1 - Oledin parlaklığı düşük samsung bu konuda bi tık daha iyi ama miniled gibi değil hiç birisi bence daha gelişmesi gerekiyor
2 - Kullanması çok zor yanma muhabbetine insan kafası rahat takılamıyor finalde naparsanız yapın yanıyor
Soldaki tv tcl miniled sağdaki c5 oled kaynak videoyu aşağıya bırakıyorum canlıdan görseniz daha iyi anlarsınız
TCL 55 inç Akıllı TV 55T6C 4K QLED Renkli Quantum Crystal HDR10+ Oyun Google TV, Dolby Vision Atmos, DTS Virtual X, MEMC, Sesli Kontrol, Game Master ve İnce Tasarım (2025 Modeli) : Amazon.com.tr: Elektronik
TCL 55 inç Akıllı TV 55T6C 4K QLED Renkli Quantum Crystal HDR10+ Oyun Google TV, Dolby Vision Atmos, DTS Virtual X, MEMC, Sesli Kontrol, Game Master ve İnce Tasarım (2025 Modeli) : Amazon.com.tr: Elektronik
Merhaba, bu 50" olan modeli şu anda kullanan var mıdır? Yorumlarını merak ediyorum. Bu vakitte televizyonun bozulacağı tuttu :') 65" modelinde stok bulamadım, 55" olan da sadece pttavmde var ve fazla pahalı geldi. Mecburen F/P olarak 50" modeline yöneleceğim gibi duruyor.
Merhaba, bu 50" olan modeli şu anda kullanan var mıdır? Yorumlarını merak ediyorum. Bu vakitte televizyonun bozulacağı tuttu :') 65" modelinde stok bulamadım, 55" olan da sadece pttavmde var ve fazla pahalı geldi. Mecburen F/P olarak 50" modeline yöneleceğim gibi duruyor.
Ben 55 inç aldım, beğenmedim iade ettim. Çok göz acıtıyor. Gece %0 parlaklık ve mavi ışık filtresi kombosu ile anca izleyebildim. Sabah sorun olmuyor fakat gece izlemek bununla göz bozar.
50 " 120 local dimming
Yüksek HDR Parlaklık 1000 nits
144Hz Doğal Yenileme Hızı
1920x1080 @ 240Hz
3840x2160p @ 144Hz
HVA panel
AiPQ Pro İşlemci
MediaTek Pentonic 700 (MT9653)
2.0 Ses sistemi 2*15W=30 wat
Dolby Audio, Dolby Atmos
DTS:X, DTS Virtual X
QD-Mini LED
Çift yönlü 23 bit hassas kontrol teknolojisi,
Tüm alan kapsayıcı halo kontrol teknolojisi
Geçici Tepki
İşlemci : A73*4
Renk Gamı : 93% DCI-P3
Yenileme Hızı : VRR(48144 Hz)
MEMC : 120Hz
HDR Formatları : Dolby Vision IQ, Dolby Vision, HDR 10+, HDR10, HLG
IMAX Enhanced 、AMD Freesync Premium Pro
Oyun Modu (Game Master)
Miracast (Kablosuz Ekran)
Hızlı Ayarlar
BT 5.4 , WiFi 5
HDMI2.1*4, eARC&ARC, USB3.0*1
Google TV
Eller Serbest Sesli Kontrol
Dahili Google Asistan
50 " de 50u95a giriş seviyesi mini led Tv si olarak özellikleri ile piyasadaki en iyi ve en uygun fiyata satilan Tv.
50 " 120 local dimming
Yüksek HDR Parlaklık 1000 nits
144Hz Doğal Yenileme Hızı
1920x1080 @ 240Hz
3840x2160p @ 144Hz
HVA panel
AiPQ Pro İşlemci
MediaTek Pentonic 700 (MT9653)
2.0 Ses sistemi 2*15W=30 wat
Dolby Audio, Dolby Atmos
DTS:X, DTS Virtual X
QD-Mini LED
Çift yönlü 23 bit hassas kontrol teknolojisi,
Tüm alan kapsayıcı halo kontrol teknolojisi
Geçici Tepki
İşlemci : A73*4
Renk Gamı : 93% DCI-P3
Yenileme Hızı : VRR(48144 Hz)
MEMC : 120Hz
HDR Formatları : Dolby Vision IQ, Dolby Vision, HDR 10+, HDR10, HLG
IMAX Enhanced 、AMD Freesync Premium Pro
Oyun Modu (Game Master)
Miracast (Kablosuz Ekran)
Hızlı Ayarlar
BT 5.4 , WiFi 5
HDMI2.1*4, eARC&ARC, USB3.0*1
Google TV
Eller Serbest Sesli Kontrol
Dahili Google Asistan
50 " de 50u95a giriş seviyesi mini led Tv si olarak özellikleri ile piyasadaki en iyi ve en uygun fiyata satilan Tv.
Nedenini sorabilir miyim hocam? Işıklar kapalıyken oled televizyonumla aynı derecede gözü yoruyor. Zaten HDR ın olayı bu değil mi? Ayarlardan kapatılabiliyo olması lazım.
Ben tv nin görüntü kalitesini gayet beğendim, şahsen bugüne kadar telefon olsun tv olsun monitör olsun hep oled kullanmış biri olarak oled olmayan bi panelin ilk defa bu kadar yaklaşabildiğini görüyorum (ilk miniled cihazım).
Nedenini sorabilir miyim hocam? Işıklar kapalıyken oled televizyonumla aynı derecede gözü yoruyor. Zaten HDR ın olayı bu değil mi? Ayarlardan kapatılabiliyo olması lazım.
Ben tv nin görüntü kalitesini gayet beğendim, şahsen bugüne kadar telefon olsun tv olsun monitör olsun hep oled kullanmış biri olarak oled olmayan bi panelin ilk defa bu kadar yaklaşabildiğini görüyorum (ilk miniled cihazım).
Valla oled'e yaklaşabilecek bir TV değil öncelikle. C6k dengi bir TV c7k bile değil ki c7k ile c6k arasında çok fark var. Ki c7k'da rakibi değil teknoloji farkından ötürü. İkinci olarak oled pwm'den göz yoruyor genelde, parlaklıktan değil. Bu sahne geçişinde sağlıksız led patlamaları vs.den yoruyor. Her sahne geçişinde göz kapattıran çok nadir TV gördüm, bu onlardan biri. Güzel görüntü için yüksek parlaklıkta kullanman lazım, parlaklığı kısınca görüntü kalitesi çok azalıyor, bir anlamı kalmıyor miniled kalitesinin. TV'de beğendiğim şey hoparlörüydü, harbiden her TV'ye koysunlar fena ama gerisi bilemiyorum diyeceğim bir TV. Yavaş TV değil ama 3 yıla bayağı yavaşlar hissiyatı aldım. Uydu kanallarının çok yavaş olduğunu söyleyen çok var ben antensiz kullandım ve maç izleyenler ghosting yaşamış ben izlemediğim için bilmiyorum. Ben 36'ya aldım o fiyattan iade ettim, göz sağlığı para ile ölçülmüyor. Youtubede 8k video açarsan gerçekten iyi görüntü veriyorda pratikte ve upscaling'te çok başarılı değil. Serviside Philips'in yetkili servisi kurdu, gelen kişide gerçekten çok efendi ve iyi birisiydi.
Miniled led teknolojisi olduğundan görüntüyü yapaylaştırıyor, oled doğal ve derinlik katıyor görüntüye. Ben oledi laptopta kullanıyorum asus zenbook cihazımla kıyaslıyorum, muazzam bir oled olmamasına rağmen iffalcon ile kıyaslamam.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Oledin kötü kısmını yazmadım bilmeyen yoktur diye
İzleme mesafem 2,5m ile 3m arasındaydı arada 4m ve üstü mesafelerde bu sorunları yaşamama ihtimalinizde mevcut. İzleme mesafesine göre değerlendirin, eleştirimi.
Özellikle gözünüz hassas veya orta hassaslıktaysa bu dediklerimi yaşarsınız diye düşünüyorum. Bazıları var gözüyle güneşe bakıyor onlara geçerli değil