Şuan pahalı diğer yerlerde o yüzden. Puanla iyi fiyata denk gelmiş. Ben Trendyol'dan 25800'e 9 taksitle aldım. Puan da yoktu (200 TL'yi saymazsak)incehesapta 26ya sattı hocam 1500 maxipuan veriyordu onlarda.
Şuan pahalı diğer yerlerde o yüzden. Puanla iyi fiyata denk gelmiş. Ben Trendyol'dan 25800'e 9 taksitle aldım. Puan da yoktu (200 TL'yi saymazsak)incehesapta 26ya sattı hocam 1500 maxipuan veriyordu onlarda.
Bende 2.2 kullanıyorum 103 güncellemesi çok fark etti hocam hdr açıkmı kullanıyorsunuz ?aynen önceki modelde sorunlar varmış cok gördüm bende bundan şuan renkler konusnda cok memunum XG27AWMG olan tandem oled de gri renkler götü kızıl görünüyor hic alışamamıştım bunda öyle bir şey yok monitörün yazılımını güncelle renkler düzeliyo ilk geldiginde 101 sürümü var cok kontraslı 103 de daha yumuşak görüntü gama ayarından koyuluk oronuını zevkine göre ayarla ben 2.2 de kullanıyorum şuan lık iyi
bu model değil mi bahsettiğiniz ekran?Şuan pahalı diğer yerlerde o yüzden. Puanla iyi fiyata denk gelmiş. Ben Trendyol'dan 25800'e 9 taksitle aldım. Puan da yoktu (200 TL'yi saymazsak)
hdr kullanmıyorum benBende 2.2 kullanıyorum 103 güncellemesi çok fark etti hocam hdr açıkmı kullanıyorsunuz ?
Alttaki Samsung modelleri QD sanırım ve yazdığınız gibi uzun vadede sorun çıkarma ihtimali düşük mü?Qd oled gen 3 ve üstü olan bir model alıp keyfinize bakın. Woled'de redditte çok sayıda şikayetler mevcut.
bende sadece gri renklerde paralel dikey 8 cizgi var , o konua sansliyim ama rahatsiz etmiyorwmg aldım aşırı bantlanma sorununda dolayı iade ettim bu modelde kronik sorunlu yabancı formlarda sayısız paylaşım var bu konuda ve gri renkleri kızıl veriyor windows görevcubu ben siyah kullanıyorum wmg modelde cok kötü duruyordu düzgün bi renkde vermiyordu dmgr modeli aldım bu cok iyi bnanlanma hic yok gri renk daha dogru veriyor
4 taksit gerecek ama en azından 3 değil diyorum şuan güle güle kullanın hocam.Şuan pahalı diğer yerlerde o yüzden. Puanla iyi fiyata denk gelmiş. Ben Trendyol'dan 25800'e 9 taksitle aldım. Puan da yoktu (200 TL'yi saymazsak)
pixel shifting hocam o oled koruması normal yani.Alttaki Samsung modelleri QD sanırım ve yazdığınız gibi uzun vadede sorun çıkarma ihtimali düşük mü?
G5 olanı 20k'ya aldım, metinlerde bulanıklık (keskinlik sorunu) ve tam dik bakınca renklerde hafif solgunluk hissediyorum (yandan bakmaya oranla). Bir de nadiren sanki ekran bikaç piksel / milimetrik aşağı sekiyormuş gibi bi hareketlilik seziyorum? En ucuz OLED modeli normaldir diye düşündüm ama öyle mi?
Şu son çıkacak olan kırpılmış yeni G6 G61SH modeli de uygun fiyattan (22/23k) gelecek gibi, acaba iade edip onu mu beklesem diye bir düşüncem var. Yada Samsung'a hiç bulaşma 20-25k bandına şunu al denecek bir model var mı? (woled çok şikayet var denmiş?)
Tüm bu yazdıklarıma genel bir yorum yapar mısınız? Teşekkürler. @Tayfunns @Perfectshot06
bende sadece gri renklerde paralel dikey 8 cizgi var , o konua sansliyim ama rahatsiz etmiyor
evet gride oluyor zaten dmgr modelinde hic yok işde o cizgiler ve gri tonu daha düzgün veriyor wmg de gri crenk cok kötübende sadece gri renklerde paralel dikey 8 cizgi var , o konua sansliyim ama rahatsiz etmiyor
Hocam uzun vade konusunda qd oled gen 3 panellere ait farklı teknoloji yayını yapan kuruluşlar tarafından yapılan stres testleri var. Bu testlerin genel özelliği arkadaşların testi gündelik kullanıma göre ayarlamaları.Alttaki Samsung modelleri QD sanırım ve yazdığınız gibi uzun vadede sorun çıkarma ihtimali düşük mü?
G5 olanı 20k'ya aldım, metinlerde bulanıklık (keskinlik sorunu) ve tam dik bakınca renklerde hafif solgunluk hissediyorum (yandan bakmaya oranla). Bir de nadiren sanki ekran bikaç piksel / milimetrik aşağı sekiyormuş gibi bi hareketlilik seziyorum? En ucuz OLED modeli normaldir diye düşündüm ama öyle mi?
Şu son çıkacak olan kırpılmış yeni G6 G61SH modeli de uygun fiyattan (22/23k) gelecek gibi, acaba iade edip onu mu beklesem diye bir düşüncem var. Yada Samsung'a hiç bulaşma 20-25k bandına şunu al denecek bir model var mı? (woled çok şikayet var denmiş?)
Tüm bu yazdıklarıma genel bir yorum yapar mısınız? Teşekkürler. @Tayfunns @Perfectshot06
XG27AQDMES bu hocambu model değil mi bahsettiğiniz ekran?
Aynen. Renk parlaklığı ve bahsedilmeyen tonla sorundan bahsettim yeşil forumda. Merak edenler bakabilir. Gamma shift, black crush, grey banding vb sorunlar. Renk hacmi, renk parlaklığı kıyaslaması vs var.Hocam uzun vade konusunda qd oled gen 3 panellere ait farklı teknoloji yayını yapan kuruluşlar tarafından yapılan stres testleri var. Bu testlerin genel özelliği arkadaşların testi gündelik kullanıma göre ayarlamaları.
Zamanla yanma problemi elbette oluşacak fakat kendi analizlerime göre "kullanılamaz" duruma gelmesi için baya bir zaman geçmesi lazım ki o süre sonuna kadar monitör ekonomik ömrünü doldurmuş olur zaten.
Woled modeller tepe parlaklığı ve beyaz renkteki yüksek parlaklık vaadiyle geliyor. Birkaç detaylı inceleme yayınlayan kanal hariç diğer renklerin sunabildiği parlaklıktan bahseden yok. Qd oled ise renk parlaklıkları konusunda woled'den üstün.
Bunlar dışında 2K çözünürlükte herhangi bir oled'in ips ekranlara oranla bulanık gelmesi normal. Bunun sebebi piksel diziliminin farklı olması. Rtings incelemelerinde 2k qd oled modellerin text clarity puanı 7, 2k woled'ler 6,5 puan, 2k ips ise genellikle 7,5 puan alıyor.
Renk değişme konusunda daha önce birinci ve üçüncü nesil dört farklı model, beş farklı ürün kullanmış bir kullanıcı olarak her açıdan aynı rengi gördüğümü söyleyebilirim. Herhangi bir renk değişimi ben yaşamadım.
Rehberi okudum ve çok başarılı buldum, elinize sağlık. Bizim ülkemizde maalesef bir teknolojinin kağıt üstü verilerinden öte teknik detay verebilen teknoloji yayını yok.Aynen. Renk parlaklığı ve bahsedilmeyen tonla sorundan bahsettim yeşil forumda. Merak edenler bakabilir. Gamma shift, black crush, grey banding vb sorunlar. Renk hacmi, renk parlaklığı kıyaslaması vs var.
Rehber: QD-OLED vs W-OLED - Hangisi daha iyi?
Penta Tandem QD-Oled ve Tandem W-Oled kıyaslaması Renk gamutu (renk canlılığı) Kazanan: QD-Oled Renk hacmi ve renk parlaklığı üstünlüğü sayesinde QD-Oled renkleri daha canlı ve parlak. Parlaklık Kazanan: Tandem W-Oled Hem SDR, hem de HDR'da Tandem W-Oled daha parlak. QD-OLED HDR...www.technopat.net
Rehber: Woled monitör neden önerilmez?
Tandem W-oled ile sorunların azaltılacağını umut etmiştim ama durumlar değişmedi, hala bir çok sorunu var. Ayrıca fiyatları çok pahalı, 35-40k ya Gen 4 QD-Oled 4k monitörler varken Woled tarafında 4k Glossy bir model isterseniz XG32UCWMG almak zorundasınız. Onun da fiyatı 55-60k civarında...www.technopat.net
oyunlarda vs yok bu arada bende. sadece tarayici da olan bir proble . neden biliyorum bende ama boyleevet gride oluyor zaten dmgr modelinde hic yok işde o cizgiler ve gri tonu daha düzgün veriyor wmg de gri crenk cok kötü