El konsolu için yardım

ctrl6161

80+
Reaksiyon skoru
84
arkadaşlar el konsolu arıyorum aklımda Steam deck var siz olsanız ne alırdınız el konsolu kullanıp veya kullanmakta olanlardan önerilerinizi istiyorum

arkadaşlar el konsolu arıyorum aklımda Steam deck var siz olsanız ne alırdınız el konsolu kullanıp veya kullanmakta olanlardan önerilerinizi istiyorum
Asus Rog Ally Z1 Extreme kullanıyorum, memnunum veya değilim diyemem. Şarj ve ısınma olayları sıkıntı biraz. Prize bağlı olarak 1080P monitörle gayet güzel oyun oynatıyor. Steam kütüphaneniz zengin değilse Steam Deck tavsiye etmem. Z1 Extreme modelini satıp Rog Ally X modeline geçmeyi düşünüyorum. Batarya ve ısınma konusunda biraz daha iyidir diye tahmin ediyorum. Bir kullanıcıdan ikinci el Legion Go Z1 Extreme alıp joycon arızasından dolayı iade etmiştim, boyut ve joycon olayından dolayı alınacağını düşünmüyorum. Sağ joyconu mouse olarak kullanılabiliyor, güzel bir özellik. Msi Claw Intel Ultra serilerini tavsiye etmiyorum, aşırı sıcak çalışıyorlar ve stabil performans göstermiyorlar. Nintendo grubuna zaten girmiyorum, Nintendo'ya özel oyunları oynamak gibi bir arayışınız yoksa hayatta alınmaz.

En başta el konsolunun 2D bağımsız yapımlar için olduğunu bilin. 3A oyunlar için alacağınız yüksek donanımlı el konsolu sistem parasına gelir. Dünyadaki RAM krizi sebebiyle Steam Deck'in fiyatı da ciddi şekilde artmış durumda. 30 bin TL civarı olan konsol şu an 57-60 bin TL arası. Ben Asus Rog Xbox Ally kullanıyorum. Kendi kullanım şeklime göre memnunum ama el konsolunu aktif kullanan kişiler için batarya süresi ve güncellemeler sıkıntı yaratabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Asus Rog Ally Z1 Extreme kullanıyorum, memnunum veya değilim diyemem. Şarj ve ısınma olayları sıkıntı biraz. Prize bağlı olarak 1080P monitörle gayet güzel oyun oynatıyor. Steam kütüphaneniz zengin değilse Steam Deck tavsiye etmem. Z1 Extreme modelini satıp Rog Ally X modeline geçmeyi düşünüyorum. Batarya ve ısınma konusunda biraz daha iyidir diye tahmin ediyorum. Bir kullanıcıdan ikinci el Legion Go Z1 Extreme alıp joycon arızasından dolayı iade etmiştim, boyut ve joycon olayından dolayı alınacağını düşünmüyorum. Sağ joyconu mouse olarak kullanılabiliyor, güzel bir özellik. Msi Claw Intel Ultra serilerini tavsiye etmiyorum, aşırı sıcak çalışıyorlar ve stabil performans göstermiyorlar. Nintendo grubuna zaten girmiyorum, Nintendo'ya özel oyunları oynamak gibi bir arayışınız yoksa hayatta alınmaz.

Nintendo emülatör dışında bir alternatif bırakmadı. Özel oyunları o paranın karşılığı kesinlikle değil. Türkiye için marketi olmaması ayrı bir sorun.

Kardeşim işi gereğı masaustü PC den uzak kalacağı için Asus Rog Ally Z1 Extreme aldı. Şöyle anlatayım ayar çekince bf6 70-80fps bile açabiliyor. Şuan daha çok forza gibi oyunları tv ye yansıtıp gamepadle oynuyor memnun, xbox game pass aldı steam library sine daha dokunamadı bile. Tabi ki güncel aaa oyunlar yukarıda söylenildiği gibi zor mesela assassins creed shadows oynama beklentiniz olmasın ama black flag vs gibi eski oyunları nintendo switch bile rahat oynatıyorken(21 kat daha güçsüz) z1 extreme ile en son aaa oyunlar disindaki akliniza gelecek her seyi rahatca oynayabilirsiniz şüpheniz olmasın, yalnızca 2d indie oyunlar için gibi dusunmeyin her şeyi açıyor gayet. Windows olduğu için yapabileceklerinizin sınırı yok, pc olarakta kullanabilirsiniz yansitip ihtiyaciniz varsa. Ama kesinlikle çantama atar gezerim diye dusunmeyin portatif değil, bana kalirsa nispeten portatif olan son mainstream el konsolu suan switch lite. Ben steam deck yerine asus öneririm, zaten isterseniz steam yazilimi yukleyip ayni steam deck gibi kullanabilirsiniz

He bu arada bende onla aynı durumdayken gidip nintendo switch lite alıp çiplettirdim benim kullanım amacıma daha uygun diye. Ama siz nintendo düşünmeyin tavsiye etmem steam deck düşünen birine, yukara bahsettiğim üzere hardware çok yetersiz handheld pc lere gore sizi üzer ve kısıtlar bütçeniz varsa. Ben evde zaten cihaz bol olduğundan alternatif olarak keyif icin aldım tek bir tane alacak olsam isvicre cakisi gibi olan ve bence handheld pc ler icinde f/p krali olan asusu tercih ederdim. He derseniz ki nintendoya merakim var iste ufakken ds kullandim, kucuk ekranli psp ile cok vakit gecirdim nostaljik olsun, guncel aaa oyunlarla da cok isim olmaz o zaman ancak switch onerebilirim; o zamanda genel olarak daha az portatif kullanacaksaniz once switch oled sonra %100 portatif olacaksa lite i onerirdim. Ben tabi uc bir ornegim ama su lite bana oyle keyif verdi ki masaustu pc min yanindaki koltukta oturup su ufacik cihazla oynuyorum oyle soyleyeyim :) Önemli olan ne alirsaniz alin sizin keyif almanız çokta kafaya takmayın. Steam deck size iyi hissettirecekse ve aklinizin bir kosesinde steam deck kalacaksa gidip steam deck alin hayat %100 optimize ve f/p olmak zorunds degil keyif işi :)

Geri