Neler Yeni

[TARTIŞMA] Kripto Para Haram mı?

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
Beyler kimi insanlar kripto para ve madenciliği için haram kimi de haram değil diyor.

benim mantığımca sanal bir para birimi ve ait olduğu bi ülke yok ve dolar gibi artıp azalıyor.
yani benim mantığa göre diğer para birimleri gibi.
eğer bu haramsa dolar ve TL de haram :D

Sonuçta dinimiz mantıklı hükümlere sahiptir bundan dolayı önce mantıklı mı değil mi bunu kavramamız gerekiyor.

sizde bu konuda SİZİN MANTIĞINIZI VE SİZCE HARAM MI DEĞİL Mİ BU KONUDAKİ FİKİRLERİNİZİ belirtebilirsiniz.
haram mı nE?
niye haram olsun ki

Bitcoin

80+ Silver
En İyi Cevap
2

Hem o hem de örnek veriyorum yatırıyorsun paranı ve bir bakmışsın %50 artmış mesela, bu ne oluyor hiç bir emek vermeden para kazanmak olmuyor mu? Tabi bu işe öbür taraftan da bakınca ticaret gibi geliyor ama sağlam bir araştırmak gerekiyor.
Önemli olanın iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Umurumda değil haram olup olmaması bana göre yanlış bir durum yok ortada. %100 kesinlik ihtimali ile kazanacağın garanti olsa anlarım belki fakat böyle bir şey yok.
@Leade piyasada kolay yoldan para kazanmak demişsin.
Piyasada yaklaşık 600 dolarımı hiç ettim. Ortada büyük bir risk faktörü var. Bu kolay yoldan para kazanmak olmuyor. Al - sat yapmak haramsa herkes haram yiyor ki bunun haram olmasını gerektirecek bir neden yok.

Hepra

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Bence haram değil, haram diyenlere cevabım o zaman altın almakta haram olur (ikisinde de bir şey yapmadan değeri artınca para kazanılıyor).

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
Önemli olanın iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Umurumda değil haram olup olmaması bana göre yanlış bir durum yok ortada. %100 kesinlik ihtimali ile kazanacağın garanti olsa anlarım belki fakat böyle bir şey yok.
@Leade piyasada kolay yoldan para kazanmak demişsin.
Piyasada yaklaşık 600 dolarımı hiç ettim. Ortada büyük bir risk faktörü var. Bu kolay yoldan para kazanmak olmuyor. Al - sat yapmak haramsa herkes haram yiyor ki bunun haram olmasını gerektirecek bir neden yok.
Ona bakılırsa insanlar kumar masalarında da bir servetle kalkabiliyor ya da tüm varlıklarını yitiriyor

Tihulu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Muhammet
Faiz lobisine giren veya yarayan her para haramdır banka,borsa vs

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
haram ne alaka

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Bu konuyu okulda hocalarıma ve birçok insana sordum din hakkında iyi bilgisi olanlara. Altın dedim haram mı alıp satma olayları ? Çünkü artıp yükselmesi şans bu da şans oyunu falan gibisinden. Bana dediler ki paranıın değer kaybetmemesi için satman haram değildir. Paranın değeri artmışsa satıp değerini alırsın yani sorun olmaz dediler. Altının al sat mantığı da aynı kripto paraya göre sorun olacağını sanmıyorum. Faize bulaşmadıkça.

Tihulu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Muhammet
Bence haram değil, haram diyenlere cevabım o zaman altın almakta haram olur (ikisinde de bir şey yapmadan değeri artınca para kazanılıyor).
Altın bir emek karşılığında ortaya çıkıyor ve altını banka vs gibi yerlere bulaştırmadan da alım satımı oluyor ama btc öyle değil tamamen kara para aklamak için ortaya çıkarılımş bir sistem

haktanugur3

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,537
İsim
Ahmet Haktan Uğur
Instagram
haktanugur3
Steam
haktanugur3
Twitter
haktanugur3
Discord
haktanugur3
Reddit
haktanugur3

Bitcoin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Altın bir emek karşılığında ortaya çıkıyor ve altını banka vs gibi yerlere bulaştırmadan da alım satımı oluyor ama btc öyle değil tamamen kara para aklamak için ortaya çıkarılımş bir sistem
Engellenecek kişiler yavaştan belli oluyor. :cautious:
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ona bakılırsa insanlar kumar masalarında da bir servetle kalkabiliyor ya da tüm varlıklarını yitiriyor
Bu mantıkla bankalar da haram oluyor değil mi? İnsanlar kredi çekip ödeyemeyip batabiliyor yanlı mıyım?

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
Engellenecek kişiler yavaştan belli oluyor. :cautious:
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu mantıkla bankalar da haram oluyor değil mi? İnsanlar kredi çekip ödeyemeyip batabiliyor yanlı mıyım?
Borç almak başka bir şey bir şeye yatırım yapıp bir şeyler kazanıp kaybetmek başka.

haktanugur3

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,537
İsim
Ahmet Haktan Uğur
Instagram
haktanugur3
Steam
haktanugur3
Twitter
haktanugur3
Discord
haktanugur3
Reddit
haktanugur3
Kumarın özelliği bağımlılık. Yani her türlü kazanan kumarhane oluyor.

Top Bottom