Nereden Altın Alıyorsunuz

Hangisi mantıklı

• Fiziki altın

Oylar: 34 79.1%
  • Altın hesabı

Oylar: 5 11.6%
  • Altın fonu

Oylar: 1 2.3%
  • Altın sertifikası

Oylar: 3 7.0%

• Oy kullanan toplam üye
    43
Reaksiyon skoru
349
Altın almak istiyorum ama elimde çok yüksek meblağ yok 2 gram anca alabiliyorum. Tanıdığım kuyumcu vs yok kart ekstresi günü geldiğinde kısmi bozdurup borç ödeme yapmak istiyorum sizce altını nasıl almak mantıklı. Altın yerine gümüşte alabilirim

2 gram alıp nasıl kısmi bozduracaksın :d Kuyumcudan alıyorum.

Fiziki almak mantıklı; ancak çok yüklü alacaksanız pek mantıklı değil. Yüklüden kastım 1–2 kg gibi miktarlar.

Fiziki almamak neden mantıklı değil? derseniz, kendi düşüncemi söyleyeyim: Türkiye gibi ekonomisi ve gündemi çalkantılı bir ülkede yarının ne olacağını kimse bilemiyor. Yarın bir uyanmışsınız, banka alım-satım arasına hayvan gibi bir makas koymuş olabilir; satma şansınız kalmaz. Hafta sonu acil bozdurmanız gerekir, bozduramazsınız. Ama fiziki olursa bozdurursunuz.

Ben hep fiziki alırım. Muhafaza etmekte sorun yaşamayacaksanız, fiziki alınmalı.

Altın almak istiyorum ama elimde çok yüksek meblağ yok 2 gram anca alabiliyorum. Tanıdığım kuyumcu vs yok kart ekstresi günü geldiğinde kısmi bozdurup borç ödeme yapmak istiyorum sizce altını nasıl almak mantıklı. Altın yerine gümüşte alabilirim
bi tek kuyumculardan alınmıyor mu :peeposad2:

Kripto olarak PAXG alınabilir

Fizikide en büyük sorun 24 ayar satmıyor çoğu kuyumcu, satanlar da pahalı satıyor bankaya göre ben o yüzden banka taraftarıyım. Millet 100 lira ucuza aldı zannediyor gramını ama 995 değil 905 oluyor mesela saflık.

fiziki olarak alıp saklayabileceksen daha mantıklı ama fazla miktar almayacaksan falan dijitalde de bence pek sorun yok. tabi ülkede pek güvenilmiyo mesela geçen aylarda bankaların kapatılması gibi paparadan aldıysan erişemezdin bir süre. tabi üstte arkadaşın da dediği gibi dijital almak fizikiden daha güvenilir de olabiliyo dolandırılma açısından

benim o altını gözümle görmem lazım. Dijitale güvenmiyorum.

fiziki altın

Fizikide en büyük sorun 24 ayar satmıyor çoğu kuyumcu, satanlar da pahalı satıyor bankaya göre ben o yüzden banka taraftarıyım. Millet 100 lira ucuza aldı zannediyor gramını ama 995 değil 905 oluyor mesela saflık.
Peki altın sertifikası önerir misiniz hocam

Benim fikrim eger fiziki yatirim yapilcaksa sadece altin olmali, fiziki bakir alanlari goruyorum gercekten uzucu, altin dunyanin heryerinde ayni fiyat oldugundan ( ufak fiyatlar oynar) her yerde satabilirsiniz (24 ayar kulceden bahsediyorum bu arada) eger uzun vadeli bir yatirim ise kesinlikle fiziki ama kisa vadeli al-sat yapan biri icin banka daha mantikli olur %70 fiziki %30 banka tarzi bolunmelerde yapilabilir.

Geri