Valla bir şey diyim mi sana hem katılıyorum hem katılmıyorum.
Bende MSI MAG 271qrfw IPS monitör vardı. Renkleri vs. IPS panele göre olabilecek en güzellerinden diyebilirim çok memnundum. Neyse arkadaşın ısrarı üzerine oled monitör aldım. Yine MSI MAG 271QP QD-OLED x24 modelini aldım. Abi geldi kurdum murdum, yav dedim buna bu kadar para mı verdim. İlk hafta biraz hayal kırıklığı oldu, acaba bu kadar vermesemiydim falan diye düşündüm. Sizinde dediğiniz gibi oled paneli öve öve bitiremediler ama 30k verip bunu alacağıma IPS'tede devam edebilirdim diye düşünüyordum.
Şimdi önceki monitörümü eşim kullanıyor. Bir süre oled panelde oynadıktan sonra IPS panele geçince keskinlik, siyahlar, canlılık oldukça farkettiriyor. IPS panel ben bunda mı oynuyormuşum diyorsunuz. Ha ama derseniz ki 30k'ya değer mi o kısmından emin değilim hala

Fakat şuan monitörümden çok memnunum.
Bu arada MSI'da da kalibrasyon, renk doğruluğu gibi belgeler içerisinden çıkıyor. Fakat ben monitörü aldıktan sonra yine de ayar yapmam gerekti. Mesela Lol'e giriyorum diyorumki IPS panel daha iyiydi bunu niye aldım ki. Fakat doğru ayarları bulduğunuzda yavaştan olay değişmeye başlıyor.
Not kısmına cevap verebileceğim tek şey IPS monitörü kaldırın. 1-2 hafta köşede dursun. Sonra tekrar bağlayın aradaki fark çok bariz belli oluyor. Aynısını yaşadım.

Şimdi IPS pek hoşuma gitmiyor. Bu dediklerimin hepsi 2k için. 4k'da ne olur bilemiyorum.

)