Beyaz İntel Sistem Ve Parça Tavsiyesi Verirseniz Çok Sevinirim

Bu arada 4. Nesil intel çağının çok ötesinde bir şaheser, DDR3 kullanmasına rağmen çok güçlüler 6. Nesili pek beğenmemişlerdi hatta o dönem 4. Nesilin abartı gücü yüzünden. FX ise tam bir felaket, 8 çekirdek diye sattığı işlemci cidden 8 çekirdekli sayılmıyordu tüm çekirdekleri kullanayım dediğinde çekirdekler birbirine darboğaz yapıyordu. Şu skordan durum bariz anlaşılıyor zaten tek çekirdek skoru zaten berbat ama çoklu çekirdekte de ayrı berbat 4 çekirdekli işlemci gibi çalışıyor baya baya:

Ek olarak 2 yıl önce çıkan i7 2600K bile bu 220W TDP li trafodan iyi tekli ve çoklu çekirdek veriyordu.

Aynı dönem çıkan 4. Nesil İ7 zaten çok daha hızlıydı, ben direkt aynı dönem çıkan i3ün sonucunu koyayım ki AMD nin o dönemki rezaleti iyice belli olsun 😀

AMD imkanı olsa zaten piyasadan toplatırdı hepsini, az daha batıyorlardı o seri yüzünden.
O dönem baya baya konular geziyordum forumlarda. Adamlar 8 çekirdeği o kadar OC yapmasına rağmen İntel in 4 çekirdekli i7 performansını zar zor yakalayabiliyorlardı. Şaka gibiydi resmen :D

Neyse baya eğlenceli zamanlardı ya.

O dönem baya baya konular geziyordum forumlarda. Adamlar 8 çekirdeği o kadar OC yapmasına rağmen İntel in 4 çekirdekli i7 performansını zar zor yakalayabiliyorlardı. Şaka gibiydi resmen :D

Neyse baya eğlenceli zamanlardı ya.
Attığım işlemci en güçlüsü zaten, stok hızı bile 5Ghz trafo gibi güç çekiyor 😀

Son düzenleme:
4. nesil skoruna baktım hakkatten tozu dumana katmış aradakı farka bak bee 😁
i3 4170 var benim eski sistemde, taş gibi işlemci hala ya her şeyi gayet iyi yapıyor ağır işlere girmedikçe. 30FPS de Cyberpunk oynatmıştı en son.

Zaten o nesilden sonra intele öyle bir özgüven geldi ki 5 sene hiçbir şey yapmadı. 2017 de Ryzen gerçek 8 çekirdek verince zahmet edip 2018 de gerçek manada ilk defa 4. Nesilin üstüne birşeyler koydular.

i3 4170 var benim eski sistemde, taş gibi işlemci hala ya her şeyi gayet iyi yapıyor ağır işlere girmedikçe. 30FPS de Cyberpunk oynatmıştı en son.

Zaten o nesilden sonra intele öyle bir özgüven geldi ki 5 sene hiçbir şey yapmadı. 2017 de Ryzen gerçek 8 çekirdek verince zahmet edip 2018 de gerçek manada ilk defa 4. Nesilin üstüne birşeyler koydular.

🤭 4790 onboardla takılan ben :D Nasipse satmaya çalışıyorum anakart setini. Bi tane Ultra Plus serisi patlatırım belki. :D
Post automatically merged:

Onboardla hep kullanmadım ama gtx 1060 vardı güyam satıp yükselticektim.

🤭4790 onboardla takılan ben :D Nasipse satmaya çalışıyorum anakart setini. Bi tane Ultra Plus serisi patlatırım belki. :D
Post automatically merged:

Onboardla hep kullanmadım ama gtx 1060 vardı güyam satıp yükselticektim.
Beyaz intel sistem bar parça önerisi istedik konu nerelere geldi 😅😅

Valla yer yüzündeki en iyi intel işlemciyi alsan oyunda 7800X3D den kötü olacak muhtemelen. Gerçekten coklu cekirdeğe bu kadar ihtiyacın varsa değiş derim sadece

Valla yer yüzündeki en iyi intel işlemciyi alsan oyunda 7800X3D den kötü olacak muhtemelen. Gerçekten coklu cekirdeğe bu kadar ihtiyacın varsa değiş derim sadece
her şey oyun değil agacım bende işlemcide amd taraftarıyım ama bu toplayacağım sistemi uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum. 1.5 senede bir sistem değiştiriyordum normalde. İleride ne gelir ne gider belli olmaz belki tek çekirlek l3 ön bellek üzerinden çokta yüksek perfomans vermeyecek oyunlar yapay zeka desteği lazım olacak veya çoklu işlemc gücü gerektirecek oyunlar çıkacak vs.. Sadece intel bir sistem toplama düşüncem var. Yukarıdaki arkadaşların attığı videolar ve direkt 1.elden intel sistemlerdeki o akıcılığı net hissetmemden ötürü. Anlık takılmalar görüntünün akıcı olmaması. Çoklu işlem gerektiren kısımlarda sıkıntı yaşamam. Render vs alma ihtimalim var ilerki zamanlarda o yüzden tercih ediyorum bunu.

her şey oyun değil agacım bende işlemcide amd taraftarıyım ama bu toplayacağım sistemi uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum. 1.5 senede bir sistem değiştiriyordum normalde. İleride ne gelir ne gider belli olmaz belki tek çekirlek l3 ön bellek üzerinden çokta yüksek perfomans vermeyecek oyunlar yapay zeka desteği lazım olacak veya çoklu işlemc gücü gerektirecek oyunlar çıkacak vs.. Sadece intel bir sistem toplama düşüncem var. Yukarıdaki arkadaşların attığı videolar ve direkt 1.elden intel sistemlerdeki o akıcılığı net hissetmemden ötürü. Anlık takılmalar görüntünün akıcı olmaması. Çoklu işlem gerektiren kısımlarda sıkıntı yaşamam. Render vs alma ihtimalim var ilerki zamanlarda o yüzden tercih ediyorum bunu.
kolay gelsin

Geri