Vatan'da RTX 5070 Ti'li Sistem 68 Bin TL

Dostum sen hangi sitelere bakıyorsun versus falan mı? Youtubeye 14600kf vs 9700x game yazıp fpslere bakmak çok zor olmamalı değil mi?
Dostum anlamiyorsun galiba dediklerimi single core da ryzen 9700x önde diyorum altta bir arkadaş daha yazmış aynısını Oyun Testleri:Single Core,diyorumki üretkenlikte (örn:render almak, yazılım geliştirme)tokatlıyor multi core da geçiyor anlamak istemiyormusunuz herkes sizin gibi sadece oyun oynamıyor iş yapan insanlar var.

Dostum sen hangi sitelere bakıyorsun versus falan mı? Youtubeye 14600kf vs 9700x game yazıp fpslere bakmak çok zor olmamalı değil mi?
14600kf ni daha güçlü olduğundan emindim ama bir ihtimal sana inanmak istedim bakayım bi videolara diye açtım olm video da ap açık belli çoğu oyunda intel daha iyi bazı oyunlarda 5 10fps fark ile amd önde %70 80 oranla intel iyi, bence sus artık hocam.

Single core da geri olduğunu benim kendi attığım ss de de görebilirsiniz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gerçekten komik işlemci tartışması bilgisayarin sadece oyun aracı olduğunu sanan kişilerin eline kalmış.

İşlemci alternatif öneriniz nedir render için çok çekirdekli olması gerekiyor

Gerçekten komik işlemci tartışması bilgisayarin sadece oyun aracı olduğunu sanan kişilerin eline kalmış.
bazen cahil insana laf anlatmamak gerektiğini bir ton laf anlattıktan sonra farkına varırız hocam, iş işten geçmiş olur ama deneyim, deneyimdir engelleyin arkadaşı geçin.

Vatan'da sistem indirimleri başlamış. i5 14600KF + RTX 5070 Ti'li sistemin taban fiyatı 68 bin TL.
Ekstra özelleştirmelerle piyasaya göre çok uyguna alınabiliyor.

• İşlemci: Intel Core i5 14600KF 14.Nesil 5.30GHz
  • Ekran Kartı: Zotac GeForce RTX 5070 Ti Gaming Solid 16 GB GDDR7
  • Anakart: MSI Pro Z790-P Wi-Fi DDR5 Soket 1700 (3500 TL farkla bunu seçtim)
  • RAM (Bellek): Goodram 32 GB (2x16 GB) IRDM DDR5 5600MHz (3300 TL farkla 16 GB ram yerine 2x16 toplamda 32 GB alınabiliyor)
  • SSD (Depolama): MSI Spatium M470 Pro 1TB NVMe M.2 (6000MB/4500MB)
  • Kasa + PSU: MSI MAG Forge 121A (750W 80+ Bronze PSU Dahil) (1847 TL farkla bunu seçtim, yeni nesil GPU'larla uyumlu içindeki PSU)
  • Soğutucu: Rampage COOLBLADE RB 120mm Kule Tipi (buna karışmadım, sonradan soğutucu almak gerekiyor)
  • Sistemin Toplam Fiyatı: 75.276, 22 TL
Yapay zekaya Akakçe ile en ucuz fiyatlarla tek tek sistemi almaya kalksak hesabı nasıl olur diye sordum şöyle bir tablo çıktı:

BileşenToplam Maliyet
İşlemci: Intel Core i5 14600KF10.288 TL
Ekran Kartı: ZOTAC RTX 5070 Ti Gaming Solid53.674 TL
Anakart: MSI PRO Z790-P WIFI8.999 TL
RAM: GoodRam IRDM 16GB (x2 Adet)17.778 TL
SSD: MSI Spatium M470 PRO 1TB5.218 TL
Kasa + PSU: MSI MAG Forge 121A (750W)4.999 TL
Soğutucu: Rampage Coolblade RB805 TL
Diğer: Fazeon FS10 Kontrolcü259 TL
TOPLAM (Parça Parça)~ 102.020 TL

Bunu kaçırmamak gerekir, RTX 5070 Ti + 2x16 GB RAM zaten 70k civarı tutuyor.
bedava

Özelleştirme ile bile 78K civarına geliyor, ihtiyacı ve bütçesi olup almayan büyük fırsat tepmiş olur bu piyasada.

FireShot Capture 003 - Sepetim - Vatan Bilgisayar - www.vatanbilgisayar.com.webp

14600kf ni daha güçlü olduğundan emindim ama bir ihtimal sana inanmak istedim bakayım bi videolara diye açtım olm video da ap açık belli çoğu oyunda intel daha iyi bazı oyunlarda 5 10fps fark ile amd önde %70 80 oranla intel iyi, bence sus artık hocam.

1 aylık güncel video. İzle bakalım ne doğru ne yanlış gör.

Cahil adama ne anlatsan boş. Duvara anlat daha iyi. 9600x i geçemeyen işlemci 9700x den daha iyi diyorlar xd

Dostum anlamiyorsun galiba dediklerimi single core da ryzen 9700x önde diyorum altta bir arkadaş daha yazmış aynısını Oyun Testleri:Single Core,diyorumki üretkenlikte (örn:render almak, yazılım geliştirme)tokatlıyor multi core da geçiyor anlamak istemiyormusunuz herkes sizin gibi sadece oyun oynamıyor iş yapan insanlar var.
Passmark benchmark ve geekbench testlerine göre oyun harici saf tek çekirdek ve çoklu çekirdek performansında 9700x daha önde.

1 aylık güncel video. İzle bakalım ne doğru ne yanlış gör.

Cahil adama ne anlatsan boş. Duvara anlat daha iyi. 9600x i geçemeyen işlemci 9700x den daha iyi diyorlar xd
su alttakini umarım bana dememişsindir sana bir saattir oyun testlerinin single core performansi olduğunu,kendi attığım ekran görüntüsünde 9700x in 14600kf den single core da %10 daha iyi olduğunu,multi core da geri kaldığını anlatmaya çalışıyorum ama,sen ve o alttaki diğer arkadaş Türkçe anlamaktan acizsiniz ki bunu anlayamadınız

Oyunlarda tükettiği wattlar aynı sayılır. Cpu based oyunlarda amdlere göre bayağı geride kalıyor. Ama hikayeli oyunlarda ya ortalama %5 önde ya %5 arkada. 1080p iken %5 civarı arkaya düşüyor 1440pde %5 civarı öne geçiyor 4kda fark yok. Çok fazla test videosu izledim demin, durum böyle.

Genel olarak bakılırsa 70e babanızın oğlu vermez bu sistemi. Ölü soket diyorsunuz da am5ler diri soket mi? Am6lar kapıda, am5e bundan sonra işlemci gelmeme ihtimali yüksek. Gelenler de belli 7500x3d 9500f gibi üfürükten işlemciler geliyor.

su alttakini umarım bana demişsindir sana bir saattir oyun testlerinin single core performansi olduğunu,kendi attığım ekran görüntüsünde 9700x in 14600kf den single core da %10 daha iyi olduğunu,multi core da geri kaldığını anlatmaya çalışıyorum ama,sen ve o alttaki diğer arkadaş Türkçe anlamaktan acizsiniz ki bunu anlayamadınız
Mesajlar karışmış kusura bakmayın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,119
Üyeler
187,454
Son üye
meeptt
Geri