Yardım Viper ram bilgisi olanlar yardım

mrhamsi

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
82

Arkadaşlar am5 olan tüm anakartlara uyar mı bu ram 2. Olarak 16 gb lık almak istiyorum sonra 2. 16 lığı alacağım uyum konusunda sorun olur mu acaba

Aldınmı

Yok hocam anakartıma uyacak mı onu bilmiyorum nasıl öğreneceğim onu
hocam bu modelin hicbir anakart destek sayfasinda model uyumlulugu yer almiyordu 2 ay once. suan nasildir bilemiyorum. destek sayfalarindan kontrol etmeniz lazim. ancak suan tr de en cok satilan ram de bu ramdir buyuk ihtimalle. bir sorun yasamazsiniz bence.

Son düzenleme:
yüzde 90 uyar hangi anakartı kullanıyorsunuz

hocam bu modelin hicbir anakart destek sayfasinda model uyumlulugu yer almiyordu 2 ay once. suan nasildir bilemiyorum. destek sayfalarindan kontrol etmeniz lazim. ancak suan tr de en cok satilan ram de bu ramdir buyuk ihtimalle. bir sorun yasamazsiniz bence.
Evet fiyatı diğerlerine göre çok avantajlı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yüzde 90 uyar hangi anakartı kullanıyorsunuz
Colorful b650 Wi-Fi

Yapay Zeka kullanın hocam uyuyor tamamen

✅ UYUMLULUK DURUMU:​

ÖzellikColorful B650 Wi-FiPatriot Viper Venom DDR5Uyum Durumu
RAM TipiDDR5DDR5✅ Evet
RAM Frekansı6000MHz'e kadar (OC)6000MHz (EXPO profilli)✅ Evet
RAM Kapasitesi16GB (tek modül)16GB✅ Evet
EXPO Desteği (AMD için)VAR (BIOS üzerinden açılır)EXPO destekli✅ Evet

Yapay Zeka kullanın hocam uyuyor tamamen

✅ UYUMLULUK DURUMU:​

ÖzellikColorful B650 Wi-FiPatriot Viper Venom DDR5Uyum Durumu
RAM TipiDDR5DDR5✅ Evet
RAM Frekansı6000MHz'e kadar (OC)6000MHz (EXPO profilli)✅ Evet
RAM Kapasitesi16GB (tek modül)16GB✅ Evet
EXPO Desteği (AMD için)VAR (BIOS üzerinden açılır)EXPO destekli✅ Evet
Expo nedir hocam

İntelde sorunsuz çalışıyor
Amd olması sorun oluşturmaz değil mi olmadı sipariş edeyim ya diğer remler ile aralarında 700 - 1k var

Expo nedir hocam

Amd olması sorun oluşturmaz değil mi olmadı sipariş edeyim ya diğer remler ile aralarında 700 - 1k var

EXPO, AMD’nin geliştirdiği ve RAM’in fabrika çıkışı desteklediği yüksek hızlarda çalışmasını sağlayan bir profildir. RAM’ler takıldığında genellikle sistem tarafından daha düşük, güvenli bir hızda (örneğin 4800 MT/s) çalıştırılır. Ancak RAM’in asıl hızı (örneğin 6000 MT/s) EXPO profiliyle BIOS üzerinden aktif hale getirilebilir. Bu işlem teknik olarak bir overclock gibi görünse de, klasik anlamda manuel overclock değildir çünkü RAM’in üretici tarafından test edilip onaylanmış değerleri otomatik olarak uygulanır. Intel sistemlerdeki karşılığı XMP’dir.

Expo nedir hocam

hayır hiçbir sorun olmaz bu fiyata kampanyasız alabileceğiniz en en iyi ddr5 ram bu bende kullanıyorum aynısını rahatlıkla alıp kullanabilirsiniz

EXPO, AMD’nin geliştirdiği ve RAM’in fabrika çıkışı desteklediği yüksek hızlarda çalışmasını sağlayan bir profildir. RAM’ler takıldığında genellikle sistem tarafından daha düşük, güvenli bir hızda (örneğin 4800 MT/s) çalıştırılır. Ancak RAM’in asıl hızı (örneğin 6000 MT/s) EXPO profiliyle BIOS üzerinden aktif hale getirilebilir. Bu işlem teknik olarak bir overclock gibi görünse de, klasik anlamda manuel overclock değildir çünkü RAM’in üretici tarafından test edilip onaylanmış değerleri otomatik olarak uygulanır. Intel sistemlerdeki karşılığı XMP’dir.
Hocam son sorum 16 gb ram alsam 2 ay sonra bi 16 daha alsam aynı markanın herhangi bi uyumsuzluk oluşurmuş

hayır bir uyumsuzluk olmaz anakartınızda 1 den fazla ram slotu varsa ve başka bir ram yoksa ankartınıza takılı aynı ram olması önemli ve takarken 2. ye takın zaten anakartınızın üzerinde işaretlidir cpu tarafı solda kalacak şekilde saydığınız zaman şu şekilde CPU RAM1 RAM2 RAM3 RAM4. RAM2 ye takacaksınız diğerini aldığınızda da RAM4 e takacaksınız en iyi performans için o kadar birde bios'a girip amd IEXPO 1. profili aktif edin bu kadar

bende colorful battle-ax b650m-plus v14 var sorunsuz dual channel olarak kullanıyorum

Geri