Oyun geliştiricisi nasıl olunur?

bdbddbdb

80+
Reaksiyon skoru
0
Herkese günaydın şimdiden size bir soru sormak istiyorum.İlerde baya gelişmiş bir video oyunu yapımcısı olmak istiyorum hani mesela Assasins Creed,GTA serisi, TLOU 1-2,RDR2,Gow 4-ragnarok gibi oyunlar yapmak istiyorum .Bunun için şu an ne yapmam gerek.Yaşım 15. Bu arada matematiğim çok iyi ve yazılımım 0 yani hiçbirşey bilmiyom temel falan yok yani ve daha önce kod yazmadım

Son düzenleme:
Herkese günaydın şimdiden size bir soru sormak istiyorum.İlerde baya gelişmiş bir video oyunu yapımcısı olmak istiyorum hani mesela Assasins Creed,GTA serisi, TLOU 1-2,RDR2,Gow 4-ragnarok gibi oyunlar yapmak istiyorum .Bunun için şu an ne yapmam gerek.Yaşım 15

Bunları tek başına yapamazsın. Bunları yapan bir şirkette çalışabilirsin.

Öyle demiyorum zaten orda çalışan gelişmiş oyun geliştiricileri gibi nasıl olurum? Mesela dan-sam houser kardeşler.Mesela kendi başıma indie oyun yapmak başlarda ondan sonra kendimi bu ilk mesajımda saydığım oyunlar gibi oyunlar yapan şirketlerde çalışmak ve kendi şirketimi kurmak.

Factorio veya Rim world gibi indie Oyun yaparsan zaten dünya senin oyunundan konuşur.

Çok ahım şahım bir şey yapmana gerek yok.
Oyun içinde her şey bir birine uyumlu ve anlaşılabilir olsun Oynanabilir olsun.

yazılım öğrenmen lazım ama oyun dilini seçmelisin ona göre devam etmelisin çok teferruatlı tek başına yapıcaksan

Herşeyi demişsiniz ama ne yapmam gerektiğini söylememişsiniz.

Herşeyi demişsiniz ama ne yapmam gerektiğini söylememişsiniz.
dostum yanlış anlama beni sen bu kafayla hiçbir şey yapamazsın şunu yap oyun geliştiricisi olursun diye bir şey yok dediğin oyunları yapan şirketlerde çalışmak için çok üst seviyede yazılım bilgin olması lazım

Öyle demiyorum zaten orda çalışan gelişmiş oyun geliştiricileri gibi nasıl olurum? Mesela dan-sam houser kardeşler.Mesela kendi başıma indie oyun yapmak başlarda ondan sonra kendimi bu ilk mesajımda saydığım oyunlar gibi oyunlar yapan şirketlerde çalışmak ve kendi şirketimi kurmak.
Amaç ne o önemli, o oyunlara birçok açıdan katkı sağlanıyor. Oyunun başında ekonomik düşünerek karar veren patronlar, hikayesini yazan oyunun nasıl olacağına karar veren yazar ekibi, oyunun içerisindeki objeleri modelleyen tasarım ekibi ve kod yazan yazılımcı ekibi, hepsinin birleşimi o büyük oyunları ortaya çıkarıyor belki saymayı unuttuğum birkaç yan birim daha vardır.

Yani Türkiye'den Dan-Sam Houser gibi bir adam bu zamana kadar çıkmadığı için, matematiğinin iyi olduğunu söylediğine göre senin bunun olasılığını hesaplaman gerekiyor. İlk olarak bunu Türkiye'de yapamazsın çünkü oyun sektörünün temeli bile tam atılamadı; en iyi oyun şirketleri bile mobil sektörde, henüz AAA oyunlara adım atan bir şirket yok.

Hayal kurman güzel bir şey, hepimiz hayal kuruyoruz ama bir sürü engel var. Koyduğun hedefteki adam Rockstar Games'in CEO'su; yani en iyi oyun firmasını hedeflemişsin. Dünyada bile öyle bir firmanın eşi benzeri yokken, seni burada "şöyle yap, böyle yap" diye kimse yönlendiremez dostum. Sen direkt Dan-Sam Houser kardeşlere ulaş, en iyisi onlar sana yol göstersin; çünkü burada ben de dahil hiç kimse oyun sektöründe bir yerlere gelmiş insanlar değiliz.

Bu tarz konularda buradan bilgi almanı önermiyorum; burası artık sistem ve indirim kovalama yeri oldu. Ben bile konu açmıyorum artık, saldım; burası eskiden bir bilgi forumuydu ama artık değil. Tavsiyem; Reddit forumunda oyun sektörüne ait bir grup bul, konuyu oraya aç. İngilizcen iyiyse onlarla konuşabilirsin, binlerce kişi cevap verir.

konu sahibine şunları demek istiyorum sadece matematik yetmez kodlama yazılım ingilizce bunları da bilip öğrenmen lazım ve en önemlisi para paran olmadan oyun yapamazsın

dostum yanlış anlama beni sen bu kafayla hiçbir şey yapamazsın şunu yap oyun geliştiricisi olursun diye bir şey yok dediğin oyunları yapan şirketlerde çalışmak için çok üst seviyede yazılım bilgin olması lazım
Bende soruyorum ya hani ne yapmam,ne öğrenmem gerekiyo diye hala daha anlayamıyonuz ne dediğimi.

Düzeltme:The Semih adlı kullanıcının mesajını tam okumamışım şimdi farkettim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Oyun sektörüne ait gruplar var derken fan Grubu mu yoksa orda çalışanların olduğu falan mı? Bir de senin bildiğin bı grup var mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,177
Üyeler
190,700
Son üye
skyress007
Geri