H3ron
80+
- Reaksiyon skoru
- 98
Google it yaptığımda çıkış amacının oyun için olmadığı yazmıyorjust google it
Google it yaptığımda çıkış amacının oyun için olmadığı yazmıyorjust google it
Dostum ekran kartı sana yeter yetmez ama masaüstü 4080 ile laptop 4080'in yakından uzaktan alakası yok. Laptop 4090'ı bile masaüstü 4080'in çok gerisinde.Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Dostum 1.8tb bant genişliği olan kart sence 1440p çözünürlükte mi kıyaslanır ? Kartın diğer kartlarla arayı açtığı senaryo zaten bantgenişliği sayesinde diğer kartlar gibi 4K'da 2k'ya kıyasla performans kaybetmemesi. Msı afterburnerdan güvenli olan 3000mhz memory overclock işlemini yaptığınızda da 2.2tb bant genişliğine ulaşıyor. Techpowerup da zaten açıklama olarak 2080ti ve üstü kartların gücünün 4K'da test edildiğini yazıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Dostum farklı bir sahnedesin, ben o burda kaç alır veya sen orda kaç alırsın bilemem ama sendeki laptobun masaüstü 4080 performansı vermesinin mümkünatı yok, kaldı ki masaüstü 4070 superi de senin laptobundan iyi performans verecektir. Sahip olduğu çekirdek, harcadığı watt bunlar belli olan şeyler. Matematikle tartışılmaz.Bana bilmediğim bir şey söyle))
Benim windows kendime göre modladım 25 yıldır bilgisayar kullnıısıyım az çok biliyoruz kurcalamayı
Bu masaüstü rtx5080 videonun ilgili bölümindeki ayarlar benimle aynı durumda şu an
Bu da benim şu an bilgisayarda Firefox tarayıcı açık 3gb harcaması var ve ona rağmen 90-100 arası fps
2K da DLAA ve DLSS açık RTX4080 dizüstü
![]()
O açılan program HDR özelliği içindir fps gösteren
Alıntıyı görüntüle
sen öyle diyorsanDostum farklı bir sahnedesin, ben o burda kaç alır veya sen orda kaç alırsın bilemem ama sendeki laptobun masaüstü 4080 performansı vermesinin mümkünatı yok, kaldı ki masaüstü 4070 superi de senin laptobundan iyi performans verecektir. Sahip olduğu çekirdek, harcadığı watt bunlar belli olan şeyler. Matematikle tartışılmaz.
Yani dostum eminimki kartı tasarlayan insanlar, benchmark atanlar, kullanan milyonlarca insan bir şey biliyodur diye düşünmüyorum benimkinden ziyade seninki daha öznel bir görüşe kaçtı.sen öyle diyorsanmuhakkak öyledir
benimki önde demedim eşit saydım
ama şimdi sen daha iyi biliyorsundur belki
Yani dostum eminimki kartı tasarlayan insanlar, benchmark atanlar, kullanan milyonlarca insan bir şey biliyodur diye düşünmüyorum benimkinden ziyade seninki daha öznel bir görüşe kaçtı.
Hangi işi yaparak maaşının yarısıyla 90 serisi güncel kart alabilirsin ki?maaşının yarısıysa veya daha azıysa sonuna kadar değer hocam ben de ileride 8090 almayı planlıyorum
doktor mühendis olsa bile alır herhaldeHangi işi yaparak maaşının yarısıyla 90 serisi güncel kart alabilirsin ki?
bi tane ayar yapman gerekiyor donanım hızlandırma mıydı tarayıcılarda onu kapat neydi yapay zekaya sor gemini pro varsa ben ondan çözmüştüm windowsun yarım zekasından kaynaklanıyorKonudan bağımsız 9070XT NITRO+ ile sistemi kurduğumdan beri hem UV, hem de varsayılan ayarlarda oyunlarda çok fazla hata alıyorum. Daha eski bi' sürücüye geçtim ama yine aynı, ayrıca CP2077'de hareket edince görüntüde bozulma oluyor, bazı oyunlarda da 2K full ayarlarda bile sanki bulanıklık var. Stabil sürücü ve ince ayar ile ilgili bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.
Nasil bir konus açtiysan 6 sayfadır izliyorum resmenMerhaba arkadaşlar. Aradaki 120 bin TL fiyat farkı verilir mi? Fiyat farkına değer mi? Sadece 4K ultrada oyun oynuyorum, bütçede sorun yok.
Grafik hızlandırma sanırım dediğin şey, eskiden sistem kurup neyse yükler kullanırdık, o kadar uzun süre sonra sistem kurunca hakikaten daraldım.bi tane ayar yapman gerekiyor donanım hızlandırma mıydı tarayıcılarda onu kapat neydi yapay zekaya sor gemini pro varsa ben ondan çözmüştüm windowsun yarım zekasından kaynaklanıyor
ben chrome açıkken sistemin donması sorununu yaşamıştım kilitleniyodu güç düğmesinden kapatıyodum ilk gün çözdüm bir daha olmadı