Neler Yeni

Yabancı Dil nasıl öğrenilir ?

SCOLT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Ahmet Taha
Arkadaşlar selamlar sizinde bildiğiniz gibi yıllarca yabancı dil eğitimi alıyoruz ve bir çoğumuz hiç şey öğrenmeden kendimizi bile anlatamadan yıllarca saçma sapan eğitim alıyoruz sizce en etkili dil öğrenme yolları neler madde madde veya sizin uygulayıp olumlu sonuç aldığınız şeyleri yazarmısınız ?

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Arkadaşlar selamlar sizinde bildiğiniz gibi yıllarca yabancı dil eğitimi alıyoruz ve bir çoğumuz hiç şey öğrenmeden kendimizi bile anlatamadan yıllarca saçma sapan eğitim alıyoruz sizce en etkili dil öğrenme yolları neler madde madde veya sizin uygulayıp olumlu sonuç aldığınız şeyleri yazarmısınız ?
En etkili öğrenme tekniği o dili yaşamaktır. İngilizce ortamlara gir yabancı arkadaş vb edin.

JumboG4rid3s

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,243
İsim
ömer faruk
İlgilendiği Kategoriler
ZORT
kişiden kişiye göre değşir mesela ben yazarım okurum ezberlerim sen farklı yolu yaparak öğrenirsin bence kendine göre bi yöntem bulmalısın

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,590
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Eğer gramer değilde kelime öğrenmek ve konuşmaksa amacın bol bol yabancı yazı okuyup makale çevirmek en doğru yol. 100 kelimeden 96 sını bilmesen bile çevirerek en az 4 5 kelime öğreniceksin oradan. BBC makalelerini oku ve çevir tavsiyem.

Phenoma

80+ Silver
Açıkçası ben anaokulundan beri hep ingilizce eğitim aldım bu da çok şe yaradı bende.
İleride çocuklarıma da aynını yapacağım :)
Çok faydalı.
İleri yaşta (10+) öğrenmek için ise kendiniz izlediğiniz diziler, filmler, okuduğunuz kitaplar vb

Pompake

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Ben bu dediklerimi uygulayarak c1 seviyesine hazırlanıyorum önerilerim internetten dizi izleyip aklına takılan kelimeleri tureng uygulamasından çeviremen gramer bilgisini de internetten öğrenebilirsin onun harici udemy kurslarınıda öneririn.

SCOLT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Ahmet Taha
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer gramer değilde kelime öğrenmek ve konuşmaksa amacın bol bol yabancı yazı okuyup makale çevirmek en doğru yol. 100 kelimeden 96 sını bilmesen bile çevirerek en az 4 5 kelime öğreniceksin oradan. BBC makalelerini oku ve çevir tavsiyem.
nasıl çeviri mesela bilmediğim yeri hemen çeviri ile kelimeyimi çevireyim ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

İngilizce konuşarak. Örneğin discord'da yabancı bir server'a gir orada biraz konuşmaya çalış. Veya cambly gibi yüz yüze ingilizce konuşacağın yerler de var.
Hiç bilmiyorsam yani adam bir şey sorucak ben tak diye kalırsam ?

Ben sadece ders dinleyerek şuan c1 seviyesine hazırlandım sadece ders değil kurslarda var onlara gidebilirsin veya internetten dizi izleyip aklına takılan kelimeleri tureng uygulamasından çevirebilirsin gramer bilgisini de internetten öğrenebilirsin onun harici udemy kurslarınıda öneririn.
ders nasıl mesela ? yani pratik nerede yapıyorsun ?

Berat Gazi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
298
İsim
Berat Gazi Yurtseven
Cambly gibi uygulamalar var bir göz at derim

Pompake

80+ Silver
En İyi Cevap
3
nasıl çeviri mesela bilmediğim yeri hemen çeviri ile kelimeyimi çevireyim ?

Hiç bilmiyorsam yani adam bir şey sorucak ben tak diye kalırsam ?

ders nasıl mesela ? yani pratik nerede yapıyorsun ?
O zaman kalıpları öğrenin ilk başta mesela hayvanların isimleri olur akraba isimleri onları ezberleyebilirsiniz.

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam