7800x3d mi 9800x3d mi almalı

7800X3D + 9070XT RDR2 4K ultra ayarlarda FSR Quality ile 108-112 fps aralığında takılıyor, 7500F + 9070XT ile aynı ayarlarda 100-105 aralığı stabildi. İşlemci ekran kartına darboğaz yapmadıktan sonra güncellenmesine gerek yok. 4K çözünürlükte 9070XT'yi R5 2600X bile büyük bir darboğaz yapmadan besledi ( GPU %88-92 aralığı). 2K'da o fps değerleri biraz garibime gitti, hangi oyunda o değerleri alıyorsunuz? Bence kartı da çok verimli kullanamıyor olabilirsiniz.

Şu an 7600 işlemci ve 3080 12gb ekran kartı var. 4k oled monitör aldık ama zevkini yaşayamıyoruz. Sistem 2k çözünürlükte bile en fazla 70fps civarı fps veriyor. İşlemciyi değişecek ama karar veremedik. 7800x3d fiyatı daha uygun olduğu için daha cazip geliyor ama 9800x3d de parasını hak eden bir işlemci. Windows daha hızlı çalışsın ve çok daha rahat alt-tab atsın, fps 100 mümkünse 150 üzerine çıksın ve ekran kartını da upgrade yapınca bal dök yala olsun istiyoruz.
7800x3d yeter mi yoksa bizi sadece 9800x3d mi keser?
7800x3d hala daha yeterli bir işlemci Üzmez

Şu an 7600 işlemci ve 3080 12gb ekran kartı var. 4k oled monitör aldık ama zevkini yaşayamıyoruz. Sistem 2k çözünürlükte bile en fazla 70fps civarı fps veriyor. İşlemciyi değişecek ama karar veremedik. 7800x3d fiyatı daha uygun olduğu için daha cazip geliyor ama 9800x3d de parasını hak eden bir işlemci. Windows daha hızlı çalışsın ve çok daha rahat alt-tab atsın, fps 100 mümkünse 150 üzerine çıksın ve ekran kartını da upgrade yapınca bal dök yala olsun istiyoruz.
7800x3d yeter mi yoksa bizi sadece 9800x3d mi keser?
Hocam 2k da veya 4k oynayacaksan çok aşırı bi fark bekleme. x3D işlemcilerin en sevdiği çözünürlük 1080p.
Post automatically merged:

Hocam 2k da veya 4k oynayacaksan çok aşırı bi fark bekleme. x3D işlemcilerin en sevdiği çözünürlük 1080p.
2k da yine fark olur ama beklediğin kadar olmaz bence.

2k da yine fark olur ama beklediğin kadar olmaz bence.
Senin daha çok ekran kartını güncellemen lazım ki 5080 bile 4k da öyle aman aman bi kart değil. 5090 harici stabil 4k performansı zor.

kim 5090 kullanıyor? Dünya nüfusunun %0.5i neden 5090a göre konuşalım? Konu 5090 mı adamın elindeki ekran kartı mı.

Tamam sen her zaman o anki koşula göre hareket et sonra kart yükseltincr yine al sat ile uğraş dostum. 3080 upgrade çok meyilli bir kart şuan 1080p kartına bile dönebilir bu adam 6080 duyrulunca alırsa 7800x3d niye beslemiyor diye konu açtığında cevabını verirsin hocam ben bi şey demiyorum

Tamam sen her zaman o anki koşula göre hareket et sonra kart yükseltincr yine al sat ile uğraş dostum. 3080 upgrade çok meyilli bir kart şuan 1080p kartına bile dönebilir bu adam 6080 duyrulunca alırsa 7800x3d niye beslemiyor diye konu açtığında cevabını verirsin hocam ben bi şey demiyorum

5090 lafıma da takılma bir örnek bu 4K için bile kartlar işlemci seçiyor çünkü DLSS Kalitede 1440pden upscale ediyoe yada reflex açsan işlemciyi de kullanıyor deneyimledim biliyorum .
4K Max ayarda oynamayacaksın hep 1440pden upscale çok kez yapacaksın elindeki kart 5090 değilse

Aynen herkes 5080 - 5090 6080 - 6090 alıyor falan sanmaya devam et. Bu adamın elinde olan şey belli, elinde hali hazırda bir bilgisayarı var, performansını beğenmiyor ve artsın istiyor, bana bu cümleyi üçüncüye yazdırıyorsun 4. ye yazmıcam sana cevap vermicem. 35 bin lira harcayıp 9950x3d2 dahi alsa 3080in performansını 1 miligram arttırmayacak, neden parasını çöpe atsın.

Aynen herkes 5080 - 5090 6080 - 6090 alıyor falan sanmaya devam et. Bu adamın elinde olan şey belli, elinde hali hazırda bir bilgisayarı var, performansını beğenmiyor ve artsın istiyor, bana bu cümleyi üçüncüye yazdırıyorsun 4. ye yazmıcam sana cevap vermicem. 35 bin lira harcayıp 9950x3d2 dahi alsa 3080in performansını 1 miligram arttırmayacak, neden parasını çöpe atsın.

Sana bir gram kendimi açıklamakla uğraşmayacağım çünkü sende o ışığı göremedim sen hala ömür boyu 3080 kullanacakmış gibi konuşmaya devam et . Haydi ben kaçtım

Windows hızı SSD ile alakalı.
Kingston nv3 1tb var şu an. 1080p monitörde takılma vs hiçbir şey yoktu 4k monitöre geçince alt-tab atınca 1 2 saniye falan siyah ekranda kalıyor. Önceden resmen gecikmesizdi

3080i sat rx580 al. Kalan parayla da 9950x3d al. Windows baya hızlanır

Kingston nv3 1tb var şu an. 1080p monitörde takılma vs hiçbir şey yoktu 4k monitöre geçince alt-tab atınca 1 2 saniye falan siyah ekranda kalıyor. Önceden resmen gecikmesizdi
Kingston NV3 SNV3S/2000G ise hızı yeterli duruyor. Bir Dram yok ama fark eder mi emin değilim. Bana kalırsa başka bir şeyden kaynaklandığını düşünüyorum pencere tipi, veya sync teknolojileri gibi, biraz ayar kurcala derim, 7600 da kötü bir işlemci değil.
4k testelere bakarsan 9800x3d ile 7800x3d arasında fark olmadığı gibi 7600x ile de sadece birkaç fps fark vardır. 1080p de işlemci önemli.

Monitör değişikliğinden dolayı HDR da olabilir, bazı oyunlarda HDR kullanmak için ayar oluyor, o da alt+tabı etkiliyor, fullscreen gibi ama borderless full screen alt tabı hızlı olan oluyor. Ancak HDR seni fullscreen kullanmaya zorluyor, alt tab atınca ekran kararıyor sonra diğer sekme açılıyor 2-3 sn geçiş süreci. Bazen bu ayarı açmasan bile GeForce açmış oluyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Alyx
Sana bir gram kendimi açıklamakla uğraşmayacağım çünkü sende o ışığı göremedim sen hala ömür boyu 3080 kullanacakmış gibi konuşmaya devam et . Haydi ben kaçtım
açıklayabilecek bir şeyin yok, önerdiğin şey saçmalık ötesi, gelecek de gelecek diye tutturmuşsun, gelecekte daha iyi bir ekran kartı alacağı için daha iyi bir işlemciye ihtiyacı olacaksa o işlemciyi de gelecekte alır, neden parasını şimdi harcasın? yeni seri işlemci gelmeyecek mi bu bahsettiğin uğruna yaşadığın gelecekte, biz bugünü yaşıyoruz geleceği değil, şuan performans istiyorsam şuan performans alabileceğim eylemlerde bulunurum, 2 yıl sonra ekran kartı alıcam diye gidip 2 yıl sonra beni kotaracak bi işlemciyi bugün niye alayım manyak mıyım ben?

Geri