🔥İndirim Samsung Odyssey G50SF Oled 2K 180Hz 22859TL (Yeni model)

Merhaba.

Az önce fark ettim, artık potansiyel bütçe dostu bir oled monitörümüz var. Şuan hali hazırda büyük bir indirim sayılmayabilir çünkü yeni listelenmiş fakat yine de uygun fiyatlı bir model olduğu için paylaşıyorum.

Parlaklık 200 nits'e düşürülmüş, yenileme hızı 180hz, ekranında yansıma önleyici kaplama var. Eklenirse öğrenci indirimi ile yok paraya alınabilir.

dp 1.2 mevcut max 2k 120hz de 10 bit verir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Samsung g61sd oled 240 hz olanı kullanıyorum.

DELL 2721dgf ips monitörden geçtim 400 cd/m² ,, Oled G61SD ise 250 nit arada ciddi fark var.

İps teki o parlaklığı yakalamıyorsunuz. Eğer kontrastı fullerseniz kör olursunuz. Resmen yakıyor gözü. Ama ips teki kontrast orta ve biraz üstü civarda rahatsız etmiyor.

Yani kısaca demem o ki ben alırım kontrastı vs arttırıp kullanırım diyorsanız yanılıyorsunuz. Yüksek nit değerine sahip 350/400 gibi hele hele ips ten geçerseniz sizi en çok rahatsız edecek konu bu olacaktır.
MicroLED > OLED > RGB MiniLED > IPS MiniLED > VA MiniLED > IPS > VA > TN sıralama şuan bu şekilde.
Göz sağlığı için OLED en iyisi diyebilirim sonrasında VA türleri gelir IPS kadar fazla göz yoran bir panel tanımıyorum.

VG27AQZ yi aldığımdan beri erken yorulma, uyanmada zorluk ve göz bölgesinde ağrı yaşatıyor..

Son düzenleme:
1ekeGHi0MUpWoGiT.webp

T4DEIgNgMugNC7Lw.webp

LG RGB sub pixel yöntemini geçtiğinde kusursuz text clarity sunacak.
QD-OLED almanın bir anlamı kalmayabilir. Çünkü QD-OLED getirdiği bir dezavantaj mevcut o da panelin midnight purple gibi görünmesi.

MicroLED > OLED > RGB MiniLED > IPS MiniLED > VA MiniLED > IPS > VA > TN sıralama şuan bu şekilde.
Göz sağlığı için OLED en iyisi diyebilirim sonrasında VA türleri gelir IPS kadar fazla göz yoran bir panel tanımıyorum.

VG27AQZ yi aldığımdan beri erken yorulma, uyanmada zorluk ve göz bölgesinde ağrı yaşatıyor..
Dp 1.2 sürümü dsc destekliyor my hocam

İps miniled renk çeşitliliği için iyi ama olede yakın deneyim için Va daha güzel oluyor. Ayrıca ips de beyaz cisimler siyah yüzeyde gölgeli oluyor.

Oled'in olayı renk, parlaklık veya kontrast değil 0.03ms tepki süresi. Miniled VA ya da IPS panelde oled rengini yakalarsın da en pahalı VA ya da IPS panelde bile az da olsa ghosting ve black smearing oluyor.

Arkadaşlar oled monitöre geçmek istiyorum ama fiyatlar 2026 ile uçtu resmen. 2 3 ay önce 17k ya satılan monitör minimum 28k şuan. 20600 civarlarına alınabiliyor bu model öğrenci indirimiyle. Sizce alınmalı mı beklenmeli mi?

Arkadaşlar oled monitöre geçmek istiyorum ama fiyatlar 2026 ile uçtu resmen. 2 3 ay önce 17k ya satılan monitör minimum 28k şuan. 20600 civarlarına alınabiliyor bu model öğrenci indirimiyle. Sizce alınmalı mı beklenmeli mi?
Hocam elektronik ürünlerin fiyatları sabit kalmaz artık. Hem asgari ücret zammını hem kurdaki yükseliş trendini yansıtırlar fiyatlara.

Oled monitör elzem değilse, elinizde kaliteli bir IPS varsa fırsat kovalayabilirsiniz. İlla ki denk gelir.

İlle alacam bütçem de 20 bin diyorsanız alın geçin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,829
Üyeler
187,407
Son üye
Kübra Güneş
Geri