğenirsiniz.

Alıntıyı görüntüle
Uzunluk: 12.6cm
Alıntıyı görüntüle
Genişlik: 5.83cm / 6.7cm
Alıntıyı görüntüle
Yükseklik: 2.15cm / 3.79cm
Bu mouse'u palm grip kullanıcaksanız hiç tercih etmeyin direk Basilisk X Hyperspeed alın.

Tavsiye edilen tutuş şekilleri:

Claw Grip
Alıntıyı görüntüle

Fingertip Grip
Alıntıyı görüntüle
18cm*10cm
Claw grip kullanıyorum mouse'u ve elime neredeyse tam oturuyor.

Alıntıyı görüntüle

TrueMove Air Sensör'e sahip bir mouse,
Sensör fiyatına göre iyi diyebilirim
Razer 5G'nin bir tık altında sadece

Sensör özellikleri;
Sensor Tipi: Optik
DPI: 18K DPI sunuyor yazılım ile +100 arttırabiliyoruz.
IPS: 400IPS değerine sahip gayet iyi ve yeterli bir değer mouse alıcaksanız 100'ün altında olmamasına dikkat edin.
Acceleration:40G Hızlanma değerine sahip
Polling Rate: 1000hz yani 1ms

Işıklandırma olarak sadece scroll tuşu üzerinde bir ışıklandırma var onun dışında başka hiç bir yerde yok,
Bu ışıklandırmayı ise driver üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.
Alıntıyı görüntüle

Mouse'ta 2 adet bağlantı seçeneği var birisi Bluetooth, birisi 2.4GHz
2.4GHz bandı üzerinden bağlanmak istiyorsanız anakartınıza USB Dongle'ı bağlıyorsunuz direk algılıyor ve SS Engine 3 Driver'ını indirmek istiyor.
Firmware Update yapmadan kullanmanızı tavsiye etmem ilk taktığımda çok takılma yaptı mouse'um çünkü
Dongle bu şekilde pil yuvasının içinde geliyor.
Alıntıyı görüntüle
Bağlantı seçeneğini değiştirmek için ise mouse'un altındaki kademeyi değiştiriyorsunuz.
Alıntıyı görüntüle

Switchlerinden bahsedelim birazda, çok tok ve güzel bir hissi var diyebilirim ne sert ne yumuşak
Switchler Steelseries'in kendi ürettiği SS Mechanical Switches
60 Milyon tıklama ömrü sunmuş bize çok yüksek bir sayı bu senelerce götürür sizi hatta bu ömrü bitiremeden mouse bozulur :D
Tuş sesleri de bu şekilde; https://soundcloud.com/user-342263239/rival-3-wireless-tus-sesleri

İşte yapmasını en çok istediğim yer burası, yazılımı çok detaylı diyebilirim hatta kullandığım en detaylı yazılım;
Pil ömründen tut bağlantı türüne her şeyi gösteriyor.
Mouse'u USB Dongle ile bağladığınızda önünüze driver kurulum ekranı gelicek next, next yaparak kurduktan sonra önünüze bu ekran gelicek
Alıntıyı görüntüle
Gördüğünüz gibi pil ömrünü tahminen gösteriyor orda bence gayet güzel olmuş.
Bu fotoğrafa tıkladığımızda ise ayrı bir sekme açıyor buradan hassasiyet, ivme, akıllı ışık modu gibi bir sürü modu ayarlayabiliyorsunuz, hepsinden bahsedeceğim şimdi.
Alıntıyı görüntüle
İlk olarak ışıklandırmadan bahsedelim

Alıntıyı görüntüle

Scroll'un üzerindeki B3 yazan yere bir kere tıkladığınızda böyle bir sekme açıyor size ve buradan ışıklandırmayı kontrol edebiliyorsunuz, ben renk döngüsü modunda kullanıyorum.
Işıklandırmayı anlatmama gerek yok bence siz ayarlarsınız satın aldığınızda
Alıntıyı görüntüle

Şimdi de macro ayarlama bölümüne geçelim;
Ekranın sol üst köşesindeki yerden Launch yazan yere tıkladığımızda Macro Editor denen yer açılıyor bize ve oradan macro ayarlayabiliyoruz.
Fakat macro sistemini pek beğenmedim bi logitech etmez yani o kadar detaylı yapmamışlar burayı.

Alıntıyı görüntüle

Bu şekilde ayarlayabiliyorsunuz fakat bir tuşa sürekli basma macrosu yapılmıyor sürekli sizin o macroya basmanız lazım veya macroyu çok uzun tutmanız lazım

Alıntıyı görüntüle

Yazılımın en beğendiğim bölümüne gelelim, yazılımdaki en detaylı yer burası hatta diğer yazılımlardan bile daha detaylı bir yer bence
Mouse'un ivmesini bile ayarlayabiliyorsunuz.
Alıntıyı görüntüle

Mouse'unuzun hassasiyetini ayarlamak için en üstteki yeri kullanmanız lazım ben 800 kullanıyorum genellikle 800DPI kullanir profesyonel oyuncular da fakat siz alıştığınız ayarı kullanın.

Alıntıyı görüntüle

En beğendiğim kısım burası, Sleep Timer bölümü;
Mouse'u 1 dakika boyunca hareket ettirmezseniz mouse otomatik olarak uyku moduna geçiyor bu da pil tasarrufu yapmanızı sağlıyor
Uyku Modundan çıkarmak için ise herhangi bir tuşa basmanız yeterli.

High-Efficiency Mode ise pil ömrünü uzatan bir seçenek, açarsanız mouse 125HZ yani 8MS oluyor,
Kullandığımda mouse takılma yapıyordu arada oyun oynarken bu seçeneği açmanızı önermem fakat internette gezerken bu seçeneği açarsanız pil ömrünüz uzayacaktır.

Illumination Smart Mode ise mouse'u hareket ettirdiğinizde scroll üzerindeki RGB sönüyor mouse hareketsiz kaldığında tekrar yanıyor.

Alıntıyı görüntüle

Bu kısma gelirsek kablosuz bir fare olduğu için oyunlarda kesinlikle 1000HZ kullanmanızı öneririm olabildiğince az gecikme olması için.

Alıntıyı görüntüle

Burada ise farenin ivmelenmesini ayarlayabiliyorsunuz.
Acceleration: Fareyi ne kadar hızlı döndürürseniz bi o kadar daha hızlı dönmesini sağlıyor.
Deceleration: Fareyi yavaş döndürdüğünüzde daha yavaş döndürüyor fakat hızlı döndürdüğünüzde normal hızında dönüyor.
Ben bu iki seçeneği de kullanmadım ayarlaması uzun sürüyor çünkü

Ve son kısım olan Angle Snapping kısmına gelelim,
En sağa çekerseniz kademeyi mouse'u sağa sola döndürdüğünüzde dümdüz bir şekilde dönmenizi sağlıyor fakat oyun oynarken bunu sakın kullanmayın sanki başkası mouse'u kullanıyormuş gibi hissedebilirsiniz.
Belki azıcık açabilirsiniz daha dengeli olması için.

Umarım beğenmişsinizdir, hatalarım varsa lütfen belirtin.
Hayırlı olsun güzel inceleme.

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Selamlar, tam 1 hafta önce 460TL'ye satın almış olduğum Rival 3 Wireless'i inceleyeceğim umarım beğenirsiniz.

Alıntıyı görüntüle
Uzunluk: 12.6cm
Alıntıyı görüntüle
Genişlik: 5.83cm / 6.7cm
Alıntıyı görüntüle
Yükseklik: 2.15cm / 3.79cm
Bu mouse'u palm grip kullanıcaksanız hiç tercih etmeyin direk Basilisk X Hyperspeed alın.

Tavsiye edilen tutuş şekilleri:

Claw Grip
Alıntıyı görüntüle

Fingertip Grip
Alıntıyı görüntüle
18cm*10cm
Claw grip kullanıyorum mouse'u ve elime neredeyse tam oturuyor.

Alıntıyı görüntüle

TrueMove Air Sensör'e sahip bir mouse,
Sensör fiyatına göre iyi diyebilirim
Razer 5G'nin bir tık altında sadece

Sensör özellikleri;
Sensor Tipi: Optik
DPI: 18K DPI sunuyor yazılım ile +100 arttırabiliyoruz.
IPS: 400IPS değerine sahip gayet iyi ve yeterli bir değer mouse alıcaksanız 100'ün altında olmamasına dikkat edin.
Acceleration:40G Hızlanma değerine sahip
Polling Rate: 1000hz yani 1ms

Işıklandırma olarak sadece scroll tuşu üzerinde bir ışıklandırma var onun dışında başka hiç bir yerde yok,
Bu ışıklandırmayı ise driver üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.
Alıntıyı görüntüle

Mouse'ta 2 adet bağlantı seçeneği var birisi Bluetooth, birisi 2.4GHz
2.4GHz bandı üzerinden bağlanmak istiyorsanız anakartınıza USB Dongle'ı bağlıyorsunuz direk algılıyor ve SS Engine 3 Driver'ını indirmek istiyor.
Firmware Update yapmadan kullanmanızı tavsiye etmem ilk taktığımda çok takılma yaptı mouse'um çünkü
Dongle bu şekilde pil yuvasının içinde geliyor.
Alıntıyı görüntüle
Bağlantı seçeneğini değiştirmek için ise mouse'un altındaki kademeyi değiştiriyorsunuz.
Alıntıyı görüntüle

Switchlerinden bahsedelim birazda, çok tok ve güzel bir hissi var diyebilirim ne sert ne yumuşak
Switchler Steelseries'in kendi ürettiği SS Mechanical Switches
60 Milyon tıklama ömrü sunmuş bize çok yüksek bir sayı bu senelerce götürür sizi hatta bu ömrü bitiremeden mouse bozulur :D
Tuş sesleri de bu şekilde; https://soundcloud.com/user-342263239/rival-3-wireless-tus-sesleri

İşte yapmasını en çok istediğim yer burası, yazılımı çok detaylı diyebilirim hatta kullandığım en detaylı yazılım;
Pil ömründen tut bağlantı türüne her şeyi gösteriyor.
Mouse'u USB Dongle ile bağladığınızda önünüze driver kurulum ekranı gelicek next, next yaparak kurduktan sonra önünüze bu ekran gelicek
Alıntıyı görüntüle
Gördüğünüz gibi pil ömrünü tahminen gösteriyor orda bence gayet güzel olmuş.
Bu fotoğrafa tıkladığımızda ise ayrı bir sekme açıyor buradan hassasiyet, ivme, akıllı ışık modu gibi bir sürü modu ayarlayabiliyorsunuz, hepsinden bahsedeceğim şimdi.
Alıntıyı görüntüle
İlk olarak ışıklandırmadan bahsedelim

Alıntıyı görüntüle

Scroll'un üzerindeki B3 yazan yere bir kere tıkladığınızda böyle bir sekme açıyor size ve buradan ışıklandırmayı kontrol edebiliyorsunuz, ben renk döngüsü modunda kullanıyorum.
Işıklandırmayı anlatmama gerek yok bence siz ayarlarsınız satın aldığınızda
Alıntıyı görüntüle

Şimdi de macro ayarlama bölümüne geçelim;
Ekranın sol üst köşesindeki yerden Launch yazan yere tıkladığımızda Macro Editor denen yer açılıyor bize ve oradan macro ayarlayabiliyoruz.
Fakat macro sistemini pek beğenmedim bi logitech etmez yani o kadar detaylı yapmamışlar burayı.

Alıntıyı görüntüle

Bu şekilde ayarlayabiliyorsunuz fakat bir tuşa sürekli basma macrosu yapılmıyor sürekli sizin o macroya basmanız lazım veya macroyu çok uzun tutmanız lazım

Alıntıyı görüntüle

Yazılımın en beğendiğim bölümüne gelelim, yazılımdaki en detaylı yer burası hatta diğer yazılımlardan bile daha detaylı bir yer bence
Mouse'un ivmesini bile ayarlayabiliyorsunuz.
Alıntıyı görüntüle

Mouse'unuzun hassasiyetini ayarlamak için en üstteki yeri kullanmanız lazım ben 800 kullanıyorum genellikle 800DPI kullanir profesyonel oyuncular da fakat siz alıştığınız ayarı kullanın.

Alıntıyı görüntüle

En beğendiğim kısım burası, Sleep Timer bölümü;
Mouse'u 1 dakika boyunca hareket ettirmezseniz mouse otomatik olarak uyku moduna geçiyor bu da pil tasarrufu yapmanızı sağlıyor
Uyku Modundan çıkarmak için ise herhangi bir tuşa basmanız yeterli.

High-Efficiency Mode ise pil ömrünü uzatan bir seçenek, açarsanız mouse 125HZ yani 8MS oluyor,
Kullandığımda mouse takılma yapıyordu arada oyun oynarken bu seçeneği açmanızı önermem fakat internette gezerken bu seçeneği açarsanız pil ömrünüz uzayacaktır.

Illumination Smart Mode ise mouse'u hareket ettirdiğinizde scroll üzerindeki RGB sönüyor mouse hareketsiz kaldığında tekrar yanıyor.

Alıntıyı görüntüle

Bu kısma gelirsek kablosuz bir fare olduğu için oyunlarda kesinlikle 1000HZ kullanmanızı öneririm olabildiğince az gecikme olması için.

Alıntıyı görüntüle

Burada ise farenin ivmelenmesini ayarlayabiliyorsunuz.
Acceleration: Fareyi ne kadar hızlı döndürürseniz bi o kadar daha hızlı dönmesini sağlıyor.
Deceleration: Fareyi yavaş döndürdüğünüzde daha yavaş döndürüyor fakat hızlı döndürdüğünüzde normal hızında dönüyor.
Ben bu iki seçeneği de kullanmadım ayarlaması uzun sürüyor çünkü

Ve son kısım olan Angle Snapping kısmına gelelim,
En sağa çekerseniz kademeyi mouse'u sağa sola döndürdüğünüzde dümdüz bir şekilde dönmenizi sağlıyor fakat oyun oynarken bunu sakın kullanmayın sanki başkası mouse'u kullanıyormuş gibi hissedebilirsiniz.
Belki azıcık açabilirsiniz daha dengeli olması için.

Umarım beğenmişsinizdir, hatalarım varsa lütfen belirtin.
Hayırlı olsun , eline sağlık , mouse bol tıklamalar dilerim

serdar baskan

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
22,009
Mediakraft Türkiye Caferağa Mah. İstanbul
İsim
serdar aksu
İlgilendiği Kategoriler
bilim/deney
Kısacası çöp. DeathAdder V2 varken alınmaz. :)
Kablolu o kablosuz bu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Düz Rival 3'den kablosuz olması dışında baskın bir farkı var mı? Ne bileyim hissiyatı falan aynı mı?
Rival 3'de TrueMove Core var Wireless'te TrueMove Air var

İnceleme güzel olmuş elinize sağlık. Rival 3 Wireless'a alternatif olarak bu da bakılabilir.

Rival 3'ün sensöründen de daha iyi. PMW 3369 dengi bir sensörü vardı. Ayrıca yine Rival 3 gibi wireless.
Ben onu almayı düşünüyordum fakat tasarımı yüzünden pek beğenmedim her ne kadar ergonomik olsa da çok daha yakışıklı duruyo bu masamda 😎

ln inceleme bozuldu

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Kablolu o kablosuz bu

Rival 3'de TrueMove Core var Wireless'te TrueMove Air var

Ben onu almayı düşünüyordum fakat tasarımı yüzünden pek beğenmedim her ne kadar ergonomik olsa da çok daha yakışıklı duruyo bu masamda 😎
Hocam şahsen ben Razer Basilisk tercih ederdim. Zira benim mouse tutuşum palm ile claw grip arasında bir şey olduğundan rival 3 bana pek olmuyordu. O yüzden gidip Rival 300S almıştım. Bir de hocam ben tasarımı gayet beğendim. Yeni mouse değiştirirsem ilk tercihlerimden birisi :D.

serdar baskan

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
22,009
İsim
serdar aksu
İlgilendiği Kategoriler
bilim/deney
Hocam şahsen ben Razer Basilisk tercih ederdim. Zira benim mouse tutuşum palm ile claw grip arasında bir şey olduğundan rival 3 bana pek olmuyordu. O yüzden gidip Rival 300S almıştım. Bir de hocam ben tasarımı gayet beğendim. Yeni mouse değiştirirsem ilk tercihlerimden birisi :D.
Hayırlı olsun şimdiden incelemesini bekleriz :)

serdar baskan

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
22,009
İsim
serdar aksu
İlgilendiği Kategoriler
bilim/deney
silahın sekmemesine mi yarıyor bu ozellik benim mouse um da da varda.

silahın sekmemesine mi yarıyor bu ozellik benim mouse um da da varda.
bug gibi bir şey oldu.
Angle Snapping sekmemeye değil mouse'u sağa sola oynattığında dümdüz bir şekilde gitmesini sağlıyor

Çok güzel olmuş bir daha olsun.
Dark avenger'ı güncelleyeceğim

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Eline sağlık
napim(!)

Top Bottom