Neler Yeni

[TARTIŞMA] Kripto Para Haram mı?

T.P.G.

80+ Titanium
Haram olması mantıklı değil bir sermaye yatırıp şunu şunu yaparsam para kazanırım diye sonucu bildiğin bir iş. Bu iş sonucunda ETH çakılsa da ileride yatırımını tutup ETH'nin değer kazanmasını da bekleyebilirsin. Yani yatırım yapıp zar sallayıp ya tutarsa dediğin bir olay değil bu. Kaldı ki o zaman dolar almak da haram.
Yok abi Bitcoin'den vergi kesemiyorlar ya o yüzden haram ;)

AliMert37

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,009
İsim
Ali Mert Okuducu
Dostum kimseyle tarışmak istemiyorum ve hiçbir inanç ile alay edecek kadar düşmedim. Sadece neden bunun böyle olduğunu sorguluyorum. Kimseyle kavga etmek istemiyorum :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alın teri sadece taşa vurduğun kazma mı?
ne gibi bir emeğin var sadece merak ediyorum yani bilmediğim için?

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
@Kadir_1987
Türkiye kendi kripto parasını ürettikten sonra Diyanet ''Helal yollarla üretilmiştir.'' derse sen de helal dersin de mi?

yahya58

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,214
İsim
Yahya AYAN
Tartışılacak insanlar değilller. :(
Dostum dediğin şey bence yanlış,bende haram değildir diye düşünüyorum fakat kesin bir şey diyemiyorum tabi.Ama herkesin kafası farklı çalışır sen olaya A tarafından bakarsın başkasıda B tarafından bakar.Seninle aynı fikirde olmayanada tartışılacak insanlar değil dememelisin bence :D

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Bitcoin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
ne gibi bir emeğin var sadece merak ediyorum yani bilmediğim için?
Bilgin olmadan yapılabilecek bir iş değil. Bilgi gerekiyor. Ekran kartı bozulmaları çok sık yaşanacak ve bunun için ya kendin bileceksin yada para verip adama yaptıracaksın.
Kazdığın paranın değeri hakkında bilgi edinebilmen için teknik analiz bilmen gerekiyor az çok.
Ayrıca bu bir iş değil yatırım. Dükkan açmak ile benzer şeyler.

Kadir_1987

80+ Silver
@Kadir_1987
Türkiye kendi kripto parasını ürettikten sonra Diyanet ''Helal yollarla üretilmiştir.'' derse sen de helal dersin de mi?
Ağır konuşuyorsun ! Ben şuanda sormamız gereken kurum diyanet dedim ve kaynakları araştırırsan bulursun aradığın cevapları diye sana yol gösterdim..Sorgulamak ya da saçma sapan konuşmak sana kalmış fakat edep sınırları içerisinde konuş ! Ben sana nasıl saygı duyuyorsam sen de karşındaki kişiye cümlelerini seçerek konuşmak zorundasın..BEN LAF ANLATAMAYACAĞIMI ANLADIĞIM İÇİN ÇEKİLİYORUM VE KONU İLE ALAKAMI KESİYORUM..Başka bir şey yazmana gerek yok.Hayırlı akşamlar.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
İslamiyet ya da inandıklarımız senin ya da benim mantığıma göre hareket etmez.İnanırsın ve kafana takılan bir durum olduğunda fetva kurumu kim ya da neresi ise oradan alırsın alman gerekeni eğer inanmıyorsan da ülkenim fetva kuruluşlarına gidersin araştırmanı bu tarz belirli kaynaklardan alır okursun bu kadar basit ve kolay hem kimseyi de zan altında bırakmamış olursun...AMA MAŞAALLAH herkes HOCA OLMUŞ FETVA VERİYOR !! Herkezin aklında bulunsun bu yönlendirmelerinizden de hesana çekileceksiniz ( Nokta )
Benim inancımı sorgulayacak hadde sahip değilsin benim gerçek hayatta nasıl biri olduğumu bilsen kendini sorgularsın. Daha diyanetin ne fetva verdiğinden bile haberin yok bıdı bıdı yapıyorsun kendini ifade edemeyip dini kullanıyorsun. Sorulan bir soruya diyanetin cevabı: "şu aşamada dinen uygun değildir" yani dinen uygun olmasa bile kesin haramdır açıklaması yok caiz değildir sözü yer ve durumun tasvirine göre haramdır veya yapılmamalıdır şeklinde yorumlanır. Bunları öğren konuşuruz.

caiz.jpg

Ve ayriyetten bayrağıma dinime canım feda ama benim dinim bana sorgulamayı da öğretti körü körüne her şeyin peşinden git demiyor.

-RutHleSs-

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Bilgin olmadan yapılabilecek bir iş değil. Bilgi gerekiyor. Ekran kartı bozulmaları çok sık yaşanacak ve bunun için ya kendin bileceksin yada para verip adama yaptıracaksın.
Kazdığın paranın değeri hakkında bilgi edinebilmen için teknik analiz bilmen gerekiyor az çok.
Ayrıca bu bir iş değil yatırım. Dükkan açmak ile benzer şeyler.
Katılıyorum. Diyanetin verdiği cevap ise şu şekilde:
@Contravolta

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
@Kadir_1987
Yapabilir demesinde de bir sakınca görmüyorum keşke bu türlü işlere ilk biz koşsak yeni çağın mimarlarından biri olsak. Ben Türkiye'den bir kripto para atağı bekliyorum.

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
anlamadigim su ileride herkes kripto para kullanacak o zamanda mi caiz degildir diyecekler sonucta para birimi yatirim yapiyorsun

Top Bottom