❌İndirim Bitti! Patriot 32GB ve 48GB DDR5 Ramlar'de Genel İndirim! (30DK STOKLAR BİTTİ)

Eğer AMD kullanıyorsanız EXPO desteği olan RAM'lere yönelin, sadece XMP destekli RAM'lerde sorun yaşama olasılığınız yüksek.
Nebi akgün videosunda hiç bir önemi yok dedi sadece hazır profiller ve test edilmiş olduğu platformdan dolayı yazılıyor; RAM'in inteli amdsi olmaz diyor.

7800x3d ile kullanmayı düşünüyordum yanlış mı olur ne yapmak lazım

Expo ve xmp hazır profil oluyor , manuel timing biliyorsanız alın geçin , hem de expo dan daha iyi latency

Ben 7000 CL32 harici fiyatları ucuz bulmuyorum hala, Hynix çipli olmasından ve dual olduğundan dolayı aşırı mantıklıydı harici 20K bandında zaten.

Tüh büyük fırsat kaçmış yazık oldu

Fırsat yalama etmişler 😂 ekonomiii

Dünyada çinle yarışabilecek hiç bir ülke yok ram dediğin üretim zorluğu var cpu gpu gibi ileri teknik değil bunlar sadece zorlu üretim süreci. Çinliler süreçte fabrikanın yanında geçen adamın göz rengini bile bulup almıştır.
:kekw: ne diyorsun ya? Bellek üretimi yarı iletken kadar Arge ve finansal güç isteyen bir süreç. CXMT bu günlere sıfırdan gelmedi, 2008'de iflas eden bir başka firmanın yıllarca süren araştırmalarının meyvesi olan tarihi eser patentleri satın alarak, Samsung-SK Hynix gibi firmalardaki mühendisleri ayartıp, teknoloji hırsızlığı yaparak geldi. Sadece 2024 yılında Samsung 9-10 milyar dolar bellek araştırmasına yatırım yaptı. Bu yatırımı sadece yeni bellek tipleri için değil waferlarında üretim verimliliğini en uç noktaya getirip "yield" yüzdesini artırmak için yapıyorlar. Burada CXMT yermiyorum ama ıvır zıvır sitelerin, sosyal medya hesaplarının gazıyla bir seneye şöyle yapacaklar falan demeyin. Elbette CXMT tüm piyasa için bir umut hatta Lexar'ın, Kingston'ın ürünlerinde kendine yer bulmaya da başladı, umarım SK-Samsung-Micron hegemonyası kırılır fakat kısa süre için umut bağlamayın derim. CXMT'nin kar edip piyasayı dengeleyebilmesi için en az 2-3 sene lazım.

Var mı 48gb almak isteyen 22bin kusura

Not: Forumdan bir arkadaş aldı.

Son düzenleme:
48 gb 8200 mhz patriot dün denk geldi aldım bugün teslim edildi taktım sisteme intel 265kf rtx 5080 3440*1440 furmark testi değişiklik olmadı . Eski ramler 32 gb 6000 mhz cl30
İleriye dönük kıymış olduk paraya

48 gb 8200 mhz patriot dün denk geldi aldım bugün teslim edildi taktım sisteme intel 265kf rtx 5080 3440*1440 furmark testi değişiklik olmadı . Eski ramler 32 gb 6000 mhz cl30
İleriye dönük kıymış olduk paraya
AMD Intel fark etmeksizin sweet spot denilen bir olay var. DDR3 de bu 1600 CL9, DDR4 de 3600 CL16, DDR5 de 6000 CL30 bunların dışına çıktığın zaman F/P dengesi inanılmaz şaşıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,974
Üyeler
188,860
Son üye
beko02zaza
Geri