VA Panel Mi Yoksa IPS Panel Mi ?

En iyi VA'da bile black smearing o kadar göze batıyor ki OLED'e çıkmadığım sürece IPS kalmaya devam edeceğim.

TLOU berbat bir örnek olmuş o oyunun dosyaları bozuk ben pcde oynadım msi pro mp243x ips ile monitörde normalde ghosting yok o oyunda hayvan gibi ghosting oluyor çünkü oyun bozuk.İnternetten dlss dosyası bul farklı sürümlerde oyun dosyalarındaki dlss dosyası ile değiştir sorun çözülüyor. Geri kalanı bilemiyorum.
Orijinal sürümü oynuyorum PS4 üzerinden bozuk olma durumu yok. Zaten sadece o oyunda olmuyor.

Bu iki monitör arasındayım ve kararsız kaldım. Biri VA biri IPS sizin öneriniz ne olur ?
Mantıklı cevap olursa iyi olur, nedenli şekilde. Sadece aoc deyip geçilmeyip teknik yorumunu Rica ediyorum
Bende msi mag256f var masaustunden ve film izlemesinden memnun değilim.
Mag256f den sonra solukluk yaşaman imkansız.

Oyun ağırlıklı ise IPS tercih edilmeli. Grafik tasarım vs için de IPS
Ama yok ben günümü film dizi seyrederek geçireceğim diyorsan VA fiyat olarakta daha makul bir seçenek olacaktır.
Post automatically merged:

Oyuna göre de değişiklik verebilir tabi ki. Rekabetçi oyunlar için IPS iyidir. Hikayeli oyunlar için VA panel yeterlidir.

Monitör panelleri bana göre sıralaması, alan kişiye kalmış bu sıralama bütçesine göre.
(Sıralama genel kullanımı baz aldım)
1. OLED
2. İyi bir İPS
3. iyi bir VA
4. kötü bir İPS
5. kötü bir VA
6. TN
Oledde qdoled>woled

• Beğen
Reaksiyonlar: Zleh
Super VA modellerini alırsan siyahları çok siyah verir ve hoş bir görüntü sağlar. Fakat genel oyun performansı ve canlı renkler için IPS öneririm.

Bende kararsız kalmıştım sonra gittim philips evnia aldım 2. el 1 yıl garantisi var daha 8kya. Monitörün her yerde konusu var falan ama kimse monitör ayarlarından bahsetmemiş doğru renkler için hangi rgb kombosu kullanılmalı diğer ayarlar vs bulamadım.

@Rickkyy

Konuyu okuyabilirsin.

Ben sadece kendim için değilde, biraz daha tartışma konusu tarzında olsun diye açtım. Monitör alan kişilere, görüşler rehber olur mantığıyla :D

Geri