Neler Yeni

Türk Net vadettiği hızı verir mi ?

cornlov

80+ Bronze
Hocam anlıyor gibisiniz de ben de sorayım hazır bu başlıktayken.
Türk telekom kullanıyorum değerlerim bu şekilde. Evimde Atlantis net altyapısı var deniyor ve 10.000 mbps e kadar internet vaat ediyorlar. Arkadaşım 2 yan mahallede atlantis aldı şuan 1 gigabit internet kullanıyor sorunsuz bir şekilde.
Ben de bunu kullanabilir miyim ?
Firmanın kendi altyapısı varsa verebilir.
Net bilgi veremem

yusufcndr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
yusuf

Ekler

• İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş. - Google Chrome 6.12.2024 14_34_12.png
    İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş. - Google Chrome 6.12.2024 14_34_12.png
    33.9 KB · Hit: 24

Lutza JS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Emir Deniz Mat
burda vdsl var gösteriyo @cornlov
Merhabalar. Cevabı geç görüyorum ama istinaden yazayım. Yukarıdaki yorumlar doğru. Türknet altyapıyı gigafiber haricinde zaten Türk Telekom'dan alıyor. Eve kurulum yapmaya gelen arkadaş adsl bağlantı yapmış olarak görünüyor. Site üzerinde de vdsl altyapının var olduğuna dayanarak eğer Türk Telekom'da herhangi bir taahhüt'ün bulunmuyorsa Turknet'e geçerek denemeni öneriyorum ki zaten fiyatları 3 aşağı 5 yukarı aynı. Eğer hız olarak bir şey değişmezse de Türknet'te taahhüt olmadığından dilediğin zaman iptal edebilirsin.

zPastwL

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
179
İsim
zPastwL
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199092456241/
Steam ID
76561199092456241
Discord
zpastwl
Twitch
zPastwL
YouTube
zPastwL
1000mbps internet paketi kullanıyorum aldığım hız anlık olarak saat 3:15 bu şekilde

Ekler

• 1734999308921.png
    1734999308921.png
    34.2 KB · Hit: 16

BARIS31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Barış
o zaman bölgenizde vdsl hizmeti yok veya boş port yok

daha 3 gün önce bir arkadaşımız için başımıza gelen olayı anlatıyorum

vodafone adsl hizmeti kullanıyorlar adsl 2 modem var inanılmaz düşük hız alıyorlar
başka operatöre geçelim dedik
bir çok firmayı araştırdık
16-18 veriyor hepsi turknet 50 ayzıyor

aradık sorduk bakın her yer bu tarz hizmet veriyor ama siz 50 yazmışsınız diye
merak etmeyin 50 hız alacaksınız dediler

buna inanarak bir de 1500 tl ye vdsl 2 modem aldık
kurulum yapıldı

10 mbit hızı göremedik
iletişim kurduk cevap ne
bölgenizde vdsl alt yapısı olsa da vdsl portları dolu olduğu için adsl hizmeti alıyorsunuz

biz size durumu anlattık bir çok firma 18 üstü veremiyorken sizde 50 yazıyor alamayacaksak boşu boşuna geçmeyelim dediğimizde siz bize alacaksınız dediniz diyoruz

boş boş cevaplar

yani kesinlikle ekranında gördüğün değere inanma sen şu an daha üstünü alamıyorsan
bazen turk telekom da müşteriyi kaçırmamak için alamazsınız diyor öyle bir durum da var

ama sana gelebilecek max hızı kesin öğren derim
Mesaj otomatik birleştirildi:

mevcut alt yapısında hizmet binasına gelebilecek max hızı net öğrenmeden direkt verir demeyin
sıkıntılar olabiliyor
şuan yüksek ihtimal adsl kullanıyor arkadaş. Ayrıca vdsl model alınca da vdsl porta geçmeden vdsl kullanamıyorsun zaten. Türknet 65 gösteriyorsa 50 lik paket verir 50 hız alırsın ben 100 lük paket istiyorum diye ısrar edip 65 hız da alabilirsin Hatta bu değer geceleri modemi kapatıp açarsan 70 75 lere dahi çıkabilir. Örneğin ben Keenetic marka modem kullanarak snr değerimi 3-4 değerine ayarlıyordum bölgemde dalgalanma yada akşamları snr düşmesi yaşamadığım için türknetin maksimum hız 65 dediği bölgede 90-95 mbit hız alıyordum. Çok nadiren yoğunluktan kaynaklı snr değeri iyice düşüyor ve kopma yaşıyordum. Ama kullana kullana optimum değeri yakaladım vaadedilenden yüksek hızda internet kullandım yıllarca.

Türknet zaten bildiğim kadarıyla vdsl altyapısını türktelekom dan sağlıyor.
Türktelekom size vdsl veremiyorsa kendi altyapısına sahip olmayan kimse veremez zaten
sitede 65 gösteriyorsa vdsl port vardır demek

1000mbps internet paketi kullanıyorum aldığım hız anlık olarak saat 3:15 bu şekilde
900 upload olayı harika server kur internetin bedavaya gelsin bende de vaziyet böyle
1735000581653.png

Eyüphan.10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Eyüphan DEMİRCİ
Herkese iyi günler, arkadaşlar. Türk Telekom taahhütüm bitmek üzere ve bu yüzden Türk Net'e geçmek istiyorum. Ama bana, Türk Telekom'un dediğine göre, en fazla 10 Mbps internet alabiliyorum. Sizce bu interneti Türk Net bana verebilir mi? Türk Net'e geçmeli miyim?
Knk altyapın ne destekliyorsa aynısını direkt veriyor benim altyapım kötü ve eski vdsl 63mgbt gösteriyo turknet kullaniyorum hiz testlerinde genelde 71 aliyorum steamde ise 9mb/sn indirme aliyorum kayıpsız pingim müthiş 1ms bu altyapıda bunalrı veriyolar fiberiniz vs varsa düşünmeden alın 12 ay sabit fiyattan satın alırsanız fiyat aylık100tl daha düşüyor hemde caymak istediğinizde kalan ayların parasını geri veriyorlar hiç şüpheniz olmasın derim

şuan yüksek ihtimal adsl kullanıyor arkadaş. Ayrıca vdsl model alınca da vdsl porta geçmeden vdsl kullanamıyorsun zaten. Türknet 65 gösteriyorsa 50 lik paket verir 50 hız alırsın ben 100 lük paket istiyorum diye ısrar edip 65 hız da alabilirsin Hatta bu değer geceleri modemi kapatıp açarsan 70 75 lere dahi çıkabilir. Örneğin ben Keenetic marka modem kullanarak snr değerimi 3-4 değerine ayarlıyordum bölgemde dalgalanma yada akşamları snr düşmesi yaşamadığım için türknetin maksimum hız 65 dediği bölgede 90-95 mbit hız alıyordum. Çok nadiren yoğunluktan kaynaklı snr değeri iyice düşüyor ve kopma yaşıyordum. Ama kullana kullana optimum değeri yakaladım vaadedilenden yüksek hızda internet kullandım yıllarca.

900 upload olayı harika server kur internetin bedavaya gelsin bende de vaziyet böyle Alıntıyı görüntüle
Turknette 50lik 100lük diye bi tarife yok fiyat hep aynı altyapın en destekliyorsa dirket onu veriyor

zPastwL

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
179
İsim
zPastwL
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199092456241/
Steam ID
76561199092456241
Discord
zpastwl
Twitch
zPastwL
YouTube
zPastwL

900 upload olayı harika server kur internetin bedavaya gelsin bende de vaziyet böyle Alıntıyı görüntüle
server kurup internet bedavay gelsin derken nasıl oluyor o upload şuan için sadece yayınlarda vs güzel oluyor

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
506
İsim
Burak
Herkese iyi günler, arkadaşlar. Türk Telekom taahhütüm bitmek üzere ve bu yüzden Türk Net'e geçmek istiyorum. Ama bana, Türk Telekom'un dediğine göre, en fazla 10 Mbps internet alabiliyorum. Sizce bu interneti Türk Net bana verebilir mi? Türk Net'e geçmeli miyim?
Veriyor hatta vaadin fazlasını veriyor geçmişte VDSL de 83 mbps alabiliyorken paketim 75 idi 95 mbps internet kullanıyordum şuan fiber geldi 1000 mbps paketteyim 940 upload 940 download alıyorum

BARIS31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Barış
Knk altyapın ne destekliyorsa aynısını direkt veriyor benim altyapım kötü ve eski vdsl 63mgbt gösteriyo turknet kullaniyorum hiz testlerinde genelde 71 aliyorum steamde ise 9mb/sn indirme aliyorum kayıpsız pingim müthiş 1ms bu altyapıda bunalrı veriyolar fiberiniz vs varsa düşünmeden alın 12 ay sabit fiyattan satın alırsanız fiyat aylık100tl daha düşüyor hemde caymak istediğinizde kalan ayların parasını geri veriyorlar hiç şüpheniz olmasın derim

Turknette 50lik 100lük diye bi tarife yok fiyat hep aynı altyapın en destekliyorsa dirket onu veriyor
Paket var hocam olmazsa internetin stabil olmaz 2 sene türknette çalıştım senin internetin sistemde 60 destekliyorsa adam sana 60 vermez hızını 50 ye sınırlar ki sen stabil 50 de kullanabil. Ama yok ben dibini aıyırıcam diyorsan 100 lük pakete geçirtirsin kendini fiyat farkı vs yok zaten. Hızın sürekli değişken olur her modemi kapatıp açtığında snr değerine göre değişir işte.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,105
Üyeler
163,778
Son üye
chromososs
Top Bottom