Üst düzey rtx 5070 ti vs alt düzey rtx 5080

Hangisi daha mantıklı ? Üst düzey rtx 5070 ti vs alt düzey rtx 5080 ?

• Asus RTX 5070 TI ROG Strix OC Edition 59.869 TL

Oylar: 2 4.9%
  • Galax RTX 5070 TI HOF Gaming 61.619 TL

Oylar: 1 2.4%
  • MSI RTX 5070 TI 16G Gaming Trio OC Plus 53.000 TL

Oylar: 4 9.8%
  • Colorful RTX 5070 TI iGame Ultra W OC 51.480 TL

Oylar: 8 19.5%
  • Pny RTX 5080 OC 60.363 TL

Oylar: 3 7.3%
  • Palit GeForce RTX 5080 GamingPro 61.367 TL

Oylar: 3 7.3%
  • Galax RTX 5080 1-Click OC 60.999 TL

Oylar: 9 22.0%
  • Gigabyte RTX 5080 Windforce OC SFF 62.000 TL

Oylar: 4 9.8%
  • Inno3D RTX 5080 X3 OC 60.337 TL

Oylar: 9 22.0%
  • Diğer ?

Oylar: 2 4.9%

• Oy kullanan toplam üye
    41
Reaksiyon skoru
141
Arkadaşlar hangisini almak daha mantıklı? Güncel fiyatlarına göre markaların üst düzey 5070 ti 'larını mı almak mantıklı yoksa daha güçlü ekran kartlarının daha düşük segmentlerine yönelmek mi daha mantıklı? İleride hangisinin ikinci elde satışı daha az kayıpla olması beklenir?

Arkadaşlar hangisini almak daha mantıklı? Güncel fiyatlarına göre markaların üst düzey 5070 ti 'larını mı almak mantıklı yoksa daha güçlü ekran kartlarının daha düşük segmentlerine yönelmek mi daha mantıklı? İleride hangisinin ikinci elde satışı daha az kayıpla olması beklenir?
Eğer soru " ikinci elde satış kaybı daha az olur?" İse kesinlikle markalara yönelmen lazm. Yani rog 5070 ti vs. Tabi ona 60 k vermek mantıklı mı dersen orasını bilmem

ekran kartını sağlam alıp ileride parçaları yavaş yavaş upgrade edebilirsin bu yüzden oyum 5080

Yani usta çok saçma bir soru olmuş bunun videosunu defalarca izledik en kaliteli ekran kartı ile aynı kodu içeren en iyisi arasında sadece 1-2 FPS oynuyor bunun için değmez onun için 5.080'in en ucuzunu al geç

RTX 5080 GALAX :peepokalp:
Bende EXG modeli var MHz yükseltilmiş mükemmel.

Yani usta çok saçma bir soru olmuş bunun videosunu defalarca izledik en kaliteli ekran kartı ile aynı kodu içeren en iyisi arasında sadece 1-2 FPS oynuyor bunun için değmez onun için 5.080'in en ucuzunu al geç
Aslında bana kalırsa da öyle ama kast ettiğim o değil. Kimsenin düşüncesini etkilememek adına yukarıda yazmadım. Bu kartlardan birini alırsam muhtemelen 5+ yıl kullanmayı düşünüyorum. Bu sebeple iyi markaların üst segment ekran kartına yönelmek daha mı mantıklı diye düşünmeye başladım. Şu an cazip gelseler de 2 yıl geçtikten sonra inno3d rtx 5080 ile ısınma problemi veya başka bir problem yaşama olasılığım, asus rog strix rtx 5070 ti ile veya gaming trio ile yaşama olasılığımdan daha fazla gibi geliyor. Bu sebeple 10.000 TL fazla para verenlerin veya daha düşük soğutma ve kalite beklentisi ama daha güçlü çip isteyenlerin bakış açılarını karşılaştırmak istedim. Ben ikilemde kaldım çünkü.

Colurful 5070 ti nasıl 51 bin ya? 1 ay önce 39'a aldım.

Colurful 5070 ti nasıl 51 bin ya? 1 ay önce 39'a aldım.
Ekran kartı bazı modellerinde 2 ay öncesine göre fahiş zam koydular. Papua yeni gine kinasının bu zamanda değer kazanmasının ve 3I/ATLAS kuyruklu yıldız mı uzay gemisi mi belirsizliğinin olması bu fiyatların artışında önemli rol aldığı söyleniyor... (ironi)

Sahiden eskiden yok euro arttı, dolar arttı deyip basıyorlardı zammı. Şimdi yapılan bu zamların hiç bir mantıklı açıklaması yok. Baktılar denetim yok veya yetersiz, yapıştırıyorlar zammı. ( altın arttı ama benena. )

Bence 5080 daha uzun soluklu taşır diye düşünüyorum.
Param olup alacak olsam ben 5080 alırım.

Bu soruya ben de cevap arıyorum. En düşük model 5080 almak 5070ti almaktan mantıklı mı? Kullanıp tecrübe edenler varsa (PNY, GALAX, Inno3d gibi markaları) cevap verirse çok mutlu olurum. Performans namına pek kayıp olacağını düşünmüyorum sonuçta chip aynı chip. Soğutma farkı var.

Bu soruya ben de cevap arıyorum. En düşük model 5080 almak 5070ti almaktan mantıklı mı? Kullanıp tecrübe edenler varsa (PNY, GALAX, Inno3d gibi markaları) cevap verirse çok mutlu olurum. Performans namına pek kayıp olacağını düşünmüyorum sonuçta chip aynı chip. Soğutma farkı var.
Beni düşündüren süreklilik sıkıntısı. Yani düşük soğutmalı bir rtx 5080 prime, gamingpro-s, inno3d serilerinden alıp 5+ sene sorunsuz kullanmayı düşünmek çok iyi niyetlilik mi? Yoksa güçten bir miktar fedakarlık yapıp soğutması daha iyi 5+ sene kullanma olasılığı daha yüksek olan rtx 5070 ti rog strix, gaming trio, igame ultra almak mı daha cazip?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,640
Üyeler
183,450
Son üye
Samet.35
Geri