Windows kendini onarabiliyor mu?

Ahmet İ.

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,544
İşletim sisteminin çalışmasını yavaşlatacak eksik veya bozuk Sistem dosyalarını Windows kendi onarabiliyor mu? SFC veya DISM komutları dışında tabi bu bahsettiklerim.

Screenshot_20220421-013535_Chrome.jpg
İnternet üzerinde böyle bir yazı gördüm, sanırım onarabilme özelliğine sahip işletim sistemleri.
Xp'den beri durum böyle deniyor.

cmd üzerinden sfc ile mümkün ama çok kritik durumlarda işe yarayacağını sanmam

Kardeş SFC ve DISM komutları işte daha ne arıyorsun. Adamlar da kocaman yazmış SFC / SCANNOW yazın diye :D Bahsettikleri bu yani. Bu komutların kurtaramadığı bir şey varsa da format gerekir artık.

Kardeş SFC ve DISM komutları işte daha ne arıyorsun. Adamlar da kocaman yazmış SFC / SCANNOW yazın diye :D Bahsettikleri bu yani. Bu komutların kurtaramadığı bir şey varsa da format gerekir artık.
Hocam şu Görev yöneticisinde System adı altında çalışan bir hizmet var Windows'lar da.
Bu hizmet 100% disk kullanıyordu, sistemi kullanmadığım vakit boştayken bunu fark ettim.

Mouse'a dokununca bu düzeldi, sistemi kullanılmadığım vakit yapıyordu bunu.
Daha sonra bu dediğim düzeldi, fakat işletim sisteminin kurulu olduğu diskteki alanım 118 gb'da iken 112 gb'a düşmüş.

Bende bundan dolayı, Windows eksik bir takım şeyler varsa kendi otomatik yeniliyor mu diye sordum.
Bunun cevabını merak ediyorum.

Geri