Neler Yeni

(yardım) Üst seviye sistem toplama

Alsancak1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
deniz
Arkadaşlar öbür ay 5090 / 9950x3d ile bir sistem toplayacam. Normalde düne kadar bütün parçaları top seviye almayı düşünüyordum lakin biraz düşündüm ve mantıklı bir yol buldum. Bütün parçaları en üst seviye almaktansa hiçbir zaman değiştirmeyeceğim parçaları top seviye , ömrü olan ve 3-5 sene sonra değiştirmem gereken parçaları ise orta segment almayı düşünüyorum. Aşağıya her şeyi yazdım. Siz ne düşünüyorsunuz ?

Çabuk eskiyen parçalar :

Ekran kartı : 5090 kesin alacam zaten. Asus rog serisinden almayı düşünüyordum lakin bu parça çabuk eskidiği için asus tuf alıp 20-30 bin lirayı cebimde tutmuş olurum
işlemci : 9950x3d kesin alacam.
sıvı soğutucu : arctic II 360 mm var ve gereksiz harcama yapmamak adına bunu da değiştirmeyecem şuanlık
anakart : normalde asus rog x870e-e düşünüyordum fakat bir sonraki sistem yükselteceğim zaman soket eskiyeceği için elimde patlayacak. O yüzden ocak ayında çıkacak olan asus rog B850E-E almayı düşünüyorum. Sanırım 15 bin civarına satışa çıkar gibi. Ve buradan da 10 bine yakın para cebimde kalmış olacak.

Ömürlük parçalar :

kasa : Asus rog hyperion alacağım çünkü hem bu kasanın tipini beğeniyorum hem de ömürlük olacağı için alıp geçecem ve bir daha değiştirmeyecem.
fanlar : öne 3 adet ve arkaya 1 adet olmak üzere lianli sl inf 120 alacağım ve bu fanlar da ömürlük olacak.
ssd : 980 pro 1 TB mevcut ve değiştirmeme gerek yok diye düşünüyorum
ram : 6000 mhz cl30 64 gb alacam ve uzun vadeli olacak. Tekrar değiştirmemek adına 64 gb alacağım.
psu : asus rog thor 1200 watt alacağım ve bu da ömürlük olacak.

Daaker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Göktuğ İrşad Demircan
elinde patlama gibi bir durum olmaz iki üç aşağı fiyata satarsın yine satılır ram kısmına bir şey diyemem soket değişir ddr6 gibi bir şey gelirse ramde değiştirmek zorunda kalırsın ama genele bakınca 7/8 yıl hiçbir şey değiştirmesende rahat rahat yeter çünkü günümüzde 1080ti/2080 gibi kartlar hala iş görüyor

Alsancak1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
deniz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
elinde patlama gibi bir durum olmaz iki üç aşağı fiyata satarsın yine satılır ram kısmına bir şey diyemem soket değişir ddr6 gibi bir şey gelirse ramde değiştirmek zorunda kalırsın ama genele bakınca 7/8 yıl hiçbir şey değiştirmesende rahat rahat yeter çünkü günümüzde 1080ti/2080 gibi kartlar hala iş görüyor
Ram konusunda haklısınız dikkatimden kaçmış. Ama yine de bunu almaya mecburum çünkü 32 GB sınırına yaklaşan oyunlar var. Diğer parçalara gelirsek , anakart konusunda x870 biraz gereksiz geliyor. B850 iş görmez mi hocam ? Ve son olarak diğer parçalar hakkında da yorum yaparsanız sevinirim.

Top Bottom