LİAN Lİ O11 VİSİON COMPACT KASA FANLAR NASIL OLMALI?

focus0

80+
Reaksiyon skoru
10
Lianli vision compact kasam var. Fanlar ve sıvı soğutucu nasıl olmalı tam olarak bilmiyorum. Üst kısmı cam olarak kullanıcam. Fanlar ve sıvı soğutucuyu şöyle konunlandırmayı düşünüyorum:

Kasanın alt kısmına 3lü reverse ; https://www.akakce.com/kasa-fani/en...w3w-00-beyaz-3-lu-12-cm-fiyati,884178286.html. bundan almayı düşünüyorum.

Kasanın arka kısmına 2 adet düz egzoz ; https://www.akakce.com/kasa-fani/en...12tl1w1w-00-beyaz-12-cm-fiyati,884256652.html. bundan almayı düşünüyorum.

Kasanın yan kısmına sıvı soğutucu olarakda ; https://www.akakce.com/islemci-sogu...-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,1335085975.html. bundan almayı düşünüyorum.

Bu şekilde sizce nasıl olur. Fan ve sıvı soğutucu konunlandırması doğrumudur.

Yan tarafa 3 reverse
Üste koyacaksan sıvıyı 3 egzoz
Alta 3 reverse
Arkaya 2 egzoz

Alta 3 reverse duvarada sıvı soğutucu koyup pull push yapabilirsin üstu cam olarak kullan daha güzel duruyor egzozada 2 reverse takmanı öneririm zaten sıvı soğutucu dışarıya atıcak sıcak havayı

Alta 3 reverse duvarada sıvı soğutucu koyup pull push yapabilirsin üstu cam olarak kullan daha güzel duruyor egzozada 2 reverse takmanı öneririm zaten sıvı soğutucu dışarıya atıcak sıcak havayı
Benim dediğim gibi nasıl olur usta

- 2 adet 3x120 REVERSE TL Wireless seti alacaksın.
1 seti alt kısımda ve diğerini radyatör'e takacaksın.
LCD-S'ten çıkan 3 fanı söküp onlardan 2 tanesini arkaya egzoz olarak takacaksın ve 1 tanesini emekliye ayıracaksın.

VEYA

- 2x120 mm düz bıçak egzoz fanı alacaksın,
Ayrıca yine,
Setlerin birini yine alta takacaksın, diğerini de radyatörün iç kısmına takacaksın, sıvı soğutmanın kendi fanlarını da arka kısma takıp push-pull yapacaksın.
(Ama bu durumda orijinal fanlar görünmeyeceği için TL Wireless alıp çok para vermene gerek yok CL modelini de alabilirsin)

Ben nasıl yaptım?
Sıvı soğutmanın kendi fanlarını ters çevirerek alt kısma içeriye hava üfleyecek şekilde yerleştirdim,.
(Evet çerçeveleri görünüyor ama bu fanların çerçeveleri hiç çirkin değil etiket vs yok arkalarında gayet şık duruyor. Hatta bu sayede üstlerine figür vs koymak da mümkün oluyor.)
1 adet 3x120 LCD Reverse set aldım onu yan kısma radyatöre taktım,
2 adet de 120mm LCD düz bıçaklı alıp arkaya egzoz yaptım.
Hem minimum maliyet hem maksimum şıklık. Tavsiye ederim.

SONUÇ OLARAK,

Her nasıl yaparsan yap finalde, 6 veya 9 adet içeriye hava üfleyen, 2 adet dışarıya hava tahliye eden fan bulunmuş olacak.. olmalı.

1 seti alt kısımda ve diğerini radyatör'e takacaksın.
LCD-S'ten çıkan 3 fanı söküp onlardan 2 tanesini arkaya egzoz olarak takacaksın ve 1 tanesini emekliye ayıracaksın.

VEYA

- 2x120 mm düz bıçak egzoz fanı alacaksın,
Ayrıca yine,
Setlerin birini yine alta takacaksın, diğerini de radyatörün iç kısmına takacaksın, sıvı soğutmanın kendi fanlarını da arka kısma takıp push-pull yapacaksın.
(Ama bu durumda orijinal fanlar görünmeyeceği için TL Wireless alıp çok para vermene gerek yok CL modelini de alabilirsin)

Ben nasıl yaptım?
Sıvı soğutmanın kendi fanlarını ters çevirerek alt kısma içeriye hava üfleyecek şekilde yerleştirdim,.
(Evet çerçeveleri görünüyor ama bu fanların çerçeveleri hiç çirkin değil etiket vs yok arkalarında gayet şık duruyor. Hatta bu sayede üstlerine figür vs koymak da mümkün oluyor.)
1 adet 3x120 LCD Reverse set aldım onu yan kısma radyatöre taktım,
2 adet de 120mm LCD düz bıçaklı alıp arkaya egzoz yaptım.
Hem minimum maliyet hem maksimum şıklık. Tavsiye ederim.

SONUÇ OLARAK,

Her nasıl yaparsan yap finalde, 6 veya 9 adet içeriye hava üfleyen, 2 adet dışarıya hava tahliye eden fan bulunmuş olacak.. olmalı.
Hocam yorumun için çok teşekkür ederim. O zaman sıvı soğutucuyu fansız da alabirim. Sonradan 3 tane reverse fan alıp takarım

Hocam yorumun için çok teşekkür ederim. O zaman sıvı soğutucuyu fansız da alabirim. Sonradan 3 tane reverse fan alıp takarım
Soğutucunun CL modeli ile fansız modeli arasında çok düşük bir fiyat farkı var. Almışken CL modelini al, arka tarafa görünmeyen şekilde kendi fanlarını takar push pull yaparsın.

Soğutucunun CL modeli ile fansız modeli arasında çok düşük bir fiyat farkı var. Almışken CL modelini al, arka tarafa görünmeyen şekilde kendi fanlarını takar push pull yaparsın.
Anladım hocam. Bir şey daha sorucam. Üstü cam yerine mesh kullansam sıvı soğutucuyu yukarı taksam kasadaki fan sayısını arttırmaya gerek var mı sence hava akışına büyük bir artısı olur mu

Geri